2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Horgas Eszter
 
Legutóbbi kiadványok
Szeretni bolondulásig (2011)
Full Tilt Tango (2010)
Karácsonyi angyal (2009)
Mozivarázs (2004)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Horgas Eszter bevallotta - Hungary's Got Talent zsűrije megszólalt
Hungary's Got Talent: íme a zsűri névsora
Magyar Dal Napja 2014: Martonvásár programjai
Horgas Eszter régi magyar filmzenei slágereket dolgozott fel
Irány Mexikó! - Portrébeszélgetés, Horgas Eszter fuvolaművésszel
     
 
Horgas Eszter
 
     

Horgas Eszter

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát, tanárai Kovács Lóránt és Sebők Erika fuvolaművészek, valamint Kurtág György és Rados Ferenc kamarazene-professzorok voltak.

1987-ben Adorján András svájci fuvolakurzusának ösztöndíjasa, 1987-től többször szerepel a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjein. 1989-ben Jean-Pierre Rampal kurzusának ösztöndíjasa.

1992-től a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fafúvós tanszékvezetője. Alapítója az 1992-ben alakult Forrás Kamarazenei Műhelynek.

Több nagysikerű szólóestet tartott a Zeneakadémia nagytermében. Olyan zenekarok közreműködésével szólaltatott versenyműveket, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, az Amadinda Ütőegyüttes, a MÁV Szimfónikus Zenekar, olyan kivaló művészek voltak partnerei az elmúlt évek hangversenyein - a teljesség igénye nélkül -, mint Maurice Andree, Jean-Pierre Rampal, Mstislav Rostropovich , Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Rolla János, Lukács Ervin, Konrád György, a Bartók Vonósnégyes. Három szólólemezt készített Vígh Andrea hárfaművésszel a Capriccio kiadónál.

1992 óta szólistaként koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt.

A klasszikus zenei hangversenyek mellett hosszú idő óta törekszik különleges produkciók megvalósítására. Így láthattuk Őt a színház világában Gáti Oszkárral, valamint a Thália Stúdió által bemutatott szólóesten Vígh Andreával és Sztevanovity Dusánnal. Első jazz-lemezén az ország kiemelkedő muzsikusaival együtt bizonyíthatta ez irányú képességeit.

2000. januárjában megalapította a Class Jazz Band-et, tagjai Vukán György és a nevével fémjelzett jazz trió. Számos országos turné alkalmával, világsztárok közreműködésével, teltházas koncerteken hallhatta Őket a közönség.

Kiemelkedő pillanat volt azonban az együttes történetében a 2001. január 5-én és 6-án megrendezésre kerülő monstre Zeneakadémiai hangverseny, melynek sztárvendégei Winand Gábor és Tony Lakatos voltak. A produkció népszerűségét jelzi, hogy a belépőjegyek, már hónapokkal a koncert előtt elkeltek, a helyszínen pedig fergeteges siker fogadta a művészeket.

A cross-over műfajban elért hatalmas sikerekre alapozva, az elkövetkezendő két évben Horgas Eszter négy szólólemezből álló gyűjteményt jelentetett meg, melynek mindegyike más-más műfajban szólal meg. A jazzt, a klasszikát, Piazzolla zenéjét, valamit egy fiatalon felfedezett zeneszerző populárisabb jazz irányzatát foglalja magába.

A Horgas Eszter Arcai című CD sorozat után 2003ban már a teltházas budapesti Arénát hódította meg/10.000fő/ Carmen előadásával. .Malek Miklós-Nagy János zeneszerzők ,Bizet eredeti dallamait felhasználva egy mai adaptációt hoztak létre, 130 közreműködövel , szólistákkal és Al di Meolával a világhírű gitár virtuóz szereplésével.

Az előadás nemcsak a hazai közönséget kápráztatta el.2004 nyarán Horvátországban a Pulai Arénában fél órás taps és ráadások után is alig akart elmenni a közönség. Egy német kiadó megvette a koncert felvételét és ez év tavaszán jelenteti meg DVD n. A kritika pedig méltán ünnepelte az új hangvételű, ám sokak számára érthető és élvezhető előadást.

A fiatal fuvolaművésznő számára az elmúlt időszak mind szakmai, mind közönségsikerekben bővelkedett. E sikerek bebizonyították produkcióinak nemzetközi színpadokon is helytálló, magas színvonalát, érettségét .Jutalomjátékként 2004 Karácsonyára megjelentette Mozivarázs cimű szóló albumát, hol világ mozislágereket dolgoztak fel .

2005 tavaszán Carmen koncertje CD-n és DVD-n jelent meg és még ebben az évben hatalmas sikerrel mutatta be a budapesti Arénában „Mária” című előadását, melyet Malek Miklóssal és Al Di Meolával készített a művésznő. Jézus történetét Mária szemszögéből mutatta be az előadás J. S. Bach témáit felhasználva.

2006-ban újabb bravúros bemutatóra került sor. Az eredetileg hegedűre írt Vivaldi Négy Évszakát dolgozta át a művésznő fuvolára. 2007-ben „Charlotte” bemutató. A fuvolaművész saját történetet dolgozott ki, a romantikus zeneszerzők világán keresztül mutatta be Charlotte-ot.
 

2008-ban újabb bemutatóra került sor Al Di Meolával és sztár zenészekkel: a „Carmen” folytatása, az „Ő és Carmen”, melyből cd is készült, ami két hét alatt platina lemez lett. 2009-ben Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje címmel tüntették ki. A szakmai zsűri a „Karácsony Angyala” című cd-jét az év legjobb lemezei közé sorolta.

2010 karácsonyakor jelenik meg 23 .lemeze”Full Tilt Tango” címen. 2011-ben meghívást kapott a világ egyik legjelentősebb koncerttermébe, a PROM-ba.

[2007.04.17.]

Kiadványok
stúdió
Horgas Eszter: Mozivarázs (2004)Horgas Eszter: Karácsonyi angyal (2009)Horgas Eszter: Full Tilt Tango (2010)Horgas Eszter: Szeretni bolondulásig (2011)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még