2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sándor Dávid vallomásai, tabuk nélkül
Ismét Musical Pillanatok - immár harmadszor
Pesten is bálra készülnek a Vámpírok
Vérfagyasztó jelenetek!  - Vámpírokkal báloztunk
A Margitszigeten is folytatódik a Szupersztár diadala?
Új divat hódít! Készül az Oláh Ibolya-bélyeg
Kapcsolatok
Feke Pál
Nagy Sándor
Sánta László
Sándor Dávid
Bot Gábor
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Vámpírok bálja - Musical
[2007. július 1.
vasárnap 19:00]

Vámpíroké lesz a világ?

Nagy Sándor külsőre nem evidens választás a Gróf szerepére. Egyrészt jóval fiatalabb, mint maga a szereplő, másrészt termete nem predesztinálja egyértelműen erre szerepre. Itt jön azonban egy hatalmas „DE”… Ugyanis Nagy kitűnő színész. Talán a legjobb a három Krolock közül. Játszhatná a szerepet akár balett tütüben is, akkor is megoldja belső erőből, hogy elhiggyünk neki bármit. Feke Pál hangja nem erre a szerepre született, de érces zöngéje különleges hatású Krolockká teszi. Van ereje, hatása, néhány túlméretezett hadonászó mozdulattól eltekintve színészileg is helytállt.

A női főszereplő, az ifjú Sarah szerepében szintén hiába keressük musical színpadaink legismertebb neveit. Első szereposztásban Andrádi Zsanett kapta a vámpírlét után vágyakozó, csábító falusi fruska szerepét. Nem teljességgel ismeretlen a színház világában, játszott Fehérváron, a Pesti Magyar Színházban, Kecskeméten, de az áttörést ez a szerep hozhatja meg számára. Váltói Nádorfi Krisztina és Kovács Nikoletta. Mindketten rendelkeznek már színpadi tapasztalatokkal, előbbi ismerős lehet a Sopronból, az Apácák című produkcióból, míg Kovács Lottit Miklós Tibor nevével fémjelzett színházakból ismerhetjük.

Tisztességesen teszik a dolgukat

Mindhárom lány tisztességgel teszi a dolgát, de szívem szerint hármukból kikevernék egy új Sarah-t. Zsanett remek hangszínnel rendelkezik, nem is értem, miért nem ismerjük őt jobban. Egy kicsit rafinált, kicsit sodródó naivát alakít. Krisztina egy határozottabb, keményebb lányként mutatta Sarah-t, magabiztosan énekelt, számomra kissé szokatlan hangszínnel. Kölcsönhatása a Krolockot akkor alakító Feke Pállal nem volt tökéletes. Lotti Sarah-ja a legkislányosabb, valódi fruska. Ehhez nyilván hozzájárul hangi adottsága is, mely mélyebb lágéban nem szól annyira testesen, telitetten, igazán fent a magasban nyílik ki jobban. Negyedik Sarah is beugrásra vár, Stróbel Dóra is betanulta a szerepet, sőt Magda szerepét is, hogy szükség esetén bevethető legyen.

Ha már a beugrások szóba kerültek, érdemes csöppet elidőzni az itt alkalmazott többes szereposztás metodikáján. Broadway mintájú swinger-rendszert alkalmaznak. A gróf kiemelkedő szerepét valódi többes szereposztásban játsszák, azzal az elvi elhatározással, hogy az elsőnek kiválasztott Egyházi Géza annyit játszik, amennyit csak tud, hétvégén kap két előadásnyi pihenési lehetőséget, ahol Nagy Sándor helyettesíti, Feke Pál meg készen áll a beugrásra, hogy helyettesíthessen, amikor szükség van rá.

Az élet persze felborította a tervet, már nem heti 8-9 előadás van tervben, csak 5 (ennek okaira majd később még kitérünk), ráadásul Egyházi kisebb betegséggel is küzdött az elmúlt egy hétben, így Nagy és Feke pótolták Őt. A többi szereplő duplázását azonban nem így oldják meg. A második-harmadik szereposztásban felbukkanó művészek, amikor nem a főbb szerepüket alakítják, vagy pihennek, akkor részt vesznek az ensamble munkájában, énekelnek a karban, táncolnak a tömegjelenetekben. Ők a swingerek. Ugrálnak főbb szerepük és háttérszereplő mivoltuk között. Nagyon fontos építőkövek ebben a struktúrában.

Csetlenek-botlanak


A bugyután romantikus Alfréd szerepében Sánta Lászlót és Héger Tibort volt alkalmam látni. Mindketten szinte tökéletesen bújtak bele a széplelkű, tébláboló ifjú bőrébe, s szólószámukat is magabiztosan teljesítették. A maradék időben pedig ügyesen csetlenek-botlanak professzoruk oldalán. A harmadik, beugró Alfréd Szemenyei János, hozzá még nem volt szerencsém.

A professzor nehéz szerepén Jegercsik Csaba és Sándor Dávid osztoznak és nagyjából egyformán jól is teljesítenek. Bizonyos szempontból rendkívül hálátlan szerep. Énektémái igaz technikai bravúrszámok, rendkívüli sebességgel kell rengeteg szótagot elhadarni, ráadásul időnként szoprán magasságokban, fejhangon visítva. Emellett viszont egyáltalán nem slágerszámok, nem a lélekhez szólnak.

Chagalként Pavletits Béla és Bot Gábor látható. A falusi fogadósból vámpírrá változó komikus mellékszerepben Pavletits meggyőzőbb alakítást nyújt, viszont Bot Gábor jobban énekel.

A fogadóban dolgozó sanyarú sorsú cselédlány, Magda szerepében Kecskés Tímea, valamint swingerként Balogh Anna látható. Mindkét lánnyal kapcsolatban elmondható, kifejezetten kár, hogy keveset énekelnek. Egy jelentős szólószáma van Magdának, abban viszont a karzaton ülők fejéről is képesek leénekelni a parókát.

[2007.07.29.]

« előző oldal  (2. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
oviolin 2007.08.29. 18:28 • [4]
Csak legekben szólhatok a produkcióról. Én és a lányaim Egyházi Gézával láttuk a darabot. Ő számunkra eddig teljesen ismeretlen volt, ezután pedig ő a mérce. Vidéki mivoltunkból adódóan regényes úton jutottunk el az előadásra, de sikerült, tehát úgy tűnik, látnunk kellett. Annyira beleszerettünk, hogy másodszor is megnéztük, amíg Bp-en voltunk. Itthon rögtön "ráugrottunk" a honlapra és mindent hallani, látni akartunk, ami elérhető a Vámpírok báljáról. Még most is tart a varázslat, s azon morfondírozunk, ezen a hétvégén még látnunk kellene.
Minden profi, minden és mindenki a helyén van, a zenekartól a táncosokon át a technikai hátteret biztosítókig. Nem csupán a színpadon, de a színház egészében. Az előtértől a nézőtérig. A szereplőkről is csak felsőfokban beszélhetünk. Nekünk az első szereposztás művészei tetszettek jobban, de lehet, hogy elfogultak vagyunk. Ha csak az elhatározáson múlna, ott ülnénk minden előadáson és a színház minden szögletéből megnéznénk ezt a csodát. Remélem, lesz még alkalmunk újra és újra részesévé válni. Aki a humort szereti, az sem csalódik, aki a jó koreográfiát, látványos táncot az sem, s aki végre valódi díszlettel, jelmezekkel és maszkokkal szemlélne egy jól megkomponált "színházat", az nem hagyhatja ki.
Emi 2007.08.20. 18:35 • [3]
Szerintem is óriási produkció, Kentaur diszletei, a jelmezek, a koreográfia, a táncosok és Nagy Sándor hangja és vámpir mivolta feledhetetlenné tette számomra a darabot. Nagyon szinvonalas, szeretnék még több ilyet látni. Kár, hogy az érdeklődés nem túl nagy a darab iránt. Többször is elmaradtak az előadások. Remélem azért sokan fogják még látni.
Szekeres Adrien 2007.08.13. 22:08 • [2]
Szeretném mindenkinek ajánlani ezt a darabot, aki tehetséges fiatal színészekkel egy fergeteges elöadást szeretne látni.Tanulságos, hogy milyen jó énekesek és táncosok vannak kicsi országunkban, akik méltánytalanul kevés figyelmet és elismerést kapnak! Amikor én láttam a darabot, állva tapsolt percekig a közönség!Fantasztikus élmény volt!Gratulálok Egyházi Gézának, Sándor Dávidnak és Kecskés Tímeának valamint az egész társulatnak!További sok sikert kívánok!
Szekeres Adrien
tiffany 2007.07.30. 18:39 • [1]
Teljes mértékben egyteértek Jakab Szabolccsal, bár én csak egyszer, első szereposztással láttam a darabot!lenyűgözött DÍSZLET, a jelmezek, sminkek (KÖSZÖNET kENTAURNAK!!!)a színészek, táncosok teljesítménye. Egyházi Géza telitalálat, csodás a hangja, remélem, látjuk még sokszor, sok mindenben! Jegercsik Csaba már nem először bizonyította, hogy nagyszerű, technikás színész.
Remélem, lesz a télen és jövő nyáron is előadás, és CD(!!!!) esetleg DVD(!!!!). Mindenképpen szeretném még én is megnézni, és mindenki, aki látta, ajánlja a barátainak is, ezt látni-hallani kell!

Gézának, és az egész társulatnak, valamint minden háttérmunkásnak és a PS Produkciónak sok-sok sikert kívánok!
Borosné Andi

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még