2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Legközelebbi előadások
Kapcsolódó cikkek
Pesten is bálra készülnek a Vámpírok
Valódi hackertámadás vagy reklámfogás?
Kapcsolatok
Bot Gábor
Sándor Dávid
Nagy Sándor
Szentirmai Zsolt
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Vámpírok bálja - Musical
[2007. július 1.
vasárnap 19:00]
Vámpírok bálja - Musical
[2007. július 7.
szombat 15:00]
Vámpírok bálja - Musical
[2007. július 7.
szombat 19:00]

Vérfagyasztó jelenetek!  - Vámpírokkal báloztunk

Egy hete tartották a világhírű musical, a Vámpírok bálja első és második szereposztásának premierjét, a fővárosi Magyar Színházban. 

Az előadás hangulatához átalakított teátrumba belépve vörös csillárok, állólámpák és hozzá passzoló plüss fotelek fogadták az érkezőket. A nézőtéren a kezdés előtt egy kellemes férfihang figyelmeztetett bennünket a vámpírok fény és hangérzékenységére, így kérve, hogy kapcsoljuk ki mobiltelefonunkat hang és képrögzítő berendezéseinket.

Beszari és a naív

Aztán teljes sötét és kezdetét veszi a történet. Elsőként a híres vámpírvadász, Abronsius professzor segédje, a kissé „beszari” Alfred jelenik meg előttünk. Héger Tibor kiválóan alakítja a naiv fiút, és hangja végig gyönyörűen cseng. A következő jelenetben máris a híres erdélyi havasok egyik kellemes hangulatú fogadójában találjuk magunkat. Itt megismerkedünk a legtöbb szereplővel: Chagallal, a fogadóssal – Bot Gábor alakítása lenyűgözött, feleségével, Rebeccaval – Urbanovits Krisztina jól játssza a vidéki asszonyságot, csodaszép lányukkal Sarah-val – Kovács Nikoletta számomra hiteles és hangja is azt bizonyítja, hogy a rendező jól választott. Külön kiemelném, Balogh Annát, aki Magdaként, Chagal szeretőjeként jelenik meg, és olyan szólót énekel, hogy valószínűleg a színházon kívül is sokan hallhatják hangját. Láthatjuk Koukolt is – Farkas Gábor Attila feladata nem volt könnyű, de a púpos gnóm megformálása nagyszerűen sikerült neki – aki a vámpírok, és az emberek között közvetít.

Engem személy szerint már első perctől kezdve lenyűgözött a látvány, és ez a továbbiakban csak fokozódott. Kentaur varázslatos díszleteket és jelmezeket álmodott a színpadra.

A cselekmény – mely nem túl bonyolult, de egy musicalnek tökéletesen megfelel, elkezd kibontakozni. Abronsius professzor – Sándor Dávid, bár dalai nem túl fülbemászóak számomra, teljesítményét ez nem rontja el, imádnivaló, kedves öreget jelenít meg – meglátva a sok fokhagymát, azonnal gyanakodni kezd, ám a falu lakói hevesen tagadják bármiféle vámpír létezését. Alfred teljesen mással van elfoglalva, megpillantva Sarah-t azonnal beleszeret a lányba. Az ifjú teremtés, bár kedveli a fiút, mégsem tud ellenállni az őt hívó vámpírgróf csábításának. Dramaturgiailag kiváló megoldás, hogy a nézőtérről jönnek be a vámpírok, és maga a hírhedt Krolock gróf is innen érkezik. Nagy Sándor belépője hatásos és magával ragadó, tökéletes vámpír, kevesen tudnának ellenállni neki.

Apja utána ered

Sarah sem képes rá, felveszi a neki küldött piros csizmácskákat és a kastélyba siet. Apja utána ered, de hiába, pár lépés után megtámadják, és a továbbiakban vámpírként kénytelen élni. Hogy magányát enyhítse, megharapja szeretőjét is, és közösen mutatják a kastélyhoz vezető utat a professzornak és kétségbeesett segédjének.

A második felvonás mozgalmasabb, mint az első, több a díszletváltás is. Mindjárt az elején az ijesztő mégis csodálatos kastélyt látjuk, a megoldás elképesztő. Középen lépcsősor, két oldalt „élő képek” a falon. Ekkor szólal meg a mindenki által ismert híres duett, mely alatt libabőrös lesz az ember. A következőkben, amíg az esetlen asszisztenst és a professzort békésen szunyókálnak, színre lép a tánckar és felcsendülnek a nightmare szólók Szentirmai Zsolt és Hetei Bakó Szabolcs tolmácsolásában.

A palotában másnap Herbert, a gróf érdekes külsejű fia áll hőseink útjába. Posta Victor fehér parókában, habos babos lila ruhában azonnal érzékelteti, hogy bizony saját neméhez vonzódik. Szólója zseniális. A báli jelenet és a végső nagy vámpírtánc ámulatba ejtő. Összességében egy nagyszerűen megrendezett, színvonalas előadás részesei lehettünk, ahol mind a zene, mind a látvány, a koreográfiák, mind a színészek játéka magával ragadó.

Negatívumként egyedül a hangosítást emelném ki, volt pár olyan rész, ahol kevésbé lehetett érteni a szöveget, ám az élményen ez mit sem változtatott.

Benkő Diána

(fotó: Sárközy Mariann)

[2007.07.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még