2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tehetséges zenészeknek biztosít bemutatkozási lehetőséget a Heineken
Sztárok a Thirst Studio gáláján
Kapcsolatok
Kentaur (Erkel László)
Bëlga
Anima Sound System

Népszerű a Heineken tehetségkutató – még lehet jelentkezni

Mint arról korábban beszámoltunk, a Thirst Studio műfaji határok nélkül keresi a fiatal tehetségeket, akiknek a legjobb hazai producerek segítsége mellett stúdiólehetőséget és fellépéseket biztosít. A győztes pedig Londonban tökéletesítheti munkáját egy neves nemzetközi producerrel. Augusztus 31-ig legalább egy saját szerzemény beküldésével nevezhetnek a zenészek a versenyre. A fejleményekről Falaky Zsolt szervezőt kérdeztük.

Milyen eddig az érdeklődés a megmérettetés iránt?
Eddig több, mint 1700-an töltötték le a jelentkezési lapot a Heineken honlapjáról (www.heineken.hu Thirst Studio) és megérkeztek az első pályázatok is postafiókcímünkre, amelyekről elmondható, hogy műfajilag a legkülönbözőbb stílusokat ölelik fel a rocktól az etno-n keresztül a hiphop-ig.

Hogy zajlik a jelentkezést követően a megméretetés? 
A beérkezett pályaművek több rostán keresztül jutnak el addig, hogy a zsűri kiválasztja közülük azt az 5-6 anyagot, amelyek szerzőivel/előadóival aztán a felkért producerek stúdióba vonulnak. A hangstúdióban 2-2 dalt rögzítenek és végül ezek közül kerül ki az a produkció, melynek közreműködői Londonban egy neves producer segítségével tökéletesíthetik az anyagukat. A felkért zsűri összetétele a garancia arra, hogy – műfajtól függetlenül – objektív, szakmai alapon történjék a kiválasztás. A zsűri tagjai: Bicskei Titusz (Belga, Carbonfools), Biljarszki Emil (Korai öröm, Dalok.hu), Kentaur, Madarász Gábor, Palotai Zsolt, Prieger Zsolt (Anima), Nesta, Nemes Tibor, László L. Gerzson és Suri Imre. Az első rostán a pályaműveket a zsűri név nélkül kapja kézhez, ami további biztosíték arra, hogy elkerüljük a részrehajlást és csak az utolsó körben – a legjobb 12 kiválasztása után - fog számítani minden további információ a produkcióról.

Milyen szempontok szerint bírál a zsűri?
A zsűri a szubjektív elemek mellett egy öt pontban meghatározott kritériumrendszer alapján bírálja el a pályázatokat, amelyek az alábbiak: kreatív zenei ötletek, egyedi szerzői megoldások; szerkezeti és formai egység, hangszerelés; egyéni stíluselemek, újszerű zenei hangvétel; szövegtartalom, fonetika/ zenei főtéma; eladhatóság, korszerűség. Nagy hangsúlyt kap ezen belül is az eredetiség, az újszerű hangvétel.

Ha jól tudom, interneten is megjelennek a pályaművek. Mit érdemes erről tudni?
Az előzsűri által az első rostán túljuttatott felvételek (produkciónként 1-1 dal) felkerülnek a Dalok.hu sitejára és itt bárki szavazhat rájuk. A legjobbak kiválasztásánál a zsűri a közönségszavazat eredményét is figyelembe veszi. Természetesen később ezen az oldalon lesznek elérhetőek a nyertesekkel készült felvételek is.

- Bíró Zsolt -  

[2006.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még