2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
A fellépők következő programjai
Geszti Sixty - Aréna show
[2025. január 25.
szombat 20:00]
Kapcsolódó Kiadványok
Feke Pál: Új világ vár
Horgas Eszter: Mozivarázs
Zsédenyi Adrienn (Zséda): Rouge
Cikkek a fellépőkről
Geszti Sixty az Arénában 2025-ben - jegyek itt
Csonka András: "A felnőttek világa borzalmas"
Feke Pál: "Nagyon büszke vagyok erre a csapatra!"
Geszti Péter koncert-est lesz Budapesten - jegyek itt
Best of Geszti Debrecenben - jegyinfo itt!
     
 
Mondj NEM-et az erőszakra! Koncert a nők elleni erőszak megfékezéséért
Dátum: 2009. április 25.
szombat 15:00
Helyszín: Vajdahunyadvár
Kapcsolat: Bozsik Yvette Társulat, Csonka András, Feke Pál, Geszti Péter, Horgas Eszter, Zsédenyi Adrienn (Zséda)
 
     

Zséda NEM!-et mond

Nem lehet eleget beszélni arról a problémáról, amely sajnos egyre elterjedtebb: a családon belüli és az egyéb, nők ellen elkövetett erőszakokról. Zséda és művésztársai összefogtak és egy figyelemfelhívó koncertet tartanak.

Szomorú tény, hogy hetente egy nő, havonta egy gyerek a családon belüli erőszak következtében veszti életét. Még rémisztőbb az az adat, hogy Magyarországon minden pillanatban 400 ezer nő szenved el a párkapcsolatban fizikai vagy szexuális bántalmazást.

A távoltartást a bevezetését követő első két évben az egész országban összesen 141 esetben rendelte el a bíróság. Ausztriában az első két évben 3200 távoltartást rendeltek el.

A nők elleni erőszak leggyakoribb fajtája a szexuális zaklatás, szinte valamennyi nő átéli közterületen, munkahelyen. A szexuális bűncselekmények kétharmadát Magyarországon az áldozat által ismert személy követi el.

Tiltakozzunk együtt!

Kár lenne, és nem is lehet eltitkolni, hogy ezek az esetek a közvetlen környezetünkben is megtörténhetnek, esetleg ismerünk is olyan hölgytársakat, akik átestek már a szenvedésnek ezen fajtája közül bármelyiken is. Ki tudja, hogy a kolleganőnk szeme miért olyan megfáradt és hogy barátnőnk miért mindig csak azt mondja, hogy „Majd egyszer mindent elmesélek”… Nem áltathatjuk magunkat: a nők ellen elkövetett rémtettek áldozatai közöttünk élnek: lehetnek ők anyák, nővérek, húgok, lánygyermekek, barátnők és kolleginák…

Gondolt Ön már valaha is arra, amikor a tömött buszon utazott, vagy éppen a dugóban állt a kocsijában, hogy a sok hölgy közül hány lehet kitéve ezeknek a borzalmaknak?

Ha igen, és Ön is felháborítónak vagy éppen elfogadhatatlannak tartja a nők elleni erőszakot, vegyen részt az április 25-én megrendezendő koncerten, amelyre a Vajdahunyadvárban kerül sor, délután 3-tól-5-ig. Látogasson ki a helyszínre és tiltakozzon az ott lévő művészekkel és közönséggel az erőszak ellen!

Énekesek és táncosok a színpadon

Számos közéleti személyiség van, akik lándzsát törtek a figyelemfelhívás mellett. Ezek közül egy koncertre-valót láthatunk szombaton a színpadon. Ott lesz Zséda, aki boldog feleségként és családanyaként tudja, milyen nagy kincs egy harmonikus otthoni élet megteremtése, s dalaiban is sokszor olyan üzenetet küld a hallgatóság felé, amely jelzi: figyelni kell egymásra!

Bozsik Yvett Társulata is tiszteletét teszi, és valószínűleg felejthetetlen pillanatokat szerez, csakúgy, ahogy Csonka András, Feke Pál és Geszti Péter is, akik férfiakként emelik fel szavukat a durvaság ellen. Szűcs Kinga és Horgas Eszter is a fellépők listáját színesíti ezen a délutánon.

Számos egyéb program is lesz, amelyeknek mind hasznos tájékoztató szerepe lesz, mindent megtudhat az, akit érdekel a téma és tenni szeretni az erőszak ellen. Erről bővebben a programajánlónkban olvashatnak.

A rendezvényen a részvétel ingyenes. Aki adományával támogatni szeretné a nőket érintő erőszak leküzdését, megteheti a helyszínen egy 'karkötő a nők biztonságáért' és adománygyűjtő tárgyak megvásárlásával.

Csatlakozzunk a művészekhez és mondjunk mi is NEM!-et a nők elleni és a családon belüli erőszakra!

Látogassunk ki minél többen a helyszínre és álljunk be tenni akaró és tudó emberek táborába, mert „Fogy az idő, bezár egy ajtó, titok a vér, a könny, a jajszó… Ölel a bűn, a csókfa fullaszt, legyen erőd, vagy el sem bújhatsz már…” (Zséda, Ajtók mögött)

– Havassy Anna Katalin –

[2009.04.22.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még