2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Rammstein
 
Legutóbbi kiadványok
Herzeleid (2020)
Rammstein (2019)
Liebe Ist für Alle Da (2009)
Rosenrot (2005)
Reise, resise (2004)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Rammstein: Mutter (2001)
Rammstein: Live Aus Berlin (1999)
Rammstein: Sehnsucht (1997)
Rammstein: Herzeleid (1995)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Rammstein (press)
Kapcsolódó cikkek
Csütörtökön indul a jegyek értékesítése - Végre Budapest is része a Remmstien turnénak 
Elkészült a Rammstein új klipje 
Rammstein újratöltve - ismét lángokba borult az Aréna
Ismét nagy showra számíthatunk a Rammsteintől
Hétórai rock és metál, nap mint nap 24. - indulj be velünk
     
 
Rammstein
Megalakulás: 1994.
Web: http://www.rammstein.com
 
     

Rammstein

A 1994-ben alakult Rammstein egy német rockcsapat Berlinből. Tagja Till Lindermann énekes, Richard Z. Kruspe gitáros, Paul H. Landers ritmusgitáros, Oliver "Ollie" Riedel basszer, Christoph "Doom" Schneider dobos és Christian "Flake" Lorenz a billentyűknél. A csapat a kezdetek óta ebben a felállásban zenél.

A zenekar az NDH (Neue Deutsche Härte - a német indusztriál metál egy formája) irányvonalat képviseli, olyanokkal mint a Die Krupps, az Oomph! vagy az Eisbrecher. Általában németül szólnak dalaik, de több számuk (Pussy, Amerika, Angel) is - részben vagy egészben - angol. Több mint 15 millió lemezük kelt el világszerte.

A Rammstein nevet attól a német várostól (Rammstein-Miesenbach) kölcsönözték, ahol az 1988-as repülőshow-szerencsétlenség történt. Rammstein című számuk ennek a balesetnek állít emléket. 2007-ben a csapat újra összeállt pihenője után, hogy nekikezdjen az új album munkálatainak, mely Liebe ist für alle da címmel 2009 októberében lát napvilágot.

A csapatot a gitáros, Richard Z. Krupse alapította. 1989-ben átszökött Nyugat-Berlinbe, majd létrehozta az Orgasm Death Gimmicks zenekart, aztán miután a fal lebomlott, visszaköltözött eredeti lakóhelyére, ahol Till Lindermann a First Arsch csapatában dobolt.

Richard ekkor Oliver Riedllel (The Inchtabokatables), illetve Christoph "Doom" Schneiderrel (Die Firma) lakott együtt. Richard rájött, hogy az eddig játszott zenéi nem igazán illenek hozzá - valami olyasmire vágyott, ami a géphangot egyesíti a kemény gitárral. Hárman tehát nekiálltak zenét készíteni, és miután Krupse rájött, hogy a zenét és szöveget egyedül nem képes megalkotni, felvette Lindermannt.

1994-ben egy amatőr berlini versenyen megnyerték a fődíjat, mely egy négyszámos demó elkészítését tette lehetővé. Ekkor figyelt fel Paul H. Landers a csapatra; miután hallotta a demót, csatlakozni akart hozzájuk. Végül Christian "Flake" Lorenz is a banda tagja lett.

Első stúdióalbumuk, a Herzeleid munkálatai '95-ben kezdődtek Jacob Hellner producerrel. Még abban az éveben kiadták az első kislemezt, Du Riechst So Gut címmel, majd az albumot is év végén. Turnéztak a Clawfingerrel Varsóban és Prágában. A siker akkor jött, amikor Trent Reznor zenei producer 2 számot is (Heirate mich, Rammstein) kiválasztott a Lost Highway című David Lynch filmhez.

A második album, a Sehnsucht felvételei 1996-ban kezdődtek meg Máltán, a producer ismét Hellner volt. Erről az első kislemez, az Engel '97-ben került a polcokra, és egy szempillantás alatt aranylemez lett. A második kislemez a méltán népszerű Du hast volt. 1998 augusztusában Berlinben 17 ezer ember előtt adtak koncertet, amelyet filmre is vettek, és amely '99-ben került kiadásra dvd-n Live aus Berlin címmel.

A következő stúdiólemez, a Mutter munkálatai 2000-ben indultak meg Franciaországban, az utómunka pedig Stockholmban készült el. A korong végül 2001-ben látott napvilágot.

Ezt a Reise, Reise stúdiólemez követte, amit 2003 végén vettek fel Spanyolországban. Az első kislemez a Mein Teil volt, a második pedig a népszerű Amerika, amely 2004 őszén került kiadásra. Ezt aztán követte a lemez is, illetve egy harmadik és negyedik single, az Ohne Dich és a Keine Lust. A csapat körbeturnézta Európát, 21 koncertet adott több mint 200 ezer nézőnek tíz országban. Ez volt az a koncertsorozat, amely során a csapat ellen több pert is indítottak, ugyanis a közönség tagjai közül többen a pirotechnikai eszközök miatt légzőszervi balesetet szenvedtek.

2005-ben jött aztán a Rosenrot album, amelyről a Benzin és a Mann gegen Mann is kislemez lett. 2006-ban ismét kiadásra került egy koncert-dvd, ezúttal Völkerball címmel, amely angliai, franciaországi, japán és oroszországi koncertek felvételeit tartalmazza.

2006 februárjában egy aszteroidát is elneveztek a csapatról, ez a 110393 Rammstein.

2006-ban a csapat körül gyakorlatilag csendes volt a terep. 2007-ben a banda billentyűse, Flake Lorenz a Metal Hammernek adott interjút, ebben volt először szó az új lemezről. 2008-ban ezt a gitáros Krupse is megerősítette. 2009 nyarán a Liebe ist für alle da című dal kiszivárgott az interneten. Ősszel aztán megerősítést nyert, hogy az új korong 11 számot tartalmaz, címe Liebe ist für alle da, az első kislemez pedig a Pussy.

[2009.10.02.]

Kiadványok
stúdió
Rammstein: Herzeleid (1995)Rammstein: Sehnsucht (1997)Rammstein: Mutter (2001)Rammstein: Reise, resise (2004)Rammstein: Rosenrot (2005)Rammstein: Liebe Ist für Alle Da (2009)Rammstein: Rammstein (2019)Rammstein:  Herzeleid (2020)
élő (live)
Rammstein: Live Aus Berlin (1999)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még