2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Sterbinszky
 
Legutóbbi kiadványok
In Sequence Sunset (2006)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Találd meg magad - Sterbinszkyvel készitett közös dalt Varga Viktor
Fesztivál mindenkinek! Jön a Gold Beer Fest!
Bárány Attila az év DJ-je 
Sterbinszky a Faithless frontemberével lép fel - jegyek itt!
Díjazták a legjobb hazai DJ-ket
     
 
Sterbinszky
Születés dátum: 1972. november 10.
Web: http://www.sterbinszky.com
E-mail: newsletter@sterbinszky.hu
Aktív kapcsolat: Sequence 11 (DJ/VJ)
További website: www.myspace.com/sterbinszky
 
     

Sterbinszky biográfia

DJ Sterbinszky Magyarország egyik legnépszerűbb lemezlovasa és producere, számos hazai és nemzetközi elismerés birtokosa. Szakmai pályafutása 17 éves múltra tekint vissza és számos állomáson keresztül vezetett a jelen hazai és nemzetközi sikereiig.

1988-90: miután édesapja Pioneer lemezjátszóin szerzett némi tapasztalatot, Sterby máris megkapta élete nagy lehetőségét: rezidens-dj lett a budapesti Moment diszkóban, persze ekkor még funky-ban, soulban, rap-ben és break-ben utazott. Egy év és a Moment megszűnése után Karesz a Bingo-Momentben folytatta a dj-zést - folyamatosan teltházzal!

1991-92: a Bingo Momentből az később Club Bedrockként ismertté vált egykori Es-O-Es diszkóba; és egyben funky-ból technora igazolt át Sterbinszky, akire ekkor figyelt fel a magyarországi MAYDAY-ek szervezoje. Sterby a rave-sorozat állandó dj-je lett.

1993-96: a Budapesti Sportcsarnokban megrendezik a magyar DMC-bajnokságot, a lemezlovasok technikai versenyét. A verseny legjobbja, DJ Sterbinszky, részt vesz a londoni DMC világbajnokságon.

Még ugyanebben az évben nagyszabású Bedrock-partisorozattá növi ki magát az általa elindított Sky Light House Aréna, ahol a kor ismert nemzetközi sztárjai - pl: Da Hool - is rendszeresen felléptek. Sterby promoteri tevékenysége a Sky Light House Crown, valamint a Hype Holiday House Party szervezésével folytatódott és a következő években már nem csak mint dj-ként, hanem promoterként is (el)ismertté vált.

1997: A legendás E-Play korszak kezdete. DJ Sterbinszky E-Play Classics bulija mind a mai napig óriási tömegeket vonz!! A rendezvénysorozat lehetoségeit megragadva Sterby oly híres dj-ket hívott meg zenélni, mint Sven Uk, Marco Zaffarano, Sylvie Marks, Supa DJ Dmitri, vagy épp Stefano Libelle. Ezzel párhuzamosan Sterby országos E-Play klubturnéra indult, melynek mind a tíz állomása teltházzal futott.

1998: Karesz ötletéből megszületik az E-Play Generation válogatásalbum, neves magyar dj-producerek - köztük saját -szerzeményével; majd nagysikeru lemezbemutató-turné kezdodik.
Még ez év november 13-án megjelenik az első Sterbinszky mixalbum: Hits from Club E-Play címmel, és két év múlva aranylemez lesz belőle.

1999-2000: DJ Sterbinszky a siófoki Flörtben rendezett PLAYMATE-bulik rezidenseként elkészíti második mixlemezét, az Egy nyár a Flörtben-t, mely megjelenését követoen három hétig vezette a MAHASZ-listát; majd alig pár hónap alatt ez szintén aranylemez lett. A FREEE magazin olvasói az Év DJ-jének választják Sterbinszkyt, aki novemberben újabb mixlemezekkel rukkol elő: a House Sound Of Dance Tuning Disco és a Trance Sound Of Dance Tuning Disco c. felvételek 2000 januárjában már ugyancsak aranylemez formájában kerültek a falra. Ezzel mindmáig Sterbinszky vált az egyetlen magyar lemezlovassá, aki négy aranylemezzel büszkélkedhet.

Közben elkészül a Megint egy nyár a Flörtben, a Playmate pedig már nem csak a siófoki klubban, hanem a budapesti Bank Dance Hallban is nagy sikerrel és heti rendszerességgel üzemel tovább. 2000. november 10-én pedig megjelenik Sterbinszky első, saját szerzeményeket tartalmazó nagylemeze, a Discography. A lemezt beharangozó 1492 / Fly away with me című dal a zeneadók kedvence lett.

2001: A Discography lemezbemutató turnéja az ország 10 legjobb klubján haladt végig, folyamatos teltházzal; Sterbinszkyt pedig jelölték a MAHASZ Arany Zsiráf díjára "Az év hazai dance albuma" kategóriában.

Ugyanebben az évben került sor Sterby zenéinek első külföldi megjelenésére: a Discography album egyes dalait két kolumbiai válogatáslemezen is kiadták, majd július elejére elkészíti a saját szerzeményekből, illetve a Tranzidenttel közösen készített remixekből is álló HypeROXYd trance illetve house mixalbumokat. A lemezek heteken keresztül szerepeltek a MAHASZ top 5ben.

2001.05.26-án nemzetközi premier történik: a Discography klipjét bemutatják az MTV Europe Party Zone című műsorában, és a video innentől kezdve visszatérő szereplő a csatorna kínálatában.

Ezt követően 07.28-án Sterby először vendégszerepel a New York-ban, a helyi magyarok által szervezett, Back Draft Pub-béli bulin. A fellépés sikerére jellemző, hogy Karesz azóta már egy tucatszor játszott a Back Draft-ban, utoljára 2003.07.26-án.

Novemberre megjelenik a Sterbinszky és Tranzident által megálmodott szerzeménye, a minden idők egyik legnépszerűbb, komoly nemzetközi elismerést is kivívó trance-, illetve a remixeknek köszönhetően house-slágerévé vált Gates of Mind. A dal azóta 22 külföldi válogatásalbumra is felkerült és ezzel egyedülálló sikert könyvelhetett el a hazai szerzemények történetében.

Szintén ebben a hónapban kezdődik a HypeROXYd mixalbum országos turnéja, majd decemberben piacra kerül Sterby második szerzői albuma, ugyancsak Gates of Mind címmel. Az album, annak egyes dalai illetve maga a címadó dal szintén komoly nemzetközi érdeklődést vívott ki a szakmában.

Sterbinszky biográfia 2002-től

[2005.08.06.]

Kiadványok
mixlemez
Sterbinszky: In Sequence Sunset (2006)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még