2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rally-versenyen indult Gáspár Laci
Gáspár Laci tele van szenvedéllyel
Magyar megasztárok dalai között válogathatsz!
Rúzsa Magdiék ajándékkoncertet adnak Talmának
Rekordszámú sztárvendég a Danubiusban
A legkeresettebb magyar zenészek 2007-ben: Herczeg elárulta tippjeit
Kapcsolódó Kiadványok
Gáspár László (Laci): Maradandók tisztelettel...
Kapcsolatok
Gáspár László (Laci)

Maradok tisztelettel - nyílt levél Gáspár Lacinak

Hiszti Eszti nyílt levélben közölte Lacival kapcsolatos gondolatait.

Kedves Laci! 

Heszti vagyok Budapestről, és azért írok Neked, mert nagyon bejön, amit csinálsz! Például ez az új lemez elég telitalálat lett!

Azt hiszem, Te vagy az, aki a legtöbbet változott a Megasztár óta. A hajad hosszú lett és fonott, a ruhád is nagyon trendi, a mozgásod is nagyon sokat fejlődött (mondjuk valljuk be, volt honnan fejlődni), szóval Laci! Szerintem levetkőzted az összes gátlásodat mára, és jól áll Neked!

Az új albumod sem hozott csalódást. Divatos manapság a régi slágereket újra feldolgozni. Nekem ugyan nem fekszik ez a trend, de Neked két okból is megbocsátom: egyrészt, mert ízlésesen nyúltál a nagy klasszikusokhoz, másrészt Neked mérlegelni kell azt is, hogy így jobban komálja majd a nép.

A nép pedig komálni fogja, efelől nincs kétségem! Azt tudnod kell, hogy nálam nagyon nehéz azt elérni, hogy libabőrös legyek egy számtól, de bizony az „Azért vannak a jó barátok” hallgatása közben tiszta libabőr voltam! Pedig mikor olvastam a borítón, hogy ez a szám jön, elkedvetlenedtem, mert az eredetit nem szerettem. Előítéletes vagyok, tudom.

De tulajdonképpen egy perc telt még csak el a CD elindítása óta, és már tudtam, hogy ez jó lesz! Az „Elmegyek” refrénje előtti basszusfutam nagyon stenk!

De említhetném a „Zene nélkül mit érek én” basszus slap szólóját, ami kiváló. Szeretem az albumban, hogy egyszerre felel meg a mainstream vonulatnak, és így a D. rádió is előszeretettel nyomatja majd, ugyanakkor nem bírod ki –szerencsére!- , hogy ne tegyél bele olyan finom fikcsiket, ami zeneileg igényessé teszi az albumot. Talán ez az, ami kiemeli a lemezt a tucat albumok közül! Pont eléggé meg van sózva, könnyen emészthető, és szívesen repetázik belőle az ember!

Drága Lacikám…(bocs, de most, hogy egy órája csak Téged hallgatlak, úgy érzem, már barátok vagyunk), az „Elindul a vonat” basszusgitár szólója énekkel igazán nekem való! Biztos nagy kedvenced lehet a Marcus Miller, hallani a játékodon. Hmmm, van benned dög!:-) A „Quando, quando” feldolgozásban a szaxiszóló ragadott meg. Kellemes.

A borítón jók a képek, egyébként kicsit semmitmondó nekem, de jobb, mintha agyonrajzolták volna oda nem illő cuccokkal. Viszont ez a duma, miszerint: „Valamint köszönöm NEKED, HOGY LEMEZEMET MEGVETTED, NEM MÁSOLTAD ILLETVE MÁSOLOD ÁT, ÉS EZZEL LEHETŐVÉ TESZED, HOGY KÖVETKEZŐ LEMEZEM IS MEGJELENHESSEN!” MEGMONDJAM, MI A BAJOM EZZEL? Emlékszel, hogyan éltél a Megasztár előtt? Őszintén, hány másolt cd-d volt? Ugye, rengeteg? Apám is lemásolta volna az Elvis bakelitet, ha megtehette volna. A technika ma ért arra a szintre, hogy a hagyományos lemezkiadás már nem túl kifizetődő. Ha érdekel a jövő, látogass el pl. a last.fm-re…

Lacus! Anyukám szerint el kéne vinni Téged logopédushoz, hogy a susogó hangjaidon javítson, de rá se ránts, hidd el, ez a szexepiled!

Most, hogy látom, Drága Lacim, hogy élőben nem kisebb arcokkal nyomod a talp alá valót, mint Fehérvári Attila, Oláh Gábor, Dajka Krisztián, Neumann Balázs, Stencli Tamás, tutira veszem, hogy a legközelebbi koncerteden találkozunk! Az utolsó 3 nevet klubokból jól ismerem, ők máris garancia nekem a jó bulira!

- Heszti -

[2008.02.04.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2008.02.23. 15:50 • [6]
A Jekót szeressem, de van pár aranylemezes (népszerű) csapat, egyén, akit kiszavaznék a körből. Már kezdem megszokni az árukapcsolást, de egy picit finomítsanak a rendszeren.
Tamás! Ebből egy kukkot nem értek. Milyen díjat kell előre kifizetni és miért csak a (kis) magánkiadóknak?
zfanclub 2008.02.23. 08:52 • [5]
Szerintem teljesen normális az a mondat. Azt ugy kell venni, hogy köszönöm, hogy megvetted, pénzt adtál ki érte, mikor le is tölthetted volna! Még szép, hogy megköszöni!
Tamás 2008.02.13. 15:17 • [4]
Azért azt is tudni kell, hogy aki saját kiadásban adja ki a lemezeit, annak előre ki kell fizetni a teljes összeget a jogvédő irodának, míg egy kiadónál megjelenő lemeznél eladások után kell fizetni...
nagyM 2008.02.13. 14:14 • [3]
Hi Toromon!

Pontosan úgy van ahogy mondod. elméletileg fekete pákkót is támogatod vele (bár annál "sejtelmesebb" módon osztják szét azt a pénzt, tehát akárhova kerülhet). Én speciel már vagy 5 éve nem írtam ki cd-re (jogvédett) zenét, mégis fizettem folyamatosan ezt a beépített díjat (mert üres cd-t azért veszek). És igen, ha a családi képeket, videókat írod ki pl egy dvd-re, akkor is fizeted a díjat és lehet, hogy májköl dzsekónál csapódik le a haszon. szép, új világ ez! :(
toromon 2008.02.13. 09:43 • [2]
Kedves nagymester! Azzal a beépített díjjal csak az a bajom, ha én teszem azt veszek egy üres lemezt, és tévéműsort, vagy családi cuccot teszek rá, azzal gondolom kiemelten az aranylemezeseket támogatom, például Fekete Pákót. Pedig...
Jól gondolom? Ha pedig így van, akkor már megint a magam ellensége vagyok.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még