2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sziámi – öt év után új album!
Guinness világrekord-döntési kísérlet a Sziámitól
A Sziámi zenekar Guinness rekordra készül - közöljük a részleteket
Meddig fog még felállni??? - interjú a Sziámi tagjaival
Müller "illedelmes" Péter a KOGart-ban
Képgalériák
Insomnia
Kapcsolatok
Sziámi
Kapcsolódó események
Insomnia - A művész nem alszik
[2006. március 17. 05:00 - 19. ]

Sikeres Guiness rekord a Sziámitól

48 óra strapa és előadás, minimális fáradtság, hatalmas energia.

Néhány héttel korábbra visszatérve, amikor először olvastam a rekordkísérletről, rögvest felhívtam Müller Pétert, hogy megkérdezzem valójában mire is gondolt, mit fogunk átélni majd a monstre hétvégén?

Elmondása szerint a hosszúra nyúló, vagy több napos együttlét a zenekarral nem szokatlan jelenség és több alkalommal is próbálgatták egymás tűréshatárait, hiszen ekkor lehet egymás igazi jellemét megismerni, amikor extrémebb körülmények között kell teljesíteni és sok pozitív gondolat született ezen hosszúra nyúló próbák alkalmával.

Az élet sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnánk, már ha Müller Péter szemszögéből nézzük a dolgot, ugyanis az egész ötlet egy karácsonyra kapott ajándékkönyv adta, amikor az ominózus vaskos kiadványban fellapozta a leghosszabb koncertet tartalmazó oldalt és szinte már biztos volt, megcsináljuk!

Ha visszagondolunk, a sziget fesztivál is egy hetvenfős Sziámi nyári táborból nőtte ki magát ez elmúlt években közép-Kelet-Európa legrangosabb zenei eseményévé.

Visszakanyarodva a monstre 48órás koncert témájához, Müller Péterrel való beszélgetésünkből kitűnt, hogy ez gyakorlatilag egy alkotótáborrá fogja kinőni magát, hiszen a bejelentést követően rengeteg barát, művész jelentkezett, hogy ő is szeretne alkotni valamit a két nap alatt és evvel is elősegítve annak sikerét. Úgy fogalmazott, hogy úgy kell elképzelni, mintha vidékre utaznánk egy alkotó táborba indulva, összerakjuk a hátizsákba a két napra szükséges dolgainkat és elindulunk.

A különbség csak annyi, hogy nem kell messzire menni csak ide, a város szívébe, a Gödör Klubba és ott letenni a hálózsákot, pokrócot és jól érezni magunkat.

Gyakorlatilag pontosan ez történt: nagyon sok alkotóval közösen birtokba vették a Gödör Klubot és mindenki elfoglalta a számára szimpatikus sarkot, Péter és a zenekar a színpadot és környékét célozta meg, valamint a hitelesítők és jegyzőkönyvvezetők a színpaddal szemben lévő asztalokat, valamint helyükre kerültek a legfontosabb kellékek az órák is, aminek most nagy jelentőségük volt. Valamint a videó felvevők, mivel rögzíteni kell a teljes anyagot.

Péntek 05óra: Majd néhány másodperces elcsöndesedés után egy nagy levegővétellel megkezdődött a küzdelem önmagunk belső órájával és a világi idővel és mint a homokóránál, elkezdtek peregni a homokszemek helyett a másodperceket jelző óramutató kattanásai.

Péntek 14 óra: stabil kb. harminc, negyven fős közönség ült a kisszínpad nézőterében az alkotók szép komótosan hozzákezdtek tervezgetni (reggeltől) alkotásukat, de voltak, akik már hozzá is kezdtek ennek kivitelezéséhez is. Kicsi, közepes és hatalmas vásznak, papírokon készültek az alkotások, voltak, akik hatalmas - ősi pergamentekercsekhez hasonló -, de famentes papírra kezdtek írni végtelennek tűnő sorokat. A zekekar erős ritmusos számokat játszott és a fáradság jelei egyáltalán nem mutatkoztak rajtuk.

Péntek 21:30: lassan befejeződik egy hosszú szakasz, és egyre többen érkeznek az érdeklődők, hiszen 22 órakor kezdődik egy valós koncert blokk az új album anyagából, Fogjad már meg! címmel. Lelkes közönség, tánccal és derűvel és rengeteg lelki energiával látta el a színpadon lévőket. Fáradság jeleit még mindig nem lehetett látni.  Majd ismét kezdetét vette egy különleges program éjfél magasságában: Király Tamás borzolta a kedélyeket különös ruhaterveinek víziójával. Hatalmas sikert aratva! Utána hajnalban egy kis össztánc ismét, ahol még Király Tamás is beszállt modelljeivel.

[2006.03.22.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még