2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
2006 legjobb magyar slágerei II., Lolától Rúzsa Magdiig
2006 legjobb magyar slágerei III. rész, Desperadótól Bartók Eszterig
2006 legjobb magyar slágerei  IV. rész, Ákostól a Crystalig
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

2006 legjobb magyar slágerei I. rész, Oláh Ibolyától Zsédáig

A Mahasz Rádiós Top 40-es listája alapján összeállítottuk a 2006. év első negyedének a kedvenc magyar slágereit. A lista több, mint 30 országos, regionális és helyi rádió leggyakrabban játszott felvételeiből áll össze. Ezen időszak legnépszerűbb dala az Oroszlán Szonja és Bebe duója. A Micsoda nő ez a férfi az első negyedév legtöbbet játszott magyar dala. Az „öregek” mellett jól teljesítettek a Megasztáros énekesek is.

Mcsoda nő ez a férfi

Oroszlán Szonja és Bebe duettje sokáig tartotta magát a slágerlistákon. A Micsoda nő ez a férfi az Egy szoknya egy nadrág című magyar vígjáték betétdala, mely latinos hangvételével 2006 első negyedében is a legnagyobb magyar slágerek között tarthattunk számon: a rádiók egyik legtöbbet játszott felvétele volt. A Crystal sem tétlenkedett az új év kezdetén: az első negyedéveben két dalukkal is ostromolták a slágerlistákat: az egyik a Ha arra ébredek, a másik pedig a Sosem múlik el.

A "Sosem múlik el" című dalt már 2005-ben is 26 héten keresztül tartotta magát a listán, egészen a második helyig jutva. A dalt 33 rádió játszotta kiemelt kategóriában, ami egyedülálló volt a Mahasz lista történetében. Mindkét szerzemény a „Trilógia” albumon található, a korong érdekessége, hogy az új dalok mellett régebbi szerzemények is helyet kaptak rajta, kicsit átdolgozva, szimfonikus változatban.

Új hold

Adrienn Új hold című dalát 24 héten át szerettük. Egészen a 7. helyig jutott a Mahasz listán. Az Új Hold a Zséda-Vue címet viselő albumon hallható. Az album tavaly átlépte a 20.000 eladott példányszámot és platinalemezes státuszt ért el. Az összes kimásolt kislemez a listák elején foglalt helyet. A Motel és a Mindhalálig mellettem is a 2. helyig jutott tavaly. 10 héten át forgatta Tomi a világot, egészen a 6. helyig jutva. A Megfordult a világ jó bemutatkozó lemez a Megasztár ezüstérmese számára. A címadó dal jól teljesített, a sok munkának meglett az eredménye.

Caramel dala, a Várt váratlan ugyan két pozicíóval lejjebb került, viszont tovább maradt a listán: 21 héten kersztül képviselte előadóját a Mahasz listán. A 8. helyezés szépnek mondható, főleg, ha a külföld előadókkal is versenyeznie kell.

Oláh Ibolya sikeres két dala

Az első Megasztár második helyezettje engedte elfelejteni magát. Két dallal is felhívta magára a figyelmet: Az Édes Méreg és a Magyarország egymással versengve menetelt a listán. A Magyarország című dal jutott messzebb, egészen a második helyig és 25 héten keresztül volt a top 40-ben. Emellett hosszú heteken keresztül vezette több rádió játszási listáját is.

Az Édes Méreg „csak” a 12.-ig jutott, de 8 héten át bent tudott maradni a 40 legjobb között. A második lemezével jelentkező énekesnő egy jó anyagot hozott össze, ez mellett a Magyarország című dal körüli felhajtás is nagyban hozzájárult a második platinalemez begyűjtéséhez. A Menj Tovább a kislemez-listán a 9. helyen tetőzött és 14 hétig tartott ki. A dal a Vírus című albumukon található meg, amely vezette a Mahasz eladási listáját. A népszerű rockbanda ügyesen ismerte fel, hogy milyen zenével és szövegekkel lehet megnyerni a rajongókat.

Már nem nyers a Belmondo

Egy évvel a Nyers zenekar felbomlása után, 2006 január elsején debütált Czutor Zoltán új együttese a Belmondo. A első klipjüket a Lesz, volt, van című dalból készítették. 17 héten keresztül pihent a top 40-ben., a legjobb helyezése a 10. volt. A dal a rádióállomások egyik kedvencének számított. A sorban következő kislemez a Mégis remél már nem teljesített ennyire jól: csak a 31. helyig jutott és csupán négy hétig jegyezték a legjobbak közt.

Amit adhatok című bemutatkozó lemez első videoklipes dala a Mondd, mit vársz. A dalt a Juventus Rádió mellett más rádiók is kiemelt rotációban játszották. Ez csak a 15 helyre volt elég, de a fiatal énekesnek még van ideje bizonyítani. Az első szerzeménye azért 9 hétig fent volt a Mahasz Rádiós TOP 40-ben. A gitárcentrikus soft-rock zene hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ezt használta ki Pál Tamás és csapata, a bemutatkozó album készítésekor.

Kefir - Hova sodor a szél

Bár a Baby Gabival készített dal, a Hova sodor a szél... jobban teljesített, azért Kefírnek nincs oka a panaszra. A V-tech frontemberének az első szólólemeze az év elején került a boltokba. Az első kimásolt dal Az élet megy tovább egészen a 13. helyig jutott, amire 9 hete volt a 40-ek között.

- Nagymester -

[2006.12.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még