2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Csonka András
 
Kapcsolódó kiadványok
Válogatás / több előadó: Hotel Menthol (1998)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Csonka András: "A felnőttek világa borzalmas"
Erre sokan vártak! Megérkezett a Ding Dong 2
Sztárokkal búcsúztatta a nyarat a Sláger TV
Csonka András gyászol: "Imuci, Isten Veled!" 
Csonka András: "majdnem öngyilkos lettem"
     
 
Csonka András
Web: http://www.csonkaandras.hu
E-mail: pici@csonkaandras.hu
Énekes, színész, műsorvezető
 
     

Csonka András

Gyermek és ifjúkor:
1965. január 16-án született. Saját bevallása szerint kicsi korától kezdve színész szeretett volna lenni, s erre tudatosan készült is. Ezt az elhatározását csupán egy rövid ideig szakította meg azon vágyával, hogy fodrász legyen, ám erről a tervéről később mégis letett. Sőt, ahogy honlapján olvasható, akkortájt néhány hét erejéig még azt is elképzelte, hogy a budai hegyekben közlekedő fogaskerekű sofőrje lesz…

A színészet iránti vágyát és vonzódását feltehetően édesapjától örökölte, hiszen ő is sikerese színész volt, így András már egészen kis korában is beszippanthatta – ahogy azt mondani szokás – a színházak semmihez nem fogható illatát. S ahogy az ilyenkor lenni szokott: első művészi próbálkozásai még otthon zajlottak, méghozzá nem máshol, mint a bárszekrény tükrös polca előtt.

A gimnáziumi évek során már tagja volt az iskolai színjátszó körnek. Ezek után már senki számára nem volt meglepő, hogy továbbtanulási tervei között első helyen a Színház- és Filmművészeti Főiskola állt, ám ahová csak harmadszorra vették fel. Csakhogy az eltökélt fiatalember addig sem pocsékolta az idejét és tehetségét, hanem lelkesen látogatta a Nemzeti Színház Stúdióját.

A színész:
1990-ben szerzett színészdiplomát a Színművészeti Főiskolán, majd ezt követően azonnal le is szerződött a Vidám Színpad társulatához.

1991-ben csatlakozott a Magyar Televízió akkor indult szappanoperájához, a Família KFT –hez, amely egy meglehetősen bolondos életű család mindennapjait és kalandjait mutatta be hét éven keresztül, méghozzá hatalmas sikerrel. Szinte nem is akadt akkortájt olyan család hazánkban, ahonnan legalább egy valaki nem nézte volna a Szép család mindennapjait. Csonka András Pici szerepét kapta, a család fiának s lányának barátját kellett megformálnia. Pici megszemélyesítése nagy ismertséget és népszerűséget hozott neki, nem beszélve arról, hogy a szerepbeli neve a mindennapokban is elkísérte: egyre többen „Picizték”a fiatal színészt.

A Família idején szorgalmasan járt énektanárhoz, s tudását kamatoztatta a Grease, a Hair, és a Kapj el! (They are playing our song)című musicalek főszerepeiben is.

1998-ban, a Budapesti Operettszínházban, majd pár év múlva a Győri Nemzeti Színházban is játszott, ugyanis a Hotel Menthol című nagy sikereket elért rock and roll-musicalben Bringa szerepét kapta meg.

Később ismét Győrben játszott: a Hello, Dolly! című musicalben is parádézott. Szegeden, a Csókos asszony című operettben mutathatta meg tehetségét és rátermettségét. Olyannyira bizonyított, hogy ez az utóbbi szerep díjat is hozott számára: a 2000-es év Operett találkozójának legjobb táncoskomikusi díját nyerte el.

Az énekes:
1997. megjelent első önálló albuma, amelynek az "Egy pici szerelem" címet adta, s ezen a ’60-’70-’80-as évek slágerei közül válogatott. Az anyag hamar, már a megjelenést követő egy hónapon belül aranylemez lett, videoklipjét naponta többször vetítették a nézők kívánságának eleget téve.

1998-ban jött a második album, „Egy újabb randi” címmel, rajta egyelőre még mindig feldolgozásdalokkal.

2001. február 14-én viszont már egy olyan lemezzel jelentkezett, amelyen a kedvenc dalai mellett már új szerzemények is megtalálhatóak voltak. A „Ding-dong” névre hallgató korong hamar a hallgatók szívébe lopta magát, előkelő helyet biztosítva ezzel a hivatalos lemezkiadói listán is.

2003. nyarán dobta piacra soron következő nagylemezét, "Ha szerelem nincs, nincs boldogság" címmel, amely szintén szép sikereket aratott. Még ebben az évben egy válogatás CD-t is kiadott, „Best of Csonka András” elnevezéssel.

A műsorvezető:
Számos kisebb bemutatkozás után az igazi „mélyvíz” 1997. végén érkezett el, amikor is felkérést kapott, hogy legyen ő az állandó műsorvezetője a TV2 kereskedelmi csatornán futó KIFUTÓ című műsornak, amelyben remekül megállta a helyét. A produkció végeztével rövid képernyős szünet következett, de az újabb felkérésre csak 2000. tavaszáig kellett várnia, ekkor ugyanis tagja lett az RTL Klub Reggeli című adásának műsorvezetői gárdájának.

A táncos:
2006-ban az RTL Klub egy – „Szombat esti láz” névre hallgató – táncos showműsort tűzött a képernyőre, amelyben a profi táncosok mellé népszerű személyiségek álltak ki a parkettre. A csatorna egyik műsorvezetőjeként tevékenykedő Picit is felkérték a szereplésre, így rajongói Keleti Andrea oldalán láthatták hétről-hétre. S ha már elfogadta a felkérést, akkor meg sem állt a végső döntőig – amelyre december 23-án került sor – ahol a már több ízben is „géppuska–lábúnak” titulált Csonka táncpartnerével elnyerte azt év táncosa díjat. Ellenfele nem kisebb név volt, mint az olimpiai bajnok úszó, Czene Attila és partnernője, Bánhidi Andrea.

[2007.05.06.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még