2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Feke Pál
 
Legutóbbi kiadványok
Paul&Hód - Az első harapás (2012)
Új világ vár (2009)
A döntők legszebb dalai (2008)
Musical (2006)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Válogatás / több előadó: Best of Musical (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Feke Pál: "Nagyon büszke vagyok erre a csapatra!"
Elkészült a Kockahas, az egyszemélyes musical comedy főcímdala
Feke Pálékhoz érkezik a gyerek? A színész megszólalt
Feke Pállal varázsol a magyar szépség
Az Operettszínház művészei is a jó ügy mellé álltak
     
 
Feke Pál
Születés dátum: 1981. június 6.
Web: http://www.fekepal.hu
Aktív kapcsolat: Feke Pál Band (énekes, 2008-), Feke Pál rajongói oldal (fan club, 2009-)
 
     

Feke Pál

Feke Pál már kisgyermek kora óta színész akart lenni, 10 évesen átalakította szobáját színházzá, ahol családjának tartott előadásokat. Szülei mindig is támogatták ilyen irányú ambícióit, ezért zenei általános iskolába íratták, ahol az éneklés mellett több hangszeren is (zongora, klarinét, gitár) tanult játszani, vezette az iskolarádiót, valamint farsangi és év végi rendezvények műsorvezetője is volt. Érettségit a Bay Zoltán Szakközépiskolában tett, ahol szintén az iskola életének meghatározó diákja volt; versmondó- és énekversenyeket nyert, év végi koncerteket és egyéb kulturális programokat szervezett. Negyedikes korában az iskola támogatásával színpadra vitte az Újpesti Színházban az Elisabeth című musicalt, amelyben a rendezés mellett a Halált is eljátszotta. Első profi színházi szerepét a Katonadolog című musicalben kapta 18 évesen a Fiatalok Színházában.

Ezután szinte folyamatosan kapta a különböző szerepeket, többek között a Musical Színház Jekyll és Hyde-jában, Szörényi Levente által írt Atillában; voltak előadásai Budapesten, Békéscsabán, Székesfehérváron, Szegeden és Esztergomban. Majd 22 évesen, a világon eddig a legfiatalabbként eljátszotta a világ talán legnehezebb musical alakját, Webber Jézus Krisztus Szupersztárjának címszerepét a szegedi Dóm téren, és ez a szerep azóta is elkíséri, hiszen több színházban, különböző rendezésekben is alakította Jézust.

Fiatal kora ellenére is volt már alkalma fellépni az ország szinte összes szabadtéri színpadán, az Ez nem ugyanAz című musical show-val pedig több nagyváros sportcsarnokában. Több mint egy hónapon keresztül turnézott az Egyesült Államokban és Kanadában az István a királlyal, Grazban és a horvátországi Pulában a Jézus Krisztus Szupersztárral vendégszerepelt. Az amerikai út során ismerkedett meg Malek Miklóssal és Toldy Máriával, és az azóta is egyik legjobb barátjával, kollégájával és alkotótársával, Kálloy Molnár Péterrel.

Meghívásos meghallgatás útján nyerte el Thomas szerepét a Madách Színházban most is futó, az éneklés mellett komoly tánctudást is igénylő darabjában, a Volt egyszer egy csapatban. Ezen kívül még jelenleg a Rock és Musical Színházban (Kiálts a szeretetért!, Musical A-tól W-ig, Ilyenek voltunk), a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban (Diótörő és Egérkirály, Hair, Együtt a banda), a Belvárosi Színházban a Rocky Horror Show-ban játszik, valamint számos produkciós iroda által szervezett rendezvény és musical koncert rendszeres fellépője.

2005. augusztus 20-án, az Állami Ünnepségek keretén belül István királyt játszotta, amelyet Budapesten, kivetítőkön keresztül, a Duna két oldalán közel kétmillió ember látott. Ennek köszönhetően kapott felkérést arra, hogy az október 23-i ünnepen a Himnuszt és a Szózatot elénekelje, valamint az idei március 15-i megemlékezésen a Magyar Állami Operaházban szintén fellépjen.

A Budapesti Sportarénában színre került Mária, égi szerelem című előadás kapcsán együtt dolgozott többek között a világhírű gitáros Al Di Meolával és a fuvolista Horgas Eszterrel is.

2006 januárjában kipróbálta magát műsorvezető-riporterként a Duna tévé kulturális magazinjában, a Kikötőben.
Mindig is a színház egésze érdekelte, nem csak elsősorban a színészi oldala, hanem a szcenikával, látvánnyal, világítással kapcsolatos feladatok is. Első ilyen lehetőségét még 2000-ben Szurdi Miklóstól kapta, hogy az Együtt a banda című előadás világítását alkossa meg, és azóta is sok neves díszlettervező számít rá, mint fénytervező.

[2005.11.08.]

Kiadványok
stúdió
Feke Pál: A döntők legszebb dalai (2008)Feke Pál: Új világ vár (2009)Feke Pál: Paul&Hód - Az első harapás (2012)
válogatás
Feke Pál: Musical (2006)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
pikk 2008.04.04. 10:48 • [2]
Azért a Laborc szerepében bejutott vetélytársat, feltünően boldogan megtapsolta :-)
erika49 2008.03.30. 18:01 • [1]
Több szerepben is láttam már és nagyon tehetséges,sokoldalú, gyönyörű hangjával elvarázsoló színész. Nagyon szeretem. Remélem még sok szerepben látom, hallom. További fantasztikus sikereket kívánok!!! Szeretettel: Erika

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még