2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Bővebb információ
Képgalériák
Long Play 33 1/3
Kapcsolatok
Long Play 33 1/3

Bemutatkozik a Long Play 33 1/3 zenekar , a ˝A Furcsa Nevű feltörekvők˝

A zenekedvelőknek fontos hogy naprakészek legyenek a kedvenceket illetően, vagy ha bővíteni akarják ismereteiket, hiteles forrásból informálódhassanak. Éppen ezért a zene.hu felhívást intézett az eladókhoz, hogy akinek van kedve, az mutatkozzon be a lap hasábjain: beszéljen az eredményeiről, a munkásságáról és avassa be az olvasót a terveibe. Folytatjuk a Bemutatkoznak című rovatunkat!

Hazai feltörekvő zenészekből 2009-ben alakult britpop / indie formáció a Long Play 33 1/3, akik saját angol nyelvű szerzeményekkel koncerteznek.

Leginkább a britpop-rock és indie zenei irányzatok stílusjegyeit képviselik zenéjükkel, de akadnak szép számmal rajongók és zene iparban tevékenykedő szakemberek, akik a Beatles zenei munkásságának jelentős hatásait vélik felfedezni szerzeményeikben. Ennek természetesen van némi igazságalapja, mivel a zenekar tagjai a mai napig is nagyon kedvelik a Beatles munkásságát, szintén zenéjük alapját képezi a háromszólamú vokál és a tagok közül ketten (Békei István és Derecskei Zsolt) a The BlackBirds magyar Beatles tribute zenekar oszlopos tagja.

A zenekar tagjai:
Békei István (gitár, ének), a zenekarvezető, aki a The BlackBirds magyar Beatles emlékzenekar és az FG-4 Illés és Fongráf emlékzenekar basszusgitárosaként ismert; Bakó Balázs (dob, ének), aki a SuperSonic frontembereként is ismert; Derecskei Zsolt (billentyű, gitár, ének), aki a The BlackBirds magyar Beatles emlékzenekar és az FG-4 Illés és Fongráf emlékzenekar billentyűs-gitáros-énekeseként ismert; Fehér Zoltán „Szegecs” (basszusgitár), aki a FÉK és UC2 zenekarokból ismert.

Mivel minden egyes interjú alkalmával a név választás kérdése merül fel az elsők között, ezért is kapta a zenekar „A FURCSA NEVŰ FELTÖREKVŐK” becenevet, ezúton szeretnénk egy rövid kis magyarázattal szolgálni.

A Zenekar a ’60-’70-es évek csillogó, fekete hanghordozója, a bakelit lemez (Long Play record, percenkénti fordulatszáma pedig: 33 1/3.) után lett elnevezve, mintegy útmutatóként a stílusirányzatunkra. A kvartett a '60-’70-es évek klasszikus rock zenei hangzásvilágát és életérzését adoptálja a jelenlegi zenei világba a popularitás jegyében.

A banda angol nyelvű saját szerzeményeket játszik koncertjein, de időnként előfordul néhány klasszikus darab is a repertoárjukban azoktól a szerzőktől/előadóktól, akik nagy hatást gyakoroltak a jelenlegi zenei hangzásvilágukra.
Ezek közül néhány a teljesség igénye nélkül: Beatles, Oasis, U2, Killers, The WHO, Led Zeppelin, Uriah Heep, Verve, Deep Purple...

Zajlik a nagy lehetőség: mondjátok el kik vagytok! Részletekért kattints ide!

A csapat 2009 őszén állt össze legelső felállásában (Békei István, Holubecz Bálint, Fehér Zoltán és a billentyűs személyének szinte koncertenkénti változása mellett). Eleinte a zenekar stílusirányzatba való besorolása szinte képtelenség volt, mivel a tagok mindegyike más-más zenei stílust képviselt korábban és mindenki a saját stílusirányzatát tartotta meghatározónak. A korai szakaszban az LP életében Holubecz Bálintot a dobok mögött Szalóczy Miklós követte, aki jelenleg is a Zanza Band aktív tagja.



A jelenlegi felállás hosszú rotációs folyamat végeredménye, amelynek eredményeként mára valóban elmondhatja magáról a zenekar, hogy megtalálta a teljes harmóniát, összhangot, köszönhetően Derecskei Zsoltnak és az utolsó tagként csatlakozott Bakó Balázsnak. A végső formációban minden tagról elmondható az azonos hullámhosszon való rezgés, hogy számukra a ’60 és ’70-es évek brit zenéje és a vintage hangzás döntően formálja zenei munkásságukat. A zenekar megalakulásához hosszú út vezetett, melyre elsőként Békei István lépett rá azzal az elhatározásával, hogy korábban már megszületett saját szerzeményeit egy albumban foglalja össze, melyhez a jelenlegi társát (Halmavánszki Anitát) kérte fel a dalszövegírói poszt betöltésére. A társban rejlő szerzőtársi harmóniát megtalálva elkezdődött az angol nyelvű szerzemények teljes kidolgozásának kezdeti folyamata, amely az óta is aktívan tart.

Az első közös szerzemény a „Being Nowhere” című dal volt, így az lett első már nemrégiben megjelent album címadója is. A 10 dalból álló bemutatkozó album 2011. Május 31.-én jelent meg szerzői kiadásban „Being Nowhere” címmel.

Zajlik a nagy lehetőség: mondjátok el kik vagytok! Részletekért kattints ide!

Miután az első dal demójának fogadtatása pozitív volt az ismerősök körében, nem volt kérdés a továbbiakban, hogy folytatni kell és megkezdődött a lázas munkálkodás a többi szerzemény kidolgozásán. Minél több dal készült el, annál inkább megfogalmazódott a zenekar alapítás terve Istvánban és megindult a zenésztársak és a zenekar létezéséhez szükséges alapok felkutatása, feltételeinek megteremtése. Hosszabb győzködést követően Anita elvállalta a zenekar menedzselését, megindult a zenekar tagjainak toborzása.

A bemutatkozás a következő oldalon folytatódik!

[2011.09.12.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még