2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Szilvási Gipsy Folk Band
Romano Drom
EtnoRom
Trio Midnight
Bangó Margit
Szakcsi Lakatos Béla
Szalóki Ági
Váradi Roma Café
Karaván Familia
Kapcsolódó események
Roma Összművészeti fesztivál
[2007. június 4. - 10. ]

Roma Összművészeti Fesztivál a Gödörben

Június 4 és 10 között eddig soha nem látott gazdagságában mutatja be a cigányság kultúráját az „Athe Sam!” (Itt vagyunk) Roma Összművészeti Fesztiválon a Gödör Klub.

„Természetesnek tartjuk azon igazságokat, hogy minden ember egyenlőnek teremtetett.”  (Martin Luther King)

Idén júniusban eddig soha nem látott gazdagságában mutatja be a cigányság kultúráját az „Athe Sam!” (Itt vagyunk) Roma Összművészeti Fesztiválon a Gödör Klub. Az egyhetes fesztiválon a látogatók betekintést nyerhetnek a roma kultúra különböző művészeti ágaiba, és talán kicsit az életükbe is! A programok minden este három-négy helyen zajlanak a klubban, és a teraszon.

A rendezvény célja, hogy a roma kultúra minél több arca látható, átélhető legyen, együtt legyen roma és nem roma, a különböző cigány törzsek között kialakuljon a kulturális dialógus és ők is megismerjék egymás kultúráját.

A fesztiválon mindenki betekintést nyerhet a romák hagyományaiba, képzőművészetébe, filmművészetébe, színházába, irodalmába és persze változatos zenéjük megszámlálhatatlan ága-bogába – klasszikus, ethno, jazz, világzene, egészen a rap zenéig.

A programban a koncertek, tánctanítás, filmvetítések mellett minden nap fontos szerepet szánunk a szakértők meghívása mellett lezajló kerekasztal beszélgetéseknek, vitáknak, eszmecseréknek, valamint irodalmi műsoroknak.

A víz alatti teret R. Lakatos Klára, Szolnoki Csanya Zsolt, Marschalek Beatrix, Vári Zsolt, Balogh Tibor, Kökény Róbert, Ferkovics József és Bari Janó festményei töltik meg. A Beton Galériában szociofotó kiállításban gyönyörködhetnek a fesztivál látogatói, esténként rövidfilmek és dokumentumfilmek engednek betekintést a cigányság életébe. Táncelőadások, színházi műsorok is lesznek a fesztivál programjában, hosszú idő után újra a nagyközönség előtt a „Cigánytábor a zűrbe száll” - Farkas Zsolt és társulatának előadásában.

Az esti programokban a legnagyobb nevekkel találkozunk, a zenei színtér egészen széles palettájáról. Autentikus cigányzenét játszik a Szilvási Gipsy Folk Band, a Romano Drom, a Ternipe, az Etnorom és a Karaván Família. A jazz műfaj kiválóságai közül a Trio Midnight, Szakcsi Lakatos Béla, és Szalóki Ági lép fel. A széles körben ismert, igényes zenét játszó Váradi Roma Cafe, a reppelő Fekete Angyalok mellett további 15 együttes hallható. A fesztivál zárásaként a roma zene királynője, Bangó Margit is színre lép.

Az éjszakában a Rádió C lemezlovasai szolgáltatják a talpalávalót, miközben cigány ételeket és italokat is megkóstolhat a fesztiválra látogató. Ez a különlegesen színes, egyhetes fesztivál a Gödör Klub és két, eddig külön utakon járó roma zenész Kovács Antal, a Romano Drom együttes vezetője és Szilvási István, a Gipsy Folk Band vezetőjének összefogásával jött létre.

Athe Sam! Itt vagyunk! Minden barátot és érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A fesztiválra a belépés ingyenes.

(TT)

[2007.05.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még