2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megszokott alapok, slágergyanús számok Carameltől
Magyar megasztárok dalai között válogathatsz!
Bravisszimó! Megtaláltuk azt a válogatás albumot, amiról csak jót lehet írni!
Régi idők dalai nem csak úrilányok számára
Maradok tisztelettel - nyílt levél Gáspár Lacinak
Ördög Nóri kígyózó sorokat vár
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Csillag születik
Kapcsolatok
Csillag születik
Legnépszerűbb csengőhangok

A Csillag születik CD-re a rosszul énekelt dalok is felkerültek - korrekció nélkül

Nemrégiben zajlott le a Csillag születik tehetségkutató-verseny, és hoppsz, már itt is van a mementó, egy fénylő lemez formájában, amely az elődöntők legjobb felvételeit tartalmazza. Bevallom töredelmesen, hogy a műsor egyetlen részét sem láttam, tehát teljesen ismeretlen emberek ismeretlen produkciói vártak rám. Gondoltam hátha hallok valami teljesen újat, olyat, amin ledöbbennek, hogy hoppá, vannak az országban felfedezetlen tehetségek. Hát ez ebben az esetben nem jött össze.

Elég sok vidéki énekversenyen veszek részt ilyen-olyan pozícióban. Örömmel tölt el a felkészülési időszak, a verseny előtti izgalom, de maga a verseny a legtöbb esetben részemről felemás érzésekkel ér véget. Milliószor hallgattam végig ezeken a versenyeken Webber Memory-ját, Cserháti Zsuzsa legismertebb nótáit, általában rosszabbnál-rosszabb előadásokban. Hát sajnálattal közlöm, a lemezt hallgatva sem ért más jellegű élmény!

A lemezen daloló énekeseket hallgatva gondolatban visszarepültem egy-egy ilyen vidéki énekversenyre. Ezen lemezt hallgatva nem vagyok elcsodálkozva, hogy nem énekes, hanem 2008 "Mesemondó Bendegúza" nyerte a "csillagszületik" versenyt. Ebből a mezőnyből nehéz lett volna énekes nyertest kihozni. És ez most megjelent lemezen! Nehéz eldönteni, hogy ki az énekes. Ha valaki szeret énekelni, az sajnos nem elég. Ha szépen tisztán el tud lalázni egy dalt, az maximum dicséretes. Az ember hangszála a hangszer! Tanulni kell a vele való bánást évekig.

A korongon 16 dalt hallhatunk, 16 versenyzőtől. Az első track után azt hittem, hogy ennél rosszabb már nem jöhet, nemcsak a lemezen, hanem az életben. Miért nincs tisztában valaki a saját képességeivel? Profi, hivatásos énekesnőből elég kevés vállalná be ezt a dalt. De van itt még sokminden más. Elfogyó levegőtől fulladozó énekesek, kiejtéshibás, már-már kamu angolos éneklés, és szinte minden énekes olyan hamis, hogy szinte már harap. Hála istennek a Memory itt is elhangzik. A Nagy utazás pedig ebben a verzióban már az elviselhetetlen kategóriába tartozott.

Az énekes sajnos elfárad

A könnyűzenei produkciókból talán a Björktől ismert "It's oh so quiet", ami tetszett nekem és ez, higgyük el, nagy szó! Felkaptam a fejem, mikor megszólalt a "Hopp ide tisztán..." népdal egyveleg. Ma oly divatos a poposított népdalcsokor, népdalénekes-kislány előadásában. Kristálytiszta, képzett hang, ötletes hangszerelés. De az első 2 perc után ez is szétdurrant, mint a szappanbuborék. A hangszerelés marad szenzációs, sőt érdekes fordulatot vesz a végére, de az énekes sajnos elfáradt.

Távol álljon tőlem, hogy a versenyzők teljesítményét leírjam, hisz biztos sokat készültek a versenyre, szívüket, lelküket beleadták, és mindenki legjobb tudása szerint énekelt a világot jelentő deszkákra lépve. Ezért nem is írok neveket, hiszen nem feltétlenül csak profi énekesek vehettek részt a versenyen. Nincs is ezzel baj. Csak ez kereskedelmi forgalomba hozva elég durva. Ilyenkor visszasírhatjuk a hanglemezgyárat és Erdős Pétert. Már várom a hasonló lemezeket az Ohat-Pusztakócsi "aranymikrofon", vagy a Görénypusztai "legyél(!) te is sztár" énekverseny legjobb felvételei címmel. Ez szép ajándék a résztvevőknek, a résztvevők rokonainak, de másnak sajnos nem.

Az egész lemezen viszont kifogástalan az a Freeport zenekar, aki az előadókat kíséri. Mondjuk ez a csapat összetételét elolvasva nem is volt kétséges. Úgy jártunk, mint a 90-es egyik vidéki divatbemutatóján, ahol a profi session zenészek olyan muzsikát játszottak aláfestőzenének, hogy a csetlő-botló modellek már senkit nem érdekeltek, és egy-egy zeneszám végén kitörő taps hangzott fel, ami persze nem a piszkafalábú modelleknek szólt.

Ebben az esetben a szürke eminenciás kísérő zenekar csillaga fényesebben ragyog, mint a csillagok maguk.

-norro-

[2008.03.10.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
negytoll 2008.04.08. 11:27 • [6]
Mi kell? Plébek, tuc-tuc, perc zenekar, nyú fíling.
Egy 6 éves kisfiú énekel:
http://www.youtube.com/watch?v=V0uRc_X-Xys
http://www.youtube.com/watch?v=2B65JRbxhSA
http://www.youtube.com/watch?v=jjvmQtCixno
toromon 2008.03.11. 15:18 • [5]
Igen, én próbálok boldogulni a lehetőségeim szerint, de nem egyszerűbb, kint 15 éve. Az 1 csatorna most is elég lenne, de most 50-et kapok egyszerre és nem sok köszönet van benne. ;)
Előzmény: malacka11 • 2008.03.10. 21:56 • [4] • Előzménykövetés 
malacka11 2008.03.10. 21:56 • [4]
Valóban sok a gagyi! De "millió" más választási lehetőség van lehet válogatni a csatornák közt is. Akkor meg csak a "királyi" TV létezett. Én jobban szerettem anno a MTV-t! És emlithetnénk pl. Antal Imrét is , aki évtizedekig volt a képernyőn. Itt is már pénz határoz meg mindent kit hogyan mennyiért tud meg szerezni, elcsábítani a másiktól.
toromon 2008.03.10. 11:30 • [3]
Persze, kiderül, de az országos médiába egy normális elvárás lenne szerintem, hogy ne a gagyit és ne a hamissat mutassák. Miért kell nekem "végigkóstolni" minden vackot egy Magyar Televízióban, ahol régebben csak a krémek krémjét mutatták? Még túl is válogattak néha. Most meg Kaszás Attiláról nem tudtak egy tisztességes emlékműsort csinálni, mert ........ -val foglalkoztak az elmult években. Ja és azt az 50 éves énektanárt, aki tényleg tud, minden erejükkel takarják előlem.
Előzmény: malacka11 • 2008.03.09. 23:58 • [2] • Előzménykövetés 
malacka11 2008.03.09. 23:58 • [2]
Szerintem, ha van lehetőséged elmenni egy olyan előadó koncertjére, akinek a dala tetszik ott kiderülhet igaz hangot hallasz vagy sem.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még