2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
2006 legjobb magyar slágerei I. rész, Oláh Ibolyától Zsédáig
2006 legjobb magyar slágerei II., Lolától Rúzsa Magdiig
2006 legjobb magyar slágerei  IV. rész, Ákostól a Crystalig
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

2006 legjobb magyar slágerei III. rész, Desperadótól Bartók Eszterig

A Mahasz Rádiós Top 40-es listája alapján összeállítottuk a 2006 harmadik negyedévének a legtöbbet játszott hazai szerzeményeit. Az év második felében a Megasztárból ismert előadók ismét szépen szerepeltek, bár a leghallgatottabb a Desperado és a Groovehouse lett.

Az arany és platinalemezes debreceni csapat, 4. vadonatúj korongjára két évet kellett várni. Az új album nem okozott csalódást, tele van bulizós, pörgős, változatos zenékkel. Az albummal megegyező című kislemez, a Táncolj!, minden lehetséges játszási listát meghódított. A rádiós top 40-ben az előkelő 3. helyig jutott. A Music Television, World Chart Express című műsorának listáján az élbolyába is sikerült bekerülnie a Táncolj! című videónak.

Szívvel lélekkel

A 2006-os év jól sikerült a Groovehouse-nak: bezsebeltek pár díjat és Szívvel lélekkel c. daluk hozta a szokásos elismerést. Egészen a 4. helyig jutott és 20 héten át bent volt a legtöbbet játszott zenék között. Az album dalai közül ez volt a kedvence Judynak és Zsoltinak is; nem beszélve még jó pár rádióhallgatóról, akik szinte nem bírták megunni a számot.

Szekeres Adrien és Gáspár Laci nyári slágere, a Kikötők szintén rengeteg listát vezetett. A rádiós top 40-ben 25 hétig volt jelen és a 6. helyet kaparintotta meg. A dal egyébként Nagy Tibor szerzeménye. A sikerhez azonban még kellett egy ütős, nyarat idéző, a dalhoz passzoló klip is.

Bartók Eszter félhomályban

Eszter bemutatkozó albumának első dala a Félhomályból a 10. helyig jutott, amire 17 hete volt a 40-ben. Bemutatkozásnak nem is annyira rossz. Az albumot egyébként Caramellel közösen készítették: Eszter lemezét ugyanaz a letisztult, egyben igényes minimalizmus jellemzi mint Caramel albumát.

A Szeret a nő című dal Magyarországon, a még nem igazán ismert bachata stílusában íródott, melyet úgy gondoltak a fiúk, hogy még érdekesebbé lehetne tenni Emilio hangjával. A „Szeret a nő” a 13. helyig jutott. A dal sok rádió kívánságműsorának az állandó szereplője volt.

A Megasztár győzteséről gondolhattuk, hogy amennyiben szabad kezet kap az albuma készítésénél és nemcsak az ismert slágereket kell énekelnie, maradandót is alkothat. A Mennem kell a „Nyugalomterápia” című albumának 2. maxija. A dal kiemelt rotációban volt látható a magyar zenetévén és hallható a rádiókban. Mindez a 14. helyre volt elég.

Dorina a mese másról szól

A valóságshow-sztárrá előlépet énekesnő szerzeménye, A mese másoknak szól legjobb helyezése a 20. volt. 7 hétig kapaszkodott a listán, de a 20. helynél előbbre nem jutott. Ennek ellenére a kívánságműsorokban előszeretettel kérték a dalt. Dorina a a dalokon keresztül tudja a leginkább kifejezni önmagát, a dalszövegeken keresztül tud a legőszintébben fogalmazni.

A Fogd a két kezem című lírai dal, mely az ősz legnagyobb slágere lett, a magányról és az elvágyódásról szól. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy manapság az emberek mennyire nem foglalkoznak egymással. Talán sikerült is, mindezt 8 héten át, egészen a 21. helyig jutva. A mezőnyt ismerve, ez nem olyan rossz teljesítmény.

Nem kérek mást

A második nagylemez előfutáraként megjelent Nem kérek mást című dal a 22 helyet zsebelhette be magának, erre 7 hét állt a rendelkezésére. A zenekart Molnár Márta és Sztevanovity Krisztián alkotja, akik a zene együttműködés mellett az élet minden területén együtt vannak, hiszen házasok.
Krisztián édesapja egyébként a kitűnő szövegíró, Dusán, nagybátyja pedig Zorán, így volt honnan örökölnie a tehetségét.

Az Álmok Közt a februárban megjelent bemutatkozó albumnak a második kislemezdala. Ezzel Tomi nem ért el olyan nagy sikert, mint a „Megfordult a világ”-gal, de azért elég volt a 25 helyhez. 8 hétig tartott csak a menetelés, de valószínűleg még rengeteg slágerrel meg fog ajándékozni minket a fiatal zenész.

- Nagymester -

[2007.01.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még