2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Thiago Arancam
Dénes István
Kiss Péter (operaénekes)
Schöck Atala
Kálmándi Mihály
Berczelly István
Wiedemann Bernadett
Magyar Állami Operaház
Magyar Állami Operaház Zenekara
Kapcsolódó események
Giuseppe Verdi: Aida
[2014. augusztus 1.
péntek 20:00]
Giuseppe Verdi: Aida
[2014. augusztus 3.
vasárnap 20:00]

Egy titkos szerelem története a Margitszigeten

Budapest nyáron is a fesztiválok városa. Augusztus 1-jén és 3-án nagyszabású operabemutatóval várják a műfaj szerelmeseit a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon: Verdi egyik legnépszerűbb operáját, az Aidát tekinthetik meg a Magyar Állami Operaház előadásában, Thiago Arancam olasz-brazil tenor főszereplésével, aki a Budapesti Nyári Fesztivál meghívására először mutatkozik be Magyarországon.

A Szabad Tér Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködésével megvalósuló produkció a szabadtéri színpadok egyik leggyakrabban játszott operáját kelti életre a rabszolgasorsba vetett etióp királylány és a menyegzőjére készülő egyiptomi hadvezér tragikus sorsáról a felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A szenvedéllyel átszőtt szerelmi történet, amely a népek megbékélését hirdetve a hazaszeretetről szól, látványos, monumentális díszletekkel, az Operaház neves művészeinek közreműködésével kerül színre Nagy Viktor tradicionális rendezésében.

Verdi egzotikus környezetben játszódó, monumentális erejű zenedrámájának főszerepében külföldi sztárvendég mutatkozik be a fesztivál meghívására: Radamest Thiago Arancam brazil-olasz sztártenor alakítja. Aida szerepében partnere Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház nemzetközi hírű magánénekese, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze lép színre, aki nemcsak itthon, hanem az elmúlt 13 évben az USA, Kanada, Németország, Ausztria operaházaiban is énekelte már az Aida címszerepét.
A brazil születésű fiatal sztártenor, Thiago Arancam hangját José Curáéhoz hasonlítják. Kirobbanó karrierje a Placido Domingo által alapított Operalia nemzetközi énekversenyen indult el hat évvel ezelőtt, melyen három díjat is nyert, köztük a közönség díját. A milánói Accademia Teatro alla Scala tagja és szólistája. 2007-ben Puccini Lidércek című operájában debütált, azóta a világ számos operaházában szerepelt sikerrel (Washington, San Francisco, Szentpétervár, Varsó, München, Frankfurt, Torino, London, Berlin, Bécs, Buenos Aires, Rio, Róma, Dortmund, Stockholm, Párizs, Malajzia, Peking, Moszkva). Legfőbb szerepei: Don Jose (Carmen), Pinkerton (Pillangókisasszony), Cavaradossi (Tosca) és Radames (Aida).

Az Aida két alkalommal, augusztus 1-jén és 3-án látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, olasz nyelven, magyar felirattal. További szerepekben az Operaház legnevesebb művészei lépnek fel: Wiedemann Bernadett, Palerdi András, Kálmándi Mihály, Schöck Atala, Kiss Péter, Berczelly István. Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara – az Opera együttese, a Magyar Állami Operaház kórusa, a Magyar Nemzeti Balett valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei. Díszlettervező Csikós Attila, jelmeztervező Vágó Nelly, karmester és zenei vezető Dénes István.

- Kurcz Orsi -

[2014.08.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még