2024. június 4. | kedd | Bulcsú nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
     
 
A Zene Ünnepétől Szent Iván Éjjeléig
Dátum: 2006. június 21. - 24.
Helyszín: Gödör Underground (Gödör Klub)
 
     

2.Víg Végnapjaink Fesztivál

Gödör Klub, június 21-24., A Zene Ünnepétől Szent Iván Éjjeléig

Egy évvel ezelőtt, amikor az első négynapos Ünnepét tervezte a Gödör klub, senki nem gondolta volna, hogy második is lesz az Erzsébet téren.
Szomorú, hogy a Hely további sorsáról most sem tudni semmit, a 2005. márciusában megírt petíció - amelyhez azóta már ötezren csatlakoztak -ma is aktuális! (www.godorklub.hu)
A lényeg, hogy a Gödör Klub még mindig működik az Erzsébet téren, programjait folyamatos érdeklődés kíséri, úgy tűnik van mit ünnepelni közösen ezen a négy napon!
A fesztivál programjában a Gödör klub működésének színes keresztmetszete jelenik meg, így lesz Jazzgödör, Világgödör, Balaton Klub, a 3. nap programja pedig Menyhárt Jenő körül sűrűsödik, aki két zenekar élén is színpadra lép, az Amerikában létrehozott Mr Con. And the Bioneers Brave New World Orchestra, és a legendás Európa Kiadó koncertjein.

Az első napon, június 21-én a Zene Ünnepén egy nagyon változatos,
igazi zenei csemegékkel tűzdelt „Jazzgödör Extra” várja az érdeklődőket: a Teraszon mindjárt egy különlegesség: a Freestyle Chamber Orchestra indítja a késő éjszakába nyúló programot. Az FSCO egy húsztagú kamarazenekar, amely Nagy János zeneszerző és Pálhegyi Máté fuvolaművész kezdeményezésére alakult meg. A zenekar minden műfaji határt átlépő, imponálóan virtuóz, nagyon egyedi muzsikája ezúttal is sokat ígér a hallgatóságnak. Este 10-től
az Akváriumban folytatódik a koncert „örömzene” címmel, Karin Weemaels szaxofonozik, David Yengibarjan tangóharmonikázik, Tom Walsh harsonázik és szemplereket kezel, Barcza Horváth József
bőgőzik, Mohay András dobol és Lamm Dávid szaxofonozik, és hogy kifog még részt venni a közös zenélésben, az majd a helyszínen kiderül. Az „örömzenével” nem ér véget a Zene Ünnepe a Gödör Klubban, hiszen a Triton Electric és a Kamu zenekarok koncertjei még ezután következnek! A belépés ingyenes!

A második napon, június 22-én Világgödör várja a közönséget, a Teraszon a Pál Utcai Fiúk akusztikus koncertjével indul az este fél nyolctól, majd fél 10-kor a Bogl’art mutatja be „Vitrin” c. táncper-
formanszát. A belső térben a Sepsiszentgyörgyi Tündérground zenekar veszi birtokba a színpadot, hogy megmutassák, vannak még meglepően új zenei ötletek a folkzene és egyéb stílusok találkozásánál. Utánuk a ColorStar mutatja be a legújabb, „Komfort” címet viselő lemezük dalait a régebbiek mellett. A koncert szokás szerint VJ-k vetítésével egészül ki, utána még Dj. Onoff játszik reggelig. A belépés ingyenes!

A harmadik napon, június 23-án Menyhárt Jenő az abszolút főszereplő.
A Teraszon Dévényi Ádám újjáélesztett zenekara, az Átmeneti Kabát játszik este nyolc órától, majd az Akváriumban a Mr Con. and the Bioneers Brave New World Orchestrát – new yorki együttesét
idézi föl Menyhárt Jenő magyar zenészekkel. (Menyhárt Leó, Halmos András, Horváth Gábor)
Ezt követően a Kávézóban Peter Ogi (az egykori Spions tagja) legújabb csapata, az Ogioneman Társulat ad betekintést az elmúlt időszak termésébe.
Fél 12-kor az Akváriumban ismét színpadra lép hosszú idő után először az Európa Kiadó! A próbák már jó ideje gőzerővel folynak a föld alatt, és biztosra vesszük, hogy ez esetben sem fog csalódást okozni a zenekar. Jegyek elővételben 1200 Ft-ért, a koncert napján 1500 Ft-ért válthatók. (Ez az egyetlen fizetős program a 4 nap során.)

A Fesztivál utolsó napja, június 24-e Szent Iván éjjele, az eddigi leghosszabb Balaton Klub ígéretét hordozza:
A Teraszon nyolctól a Napra zenekar koncertezik, és tűzzsonglőrök szinesítik a leszálló estét.
A Neo Momentum társulat két táncprodukciót mutat be,
először a 2006-ban készült „Ragdoll Physics” címűt Máthé Gabriella és Szilágyi Erzsébet előadásában , majd a Csókolom zenekar
unplugged koncertetje után, Máthé Gabi és Feicht Zoltán Tamás ismét eltáncolják a nagysikerű „Külön”-t. A táncot a Balaton maratoni koncertje követi vendégzenészekkel kiegészülve, a reggelt pedig Vida Tóni Tordas Rádió Party-jával várhatja meg aki még bírja.
A belépés ingyenes!
Rossz időjárás esetén a szabadtéri programok is a Gödör Klubban kerülnek megrendezésre!

www.vilagveleje.hu

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még