A TE cikkeidet is várjuk! Csatlakozz hozzánk!
2014. április 20. | vasárnap | Tivadar nevenapja
Ajánljuk! Szólj hozzá!
Szavazz a kedvencedre
Ingyenes apróhirdetés
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Keresztes Ildikó
 
Legutóbbi kiadványok
A démon, aki bennem van (2011)
Csak játszom (2010)
Minden ami szép volt (2008)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Érdekes lesz! Zenés játék az Első Emelet dalaival
Keresztes Ildikó lélegzetelállító dalbemutatója: Adj valamit az X-faktorban
13:30-kor kezdődik az X-faktor nap
Cipő Emlékkoncert: Keresztes Ildikó: Erdő közepén járok
Keresztes Ildikó megszólal: "Eddig tűrtem a hazugságokat"
     
 
Keresztes Ildikó
Születés dátum: 1964. augusztus 8.
Web: http://www.keresztesildiko.hu/
Aktív kapcsolat: Négy mentor (előadó/zenész), Keresztes Ildikó Band (énekes, 2001-), X-Faktor (közreműködő)
Egyéb kapcsolat: Omega (vokalista, 2004-2007)
Erdélyi származású rockénekes- és színművész.
 
     

Keresztes Ildikó

1964. augusztus 8-án született Marosvásárhelyen, Erdélyben. Magyarország egyik legjellegzetesebb hangú énekesnője, rockoperákban, musicelekben, filmekben szerpel, vikálozott az Omegában, a Kormoránban, illetve a Keresztes Ildikó Band tagja. Számos magyar előadó albumán közreműködő.

Az 1980-as évek elején települt át édesanyjával Magyarországra.1985-ben előadó művészeti képesítést szerzett az Országos Zenei Központban. '87-88 között az Ungár együttessel turnézott Észak-Európában. Ekkoriban tagja volt a Kormoránnak és a Rózsaszín Bombázók csapatainak is.

Színházi pályafutás

1990-től musical-színésznőként is tevékenykedik. Játszott az István, a király; Mindhalálig Beatles; Sakk; A kölyök A kaktusz virága; A szabin nők elrablása; Kabaré; Chicago; Montmartrei Ibolya; Légy jó mindhalálig… című darabokban. Ismét énekelt a Kormorán albumán, illetve az Eddának is vokálozott.

1995-től a Soproni Petőfi Színház színésznője, 2006-ban örökös tagnak választották.

1997-ben EMeRTon Díjjal jutalmazták az év musical-énekesnője kategóriában. 1998-ban ismét énekelt a Kormoránban, valamint a Margitszigeti Színpadon bemutatták „A költő visszatér” című rockoperát.

1999-ben megjelenik első szólólemeze Nem tudod elvenni a kedvem címmel. A zenéjét Szekeres Tamás szerezte, a szövegeket Novák Péter írta. Ugyanebben az évben az Omega kérésére Balogh Edwinnel közösen elénekelték Szekeres Tamás Nem a miénk az ég című dalát a Népstadionban tartott koncerten. Pár évvel később az Omega turnéján vokálozott 4 éven keresztül.

2000-ben a szólólemezéért megkapta második EMeRTon Díját az év énekesnője kategóriában. Ugyanebben az évben egy fergeteges nagykoncertet adott a Budai Parkszínpadon, és bemutatták a Madách Színházban az „Ábrahám és Izsák” című musicalt.

2001-ben megjelent második szólólemeze Nekem más kell címmel. Az albumokon lévő dalokat Szűcs Norbert szerezte, a szövegeket Adamis Anna írta. A lemezkészítés után Artisjus Díjat kapott musical kategóriában, valamint elkezdett játszani a Ruttkai Éva Színházban, olyan darabokban, mint a „Nyolc nő”, „Doktor úr”, vagy a „Kabaré”.

2005-ben a Csak szex és más semmi című film készítői felkérték hogy énekelje el a film betétdalát (Boldogság, gyere haza!). A dal hatalmas siker lett (a filmmel együtt), 2006-ban meg is kapta érte a Magyar Oscart, a VoxCar-díjat. Szintén 2006-ban a Margitszigeti Színpadon bemutatták A „3 testőr”-t, a Papp László Budapest Sportarénában pedig az „56 csepp vér”-t, amiből mozifilm is készült.

2007-ben egy újabb filmdal feléneklése következett: a Lora mozié. A Legyen most más című alternatív rockdalt Hrutka Róbert szerezte. 2007 tavaszán hozzáment férjéhez, Kicska Lászlóhoz, az Edda basszusgitárosához, akivel akkor már 20 éve együtt élt.

2008-ban megjelent harmadik nagylemeze Minden ami szép volt címmel. Az albumon feldolgozások hallhatóak az elmúlt 20-30 év legszebb és legjobb rock-balladáiból. Az albumot Szekeres Tamás készítette.

2009-ben zenekart alapított Keresztes Ildikó Band névvel.

[2009.10.13.]

Kiadványok
stúdió
Keresztes Ildikó: Minden ami szép volt (2008)Keresztes Ildikó: Csak játszom (2010)Keresztes Ildikó: A démon, aki bennem van (2011)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Partyzenekarba férfi énekest keresek. zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2014.04.20.]
Skótduda Oktatás szolgáltatás » oktatás [2014.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD:
Zene.hu

Bulihangulat Vegas Men-módra az Orfeumban
Április 12-én igazán színvonalas műsorban lehetett...

Egy énekes és egy zongorista - Gájer Bálint és Lőrincz Ádám koncertje
Korábban eddig...

beszámolók még