2024. május 14. | kedd | Bonifác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
     
 
Roma Összművészeti fesztivál
Dátum: 2007. június 4. - 10.
 
     

Roma Összművészeti Fesztivál a Gödörben

Június 4 és 10 között eddig soha nem látott gazdagságában mutatja be a cigányság kultúráját az „Athe Sam!” (Itt vagyunk) Roma Összművészeti Fesztiválon a Gödör Klub.

„Természetesnek tartjuk azon igazságokat, hogy minden ember egyenlőnek teremtetett.”  (Martin Luther King)

Idén júniusban eddig soha nem látott gazdagságában mutatja be a cigányság kultúráját az „Athe Sam!” (Itt vagyunk) Roma Összművészeti Fesztiválon a Gödör Klub. Az egyhetes fesztiválon a látogatók betekintést nyerhetnek a roma kultúra különböző művészeti ágaiba, és talán kicsit az életükbe is! A programok minden este három-négy helyen zajlanak a klubban, és a teraszon.

A rendezvény célja, hogy a roma kultúra minél több arca látható, átélhető legyen, együtt legyen roma és nem roma, a különböző cigány törzsek között kialakuljon a kulturális dialógus és ők is megismerjék egymás kultúráját.

A fesztiválon mindenki betekintést nyerhet a romák hagyományaiba, képzőművészetébe, filmművészetébe, színházába, irodalmába és persze változatos zenéjük megszámlálhatatlan ága-bogába – klasszikus, ethno, jazz, világzene, egészen a rap zenéig.

A programban a koncertek, tánctanítás, filmvetítések mellett minden nap fontos szerepet szánunk a szakértők meghívása mellett lezajló kerekasztal beszélgetéseknek, vitáknak, eszmecseréknek, valamint irodalmi műsoroknak.

A víz alatti teret R. Lakatos Klára, Szolnoki Csanya Zsolt, Marschalek Beatrix, Vári Zsolt, Balogh Tibor, Kökény Róbert, Ferkovics József és Bari Janó festményei töltik meg. A Beton Galériában szociofotó kiállításban gyönyörködhetnek a fesztivál látogatói, esténként rövidfilmek és dokumentumfilmek engednek betekintést a cigányság életébe. Táncelőadások, színházi műsorok is lesznek a fesztivál programjában, hosszú idő után újra a nagyközönség előtt a „Cigánytábor a zűrbe száll” - Farkas Zsolt és társulatának előadásában.

Az esti programokban a legnagyobb nevekkel találkozunk, a zenei színtér egészen széles palettájáról. Autentikus cigányzenét játszik a Szilvási Gipsy Folk Band, a Romano Drom, a Ternipe, az Etnorom és a Karaván Família. A jazz műfaj kiválóságai közül a Trio Midnight, Szakcsi Lakatos Béla, és Szalóki Ági lép fel. A széles körben ismert, igényes zenét játszó Váradi Roma Cafe, a reppelő Fekete Angyalok mellett további 15 együttes hallható. A fesztivál zárásaként a roma zene királynője, Bangó Margit is színre lép.

Az éjszakában a Rádió C lemezlovasai szolgáltatják a talpalávalót, miközben cigány ételeket és italokat is megkóstolhat a fesztiválra látogató. Ez a különlegesen színes, egyhetes fesztivál a Gödör Klub és két, eddig külön utakon járó roma zenész Kovács Antal, a Romano Drom együttes vezetője és Szilvási István, a Gipsy Folk Band vezetőjének összefogásával jött létre.

Athe Sam! Itt vagyunk! Minden barátot és érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A fesztiválra a belépés ingyenes.

(TT)

[2007.05.20.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Legolvasottabb cikkek

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még