2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
X-faktor 2011 (X-faktor 2)
Keresztes Ildikó
Ifj. Malek Miklós
Geszti Péter
Nagy Feró
Kocsis Tibor
The Rocktenors
The Carbonfools
Lil C (Kelemen Csaba)
Muri Enikő
Kováts Veronika (Vera)
Tarány Tamás

Kocsis Tibor továbbjutott, Lil C kiesett az X-faktor 6. élő adásában

„Zúzunk az éjszakában” – de egyelőre nem Fluor Tomival, „csak” az X-Faktor sztárjaival. A tehetségkutató résztvevői ugyanis ma este bulizós dalokat adnak elő, és lesz két sztárvendég is! De a ma este sem múlik el dráma nélkül, hiszen mint minden szombaton, úgy ezúttal is véget ér valakinek a játék.

Legutóbb egy elég gyenge párbajban végül Bagosi Alexa vérzett el. Ezzel Nagy Ferónak már csak két énekese maradt, ahogy Keresztes Ildikónak és Malek Miklósnak is. Geszti Péter azonban már csak a RockTenors-ra számíthat, hiszen az ő csapatából az Ikrek, és az Apollo23 is kiestek már.

Heten maradtak tehát, akik megküzdhetnek a továbbjutásért. A sort Kocsis Tibor nyitott, aki valljuk be, nem a bulizós számok előadásáról híres. Már ez is kihívás neki, de nagyobb kihívás volt, hogy a múlt heti műsor után Tibi lerobbant. A hangja alkalmatlanná vált a gyakorlásra. Duplán kellett tehát megküzdenie a feladattal, de az előadása után úgy vélem, sikerült neki. Adam Lambert If I Had You című száma nyilvánvalóan nem az ő stílusa volt, de az ének, és Tibi hangja teljesen rendben volt.

Felfoghatjuk úgy is, hogy egy tőle szokatlan stílusban is megmutathatta magát, és becsülettel teljesítette a rá bízott feladatot. Keresztes Ildikó szerint szépen elindította a bulit, és sikerült meggyőznie őt. Geszti Péter azt mondta neki: „Szépen dolgoztál, jól letoltad. Valóban a líra a te műfajod, de szépen megcsináltad.”

Ajánlunk egy jó koncertet!

Nagy Feró bevallotta, hogy nagy rajongója Tibinek, és hozzátette, hogy a jövő ígéretének tartja őt. 

A verseny a RockTenors előadásával folytatódott. Azzal a RockTenors-szal, aki – mint Malek Miklós megfogalmazta múlt szombaton – kiejtette a többi versenyzőt. A srácok ezúttal a Nickelback és Santana közös számával, az Into the Night-tal készültek, mintegy egyvelegeként az általuk képviselt rocknak, és az est feladataként előttük álló dance-nek. A produkció olyan volt, mint az előző pár sor sejtette. Nem volt az igazi. Nem volt épp rossz, de a jó nem ilyen. Megoldották a feladatot. Ők is.

Nagy Feró jól szórakozott, És Keresztes Ildikó szerint is rendjén volt. „Hétről hétre nagyon jó színvonalat hoztok. Ez annyira nem állt jól, mint a többi, és kérdés, hogy ez a színvonal meddig fog eljuttatni titeket” – fogalmazta meg véleményét Malek Miklós. Ördög Nóri hozzátette, hogy nem mellesleg a RockTenors a magyar X-Faktor történetének legeredményesebb csapata, mert a 2010-es évadban a hatodik élő show-ban már nem szerepelt csapat!

„Nem lőttél ma gólt…”

Lil C a buli és a diszkó megszállottja, a ma esti feladatot mintha csak neki találták volna ki. Rá is fér a személyre szabott kihívás, hiszen legutóbb neki kellett Bagosi Alexa ellen párbajoznia. Láthatóan megrendítette őt az, hogy a nézők párbajozni küldték, de mint Keresztes Ildikó is mondta: ő lelkileg erősebb volt, mint Alexa, és ez vezette sikerhez. Lil C ma este Ne-Yo Monster című slágerével készült, de száz százalékosan nem tudta meggyőzni a zsűrit. Annak ellenére, hogy Nagy Feró i elismerte, hogy színpadra termett, Malek Miklóst nem hozta lázba, és Geszti Péter szerint „sem lőtt ma gólt”. Kivételesen Keresztes Ildikó is elismerte, hogy intenzitásában többre számított, de ő azért meg volt elégedve Lil-lel.

Kováts Vera legutóbb Tóth Gabi számával versenyzett, és most végre személyesen is találkozhatott az énekesnővel. Gabi jó tanácsokkal látta el a rettentően fiatal lányt, és próbatermében is vendégül látta, ahol zenekari kíséret mellett énekeltek együtt. Vera most Miley Cyrus Party in the USA című slágeréve készült, de nem kellett volna. Keresztes Ildikó szerint rá voltál feszülve a produkcióra, Geszti pedig azt mondta, hogy „a refrének jók voltak, de kellene még egy kis „putyeró” (azaz erő – a szerk.). Malek Miklós is úgy érezte, hogy Vera mintha el lenne fáradva, ő az energiaszintet hiányolta.

Nyerj egy felejthetetlen élményt - KLIKK IDE!

Tarány Tamás múlt héten hatalmasat alakított Ákos dalát előadva. Most azonban neki is hasonlóan kemény fába kell vágnia a fejszéjét, mint Kocsis Tibinek. A diszkó nem az ő műfaja, ráadásul táncolni sem szokott. Malek Miklós azonban kiváló mentornak bizonyult – ismét -, és sikerült olyan számot választania, ami beleillik a ma este témakörébe, de Tamás stílusától sem áll távol. A Flashdance című filmopusz egyik betétdala, a Maniac igazán jól állt Tamásnak, és most a tánctudását is megcsillogtatta. Geszti Péter meg volt elégedve, sőt azt mondta: „Egyre jobban imádlak, tetszett.” „Fene egye meg milyen jól énekel ez” – gondolta Keresztes Ildikó még a próbák alatt, mikor belehallgatott Tamás produkciójába, és most azt mondta: „Istenien áll neked ez a geg, hogy táncolsz néha”. Nagy Feró szerint is jó volt, szerethetőnek találta az előadást.

Muri Enikő a 2011-es X-Faktor dívája, ez tény. Gyakorlatilag a maga nemében, a maga stílusában nincs ellenfele a versenyben. Ez azonban nem feltétlen tükrözi a közönség véleményét is, bár eddig párbajoznia nem kellett. Enikő már sokféle stílusban megmutatta magát, és a diszkó sem áll távol tőle. Ezt most is bizonyította. Keresztes Ildikó is elégedett volt a Lady Gaga-adaptációval, és Geszti Péter is „hiperkorrektnek” találta. Malek Miklósnak nagyon tetszett, „minden szinten”.

„Hiperkorrekt volt…”

Baricz Gergő Enikőhöz hasonlóan szinte minden alkalommal más arcát mutatja meg nekünk. Legutóbb egy csodálatos lírát láthattunk és hallhattunk tőle, most azonban a dance műfajban kell bizonyítania. „Keresztanyja” Malekhez hasonlóan jól választott dalt: a Jet Are You Gonna Be My Girl-jében Gergő kellően meg tudott őrülni, az a vicces-helyes fickó tudott lenni, akit megszoktunk és megkedveltünk. Nagy Feró szerint ilyen az igazi rock’n’roll, és Malek Miklós szerint is fantasztikus murit csapott. Ő azonban hozzátette, hogy elsiklott a hangja a magas részeknél. Geszti Péter díjazta, hogy ilyen bátor volt Gergő, és szerinte a kisiklásokkal nem kell foglalkozni.

Ezzel mind a hét produkció színpadra állt, ami azt jelenti, hogy most már csak a nézői szavazatokon múlik minden. Az a két előadó, aki a legkevesebb voksot kapja, párbajozni fog. Addig azonban még hátravan egy pár szuperprodukció, de már nem a versenyhez kötődően. Ritka pillanatok ezek, hiszen az X-Faktor történetében eddig még nem lépett a színpadra alternatív, különleges látványvilággal fellépő együttes. A The Carbonfools márpedig ilyen. A zenekar 2000-ben alakult, hangzásvilágukat az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Különleges műsort adnak/adtak, ez biztos.

Ahogy a döntős hetes is a tánckarral közösen, Cozombolis A zenétől felforr a vérem című slágerét előadva. Az énekesek hangja egy kissé furcsán csengett, mintha máshogy állították volna be a hangzást, de összességében ez semmit nem vont le a közös produkció bájából, kedvességéből.

És ezzel elérkeztünk az est fénypontjához, a várva várt csúcselőadóhoz, a partykirályok császárához, aki értelmet adott a sokak által régóta használt kérdésnek, a Mizu?-nak… Igen, ő Fluor Tomi, és a Mizu? egy különleges látványtechnikával megáldott előadásban.

És mostantól nincs meglepetés produkció, nincs több előadás, nincs semmi. A szavazás lezárult. A nézők döntésének értelmében tehát akik egyenes ágon jutnak tovább a top hatba, a következők: Baricz Gergő, Muri Enikő, Kováts Vera, a RockTenors és Tarány Tamás!

Ma este tehát párbajozik Lil C és Kocsis Tibi.

A hatodik élő show dallistája - a klikk a címre és nézd vissza a produkciókat

Kocsis Tibor:
Adam Lambert - If I Had You


Rocktenors:
Santana Feat Chad Kroeger - Into The Night


Lil C:
Ne-yo Beautiful monster


Kováts Vera:
Miley Cyrus - Party In The U.S.A.


Tarány Tamás:
Flashdance - Maniac


Muri Enikő:
Lady Gaga - The Edge Of Glory


Baricz Gergő:
Jet – Are you gonna be my girl


Extra produkció
The carbonfools

Extra produkció 2:
Fluor

A dalválasztás most is pontosan illeszkedett Lil hangi adottságaihoz, de azt hiszem pont a lényeg hiányzott belőle: a szenvedély. Emlékezzünk csak Iglesias videoklipjére, ahol játsza a hőst a szerelméért, akinek végül a karjaiban hal meg… Kerestem ezt a fajta szenvedélyt, de sajnos sehol nem találtam.

Kocsis Tibi szintén lírát választott: Phil Collins Take a Look at Me Now-jával indult Lil C ellen. Tibin nem volt érezhető a feszültség, vagy az aggodalom úgy, mint Lil C-n. Tibinek a líra az a világ, ahol otthon van, és ez most is nyilvánvaló volt. Vele szemben azonban Lil-nek többször mondták már azt, hogy színpadra született, és hogy eladható figura. Van egy olyan érzésem, hogy a tehetség és az eladhatóság párbaját ezúttal a nézői szavazatok döntik majd el… 

Keresztes Ildikó: megerősítette az előbbi állításom, megismételte azt, hogy Lil a színpadra teremtetett. Kocsis Tibiről azt mondta, nem lehet nem imádni őt. Viszont nem küldhette haza saját énekesét. 

Malek Miklós: „ez a párbaj dal jobban tetszett, mint a múltkori. Tibor, sok felejthetetlen pillanatunk volt együtt. Lil C neked kell haza menni.”

Geszti Péter: „Egy meghatározhatatlan dolgot keresünk, és az én hősöm Lil C, Tibor én téged küldelek haza.”

Nagy Feró: „Li C, megcsináltad a csodát. Gyengén indult, de egy perc után megváltozott a levegő. Tudsz valamit, amit kevesen tudnak világban. Tibi, te vagy itt a legjobb énekes. Fogalmam sincs, hogy hogy döntsek. Lil C, te mész haza.” 

Így tehát a nézők kezében van a döntés. A szavazatok pedig azt mutatják, hogy Lil C búcsúzik az X-Faktor 2011-es évadától. Ő kapta a legkevesebb voksot.

Szerinted megérdemelten esett ki Lil C? VOKS LENT!

Jövő szombaton már a legjobb hat előadó küzd a továbbjutásért. Tartsatok akkor is velünk itt, a zene-hu-n, ahol élőben követhetitek nyomon a legfrissebb eseményeket!

 -kiko-

Lapunk új játékában havonta zenei meglepiket sorsolunk ki a szerelmes dalok hírlevélre feliratkozók között. A nyereményeket - zenei CD-ket, koncertbelépőket, meglepetések - havonta sorsoljuk ki.

Te is szeretnél nyerni és értesülni az újonnan felkerült szerelmes dalokról? Iratkozz fel!

Név:*
E-mail:*
E-mail mégegyszer:*

 

[2011.11.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még