2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megkezdődött a Volt Feszt - képes beszámoló a helyszínről
Újabb érdekességek a Volt nyitónapjáról
Ákos megosztotta az embereket a Volton - képes beszámoló a második napról
Rengeteg ember, pörgős koncertek a Volt Fesztivál 2. napján
Túl vagyunk a Volt legerősebb napján? - képes beszámoló
Felnőtt korba lépett a fesztivál: teltház a Prodigyn
Képgalériák
VOLT Fesztivál 2007 - Életképek 2
VOLT Fesztivál 2007 - Kispál és a Borz
VOLT Fesztivál 2007 - Korn
Kapcsolatok
Korn
Kispál és a Borz

Ez is meg-Volt: az utolsó nap!

Elérkeztünk a Volt Fesztivál utolsó napjához, mikor is a nu-metál istenei, az amerikai Korn mutatta meg, hogy miért is tartják őket a "legnagyobbnak".

"Nagyszerű közönség, nagyszerű zenekar"

Állapította meg Lovasi András - fő állású rocksztár - mikor is kedvenc együttesével, a Kispál és a Borzzal csinálták a fesztivált, a Volt Nagyszínpadján. A koncert este 9-kor kezdődött (közvetlenül a Korn előtt), ami akár furcsa is lehetett volna... de nem volt az.

Többek közt azért sem, mert a Kispál-koncert alatt a hc Korn-rajongókon kívül, talán senki sem gondolt a következő fellépőre. Lovasiék vannak annyira rutinosak (plusz van annyi jó zenéjük), hogy egy pillanatra sem engedik unatkozni a közönséget. A frontember a dalok között el-elviccelgetett és humoros kommentekkel tartotta magán a figyelmet.

A Kispálnak is megvan a maga közönsége, ami főleg a fesztiválra járó fiatalok köréből kerül ki, ezért természetes, hogy bármelyik ilyen jellegű rendezvényen biztos helyük van. A koncert végeztével aztán elkezdődött a feszült várakozás: nemsokára jön a Korn!

Szinte családias hangulat

A Korn fellépése nagyban meglepett: valami eszméletlen durva koncertre számítottam, és inkább volt "családias" - már amennyire egy metál koncert az lehet - mintsem valamiféle pokoli, fejrázós őrület. És ezt teljesen pozitív értelemben kell érteni: a tömeget nem vadították meg annyira, mint a Prodigy tette (noha inkább ezt várta volna az ember), mégis pörgött a koncert ezerrel, mindenki megkapta amit akart. Még úgy is, hogy messze nem volt olyan hangos, mint előző este a Prodigy.

A tagok egytől-egyig durva arcok és amit a a hangszereikből kihoznak, az néha már-már hihetetlen. Ráadásul a gitárosoknál talán senki sem tud mélyebbre hajolva (és közben még ugrálva) gitározni. Ez kb. annyira a védjegyük, mint Elvisnek a feszülős-gatyós nagyterpesz a mikrofon előtt, vagy az Oasis-es énekesnek az alacsonyra állított állvány.

"Ezek úriemberek!!!"


A csapat lenyomta a legnagyobb, legismertebb szerzeményeit (amit egy Korn-diszkográfiát csak felületesen ismerő személy, vagyis jómagam felismert: Got the Life, Freak On a Leash, Falling Away From Me, Twist, Blind...). Kaptunk egy új dalt is (Evolution), a ráadásként pedig az egyik legzúzósabb Korn-nótát, a Blind-ot játszották. A koncertet végül teljesen korrekt módon zárták: szépen megköszönték a lehetőséget, majd a tagok mentek még néhány kört a színpadon és szétdobáltak pár cuccot: cédéket, pengetőket, dobverőket...., ami csak volt náluk. A tömeg pedig tudomásul vette, hogy sajnos ennek is vége lett. z első gondolatom koncert után ez volt: ezek úriemberek.

A Korn fellépésével a 2007-es Volt Fesztivál is a végéhez közeledett. Ha jövőre felül akarják múlni az idei rendezvényt, akkor talán eljött az ideje az újabb helyszín-váltásnak: ez a buli lassan kezdi kinőni a camping területét.

-nagymester-

[2007.07.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még