2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kecskemétre megy a Danubius
„Ne fürgyé le”: új neve lesz a Hegyaljának?
Videó! Újabb magyar énekest parodizál az Irigy Hónaljmirigy
Izgalmas ajándék, Irigy Hónaljmirigy módra
Ingyenes ajándék az Irigy Hónaljmirigytől
Ezért tuti érdemes Tokajba menni - Nemzeti Bormaraton
Singh Vikiről ezt nem gondoltuk volna
A 25 legnépszerűbb magyar dal: Youtube-kedvencek tavasszal
Ezen jót nevettünk! Itt az Irigy Hónaljmirigy újdonsága
Irigy Hónaljmirigy az Arénában - jegyek itt
Varga Győző bírja a tempót
Képgalériák
IHM az Arénában - 25. születésnap
Kapcsolatok
Irigy Hónaljmirigy (IHM)
Papp László Budapest Sportaréna

Szóval így kell ezt! - Irigy Hónaljmirigy az Arénában

A karácsonyi ünneplés, rengeteg evés és pihenés után gondoljunk egy kicsit vissza az Irigy Hónaljmirigy negyedszázados jubileumi koncertjáre, amelyet Budapesten, az Arénában tartottak. Orsi a helyszínen hallgatta a dallamokat és láthatta a srácokat. 

A Irigy Hónalmirigy bulira egy szó illik, legalábbis ez az egy tutira: a fergeteges. Merthogy fergeteges show-t nyomott a csapat, ez azt hiszem igazából tagadhatatlan. Én pedig kifejezetten örülök ennek, mert szeretem a „fergeteges” jelzőt, annak ellenére, hogy az ember sokszor használja feleslegesen, csak úgy, hangulat-hájpolásra. Most viszont minden fellengzősség és megengedett újságírói túlzás nélkül írhatom le végre, hogy ez az este bizony az volt, ami: hatalmas ereszd el a hajamat ünnepség.

Itt ugyanis a koncerteken általában megszokott gitárpengetés és vad riff-özön ugyan elmaradt, hiszen a Mirigy inkább show-t, mint koncertet ad, de a rock n’ roll helyett igazából minden mást hatalmas adaggal kaptunk az arcba, mi a nagybetűs közönség. Volt itt ugyanis kérem szépen rögtönzött zeneóra, heves tüntetés, labdadobálás, exhibicionizmusnak álcázott lánykérés, és persze még mindig a 25 éves Mirigy bulijáról beszélek.

Az események csak úgy pörögtek. Olyannyira, hogy a csaknem három órás előadás alatt legalább egyszer biztosan körbejártuk az elmúlt negyed évszázad legemlékezetesebb, legviccesebb, és persze legmeghatóbb pillanatait. Mert ugye azért Mirigyéknél sem csak humorból áll a világ. Példának okáért hatalmas boldogság volt és persze örömkönnyek hullottak, mikor sok év után újra a színpadra lépett Ambrus Zoli. A jelenet valóban nagyon megindító volt. Pár perc múlva azonban már a röhögéstől sírtunk, és csapkodtuk a lábunkat: hiába, a Mirigy paródiákat valószínűleg nem könnyű megunni.

Apropó, ha már paródiánál tartunk, akkor érdemes azt is megemlíteni, hogy a csapat fantasztikus „szülinapi” ajándékot kapott a kedvenc zenészbarátaitól: Charlie, Gáspár Győző, Mező Misi, és Abaházi Csaba a Mirigy brigádot állította pellengérre egy vicces videóban. Akasztották tehát a hóhért, ahogy mondani szokás, és a dolog jól sült el.

Aztán jöttek szépen sorban a sztárvendégek is, élőben is, nem csak a paródia videón. A színpadon ugyanis nem csak sztárfocisták, hanem Janicsák István, és Mező Misi is személyesen köszöntötte a szülinapos együttest. Ők pedig örültek, és a közönséggel együtt emlékeztek, fotózkodtak, énekeltek. A nézőtér sorai között pedig a legfiatalabb rajongó minden bizonnyal Sipos Tomi kislánya, Emma volt, aki mint megtudtuk, két éves kora ellenére máris hatalmas parti-királylány – legalábbis ere az estére biztosan sokáig emlékezni fog!

– kurczorsi –

[2015.12.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még