2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Musical Plusz a weben
Kapcsolódó cikkek
Musical Pillanatok II.
Musical plusz tizedszer
Dorombolásra ébredt a Dóm tér
Vámpíroké lesz a világ?
Miki bá’ megint nagyot dobott
Új musicalévad, új fellépők, új műsor
Ötszázadszor vastaps az Operaház Fantomján
Képgalériák
Musical Plusz 11.
Kapcsolatok
Feke Pál
Molnár Andrea
Stróbel Dóra
Serbán Attila
Egyházi Géza
Miller Zoltán
Bálint Ádám
Zentai András
Kapcsolódó események
Musical Plus XI.
[2007. szeptember 29.
szombat 19:00]

Musicalplusz 11-szer - Ez valóban plusz

A Musical Plusz rendezvények különlegessége, hogy itt egy délután alatt musicalirodalom színe-javát lehet meghallgatni. Mi a sorozat 11. előadásán jártunk.

A Pataky Művelődési Központban megrendezésre került eseményre sokan kíváncsiak voltak, és biztosan nem is csalódtak a maratonira sikerült délután folyamán. A fellépő művészek mindent megtettek szórakoztatásunk érdekében. A műsorvezető szerepében ezúttal Feke Pált láthatta és hallhatta a nagyérdemű, aki már az elején jó hangulatot varázsolt sziporkázó kommentárjaival. A beszélgetésen kívül azért énekelt is nekünk -nem is akárhogyan- a Három testőr című musicalből, a Bíboros dalát (Mindörökké Te és én), amit hallva szívből sajnáltam, hogy nem az Ő szereplésével sikerült megnéznem az említett művet. Hallhattunk továbbá két duettet, egyik az Elton John és Tim Rice féle - a nyáron bemutatásra került - Aidából szólt Stróbel Dórával közösen, a másik pedig a Jézus Krisztus Szupersztárból a címadó dal Serbán Atillával együtt. Ez utóbbin látszott, hogy nem először kerül színpadra ilyen feldolgozásban és pillanatok alatt fergeteges hangulatot varázsolt a két fiatalember.

A rejtély nem derült ki

Számomra a délután legnagyobb meglepetését jelentette Molnár Andi szereplése. Azt eddig is sejtettem, hogy nagyon tehetséges, de most tűnt ki igazán mekkora pazarlás egy ilyen kaliberű művészt rejtegetni az Operettszínház musical együttesben. Ugyan megkapta már Constanze szerepét a színház müncheni Mozart! turnéján, az azonban rejtély, hogy itthon miért nem kap nagyobb lehetőséget. Szombat délután nem csak Mozart részleteket hallhattunk, hanem egy csodálatos Ördögi táncot az egyik kedvenc darabomból, a sajnos ritkán látható Jekyll és Hyde-ból valamint a Gyűlölet című dalt, a Rómeó és Júliából, franciául előadva Stróbel Dórával, aki a korát meghazudtoló hanggal és magabiztossággal győzött meg tudásáról és csak merem remélni, hogy előbb-utóbb az Ő nevét is megismeri a szélesebb nyilvánosság.

Külön öröm, hogy magyar színpadon is bemutatkozott a Broadway-en és a West End-en már óriási sikert aratott Wicked című musical egyik betétdala (The Wizard and I). Az délután egyik fénypontja mégsem ez a dal volt, hanem a Who Wants To Live Forever című dal a We Will Rock You musicalből. A Serbán Attilával előadott duett végén tényleg tátva maradt a szám.

Serbán Attila a fentieken kívül is különleges produkciókkal érkezett a Musical Plusz-ra. Ezek közül is kiemelkedő a Puccini Turandot-jából való ária, a Nessun Dorma, amivel egy ilyen körülmények között eddig még nem látott produkcióval sikerült egy másik arcát is megmutatnia a nagyérdeműnek. A méltán népszerű Mozart egyik betétdalát olyan felállásban hallottuk, mint eddig még soha: Mozart szerepében Serbán Attila, Colloredo hercegérsekként pedig Egyházi Gézát láthattuk.

Egyházi Géza, aki a Vámpírok báljának főszereplőjeként lett igazán népszerű bebizonyította, hogy nem csupán a vérszívó Krolock bőrébe bújva képes elvarázsolni a közönséget. A legnagyobb sikert talán az Éj zenéje aratta Az Operaház fantomjából. Természetesen nem maradhattak el a vámpíros dalok sem, amik során kiderült, hogy álarc és vámpírfog nélkül is legalább olyan hatással van az emberre, mint ezekkel felszerelkezve. Mindenesetre ez a kis ízelítő csillapíthatta azok éhségét, akik nehezen tudják kivárni a januárt, amikor ismét színpadra kerül Roman Polanski nagy sikert aratott darabja.

Jól sikerült a nap


Nem szeretnék megfeledkezni a többi résztvevőről sem. Miller Zoltán ritkán látott vendég az ilyen típusú rendezvényeken, annak ellenére, hogy sokan szeretnének minél többször tapsolni neki. Ezen a szombat délutánon a könnyedebb műfajt képviselte, ám így is zajos sikert aratott. Az Aranycsapatból énekelte el a Figarót, amivel megérdemelt sikert zsebelt be. Valamint kicsit nosztalgiázva hallgathattuk az Emberek együttes népszerű dallamait. A Megasztárban megismert és most már az Operettszínház színpadát koptató Bálint Ádám a Bicska Maxival kezdett, majd a Fényév távolság és az elmaradhatatlan Oltári fiúk dala után ízelítőt kaptunk legújabb szerepéből. Ádám szerdán debütált Schikaneder szerepében az Operettszínház Mozart! című darabjában, és ennek tiszteletére énekelte el az Egy csipetnyi észt.

Végül, de nem utolsó sorban fellépett Zentai András, a Rock és Musical Színház művésze, aki a társulat számos darabjában kap folyamatos lehetőséget a szereplésre. Szombaton a Miklós Tibor fémjelezte Ilyenek voltunk musicalből hozott egy dalt, valamint a Jézus Krisztus Szuprsztárból, az Elisabeth-ből és a Rent-ből.

Összegezve a délutánt: 20 világhírű musical, 1 opera, közel 40 dal - 4 nyelven, 7 művész és egy kivételesen jól sikerült nap.

-tl-

[2007.10.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még