2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Király L Norbert
Takács Nikolas
Bereczki Zoltán
Vastag Csaba
Janicsák Veronika (Veca)
Vastag Tamás
X-Faktor
Ifj. Malek Miklós
Keresztes Ildikó

Vastag Tamás kiesett, Takács Nikolas hengerelt és továbblépett

Heteken belül véget ér az X-faktor. A grand fináléig azonban még két kemény próbatétel várja a lelkes próbálkozókat. A műsor kezdete óta a bent maradtak igazi énekessé váltak. Kialakult a stílus és a forma, a lehető legjobb tanárok és mentorok segítették útjukat.  

 Neked melyik jön be? Csatlakozz!

Az énekesek ezentúl két produkcióval állnak elő adásonként. Kötelesek egy magyar és egy angol szöveget énekelni, így nem tudnak bebújni a nyelv mögé. Reméljük, ma nem történik az, ami már lassan minden kiszavazó show-ban, vagyis nem hárítják a végső döntést is a nézőkre. Tehát ezzel az adással a nagy visszaszámlálás elkezdődött, a jelenlegi ötből ma ismét elbúcsúzunk egy énekestől.

A mai adásban Bereczki Zoltán a sztárvendég. A Keresztes által legjobbnak aposztrofált Takács Nikolas kezdheti az adást. Egy könnyed jammelős dallal, az Earth, Wind & Fire – Boogie Wonderland számával érkezett. Kellemes dallamok és vidám hangulat uralta az egész stúdiót. Egy ilyen számmal és előadással nem hiszem, hogy ismét párbajozni kényszerül. A mentorok tetszését is szinte maradéktalanul elnyerte.

Keresztes második tanítványa, az ’arany torkú’ Király L. Norbert vehette át a színpadot. A magyar pop-rock vezető zenekarának, a Tankcsapdának Örökké tart című számát hozta. A tőle megszokott karcos-rekedt hanggal énekelte végig a lassú, ám annál dallamosabb számot. A valós és vélt hibák ellenére a mentorok pozitívan értékelték a számot. A hang hiányát leginkább az előadás módjával palástolta.

Hogyan tetszenek a produkciók? Szavazz lent!

 

Az első reklámblokk után Vastag Tamás az első, aki megcsillogtathatta tehetségét. A fiatalabb Vastag egy Bon-Bon-számmal érkezett. Egy letűnt kor jelképe, az Érezd magad jól most egy kis ráncfelvarráson esett túl. Tomi könnyeden abszolválta a próbatételt, ám semmit nem adott hozzá a saját stílusából, nem emelkedett túl az átlagos szinten. Ez a dal most valahogy nem volt az igazi.

Tamás testvére, Csaba következett. A Vastagabb fiú a kultikus Louis Amstrong – What a Wonderful World lírai számmal készült. A szerzeményhez méltóan minden eddigi giccset maga mögött hagyott.

A hang megtalálása nem sikerült elsőre, a későbbi korrigálás azonban sikerült. A mentorok hiteltelennek tartották, igaz a fiú egyéniségéhez cseppet sem illő szám meglepő választás volt. Az eddigi útkeresés kiteljesedett, a nők kedvence megtalálta a stílusát. A tudatosan felépített és létrehozott médiaimázs beválni látszik.

A végére marad az est első és utolsó női énekese, Veca. Az eddigi lírai stílust egy dögös, ízig-vérig női attitűdre cserélte. A helyzet az, hogy a szende báj jobban állt a fiatal lánynak, mint a most felvett stílus. Az énekhanggal most sem volt semmi baj, az előadás azonban itt ténylegesen hiteltelen volt. Nem vagyok abban biztos, hogy mindenkiből egy ún. dögöt kell varázsolni. A csendes, visszahúzódó Vecát szerettük meg és várjuk vissza.

Szeretnéd megkapni mailben a nap magyar és a nap külföldi dalát? Iratkozz fel tematikus hírlevelünkre! Érdemes, hiszen a feliratkozók között rendszeresen ajándékot sorsolunk ki.

Név:*  E-mail:*  

A második kört ismét Nikolas kezdte égy férfihangtól kellően távol eső Cserháti Zsuzsa számmal. A boldogság és én című szám azonban meglepően jól szólt Nikolas szájából.

Ahogy az ott jelenlévő közönséget, a mentorokat is elbűvölte az előadás. Érzelmes volt, de nem csöpögős, stílusos volt, de nem erőltetett. A legjobb öthöz méltó előadás volt, Nikolas két produkción túl van.

A második kör második énekese Király L. Norbert. Az értő közönség sikolyai közül alig volt kihallható a Def Leppard - Let's Get Rocked c. szám. A néhol ordításba átcsapó ének a már említett publikumtól a mentorokig szinte mindenkit megvett. A jellegzetes hang itt is eluralkodott – mint minden más számánál. A ’cirkusz’ amit odavarázsolt Norbi azt sejteti, hogy ismét továbbjuttatják a nézők és a rajongói. „Lehet hogy a Norbinak nincs hangja, de akárki akármit mond, amit csinál az jó!” – jellemezte Norbi egy rajongója az említett produkciót.

Kétséges Tamás továbbjutása

Vastag Tamás egy lassú, komolyabb hangvételű számmal készült. Az első pörgős, vidám hangulatával teljesen ambivalens Eric Clapton - Tears in Heaven beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Jobban szólt, mint az előző, személyesebb és őszintébb is volt. A letisztultabb előadás a mentorokat is meggyőzte, de kétséges az első szám miatt a továbbjutása.

Csaba a líra után most lazára vette a figurát. A magyar dala a Hooligans – Királylány volt, a kis visszatekintés emlékeztet minket, milyen is volt Csaba a műsorba kerülést követően. Pár hang és egy refrén teljes egészében megcsúszott. A nők kedvencének – hatalmas szavazói bázissal a háta mögött – valószínűleg nem kell félnie a párbajtól.

 

És igen! Egy kis kilengés után egyből visszakaptuk a mi kedvencünket, Vecát. A Csík Zenekar által feldolgozott Quimby – Most múlik pontosan című szám lélegzetelállító volt! Majdhogynem jobban szólt az eredetijénél, ami nem kis szó. Gyönyörű volt, az est messze legjobb előadását köszönhetjük ennek a fiatal lánynak. Ha ilyen produkcióval esne ki, az a lehető legnagyobb igazságtalanság lenne a műsor eddigi életében.

A közös ének és a sztárvendég után elérkeztünk ismét a műsor legdrámaiabb részéhez, a párbajhoz. A helyzetet nagyságrenddel fokozta az a tény, hogy két fiú párbajozott…a két Vastag fiú. A vékonyabb Vastag kezdhette a párbajt, egy kellemes, lassú és mélabús számmal készült. Szép és erős szám volt, de nem biztos, hogy elég a bátyja ellen. Csaba V'Moto-Rock: Jégszív c. elhíresült dalával próbált túlélni.

Szerintem jobb volt, mint az öccs produkciója. Mélyen szántó és érzelmes előadás volt. Mindenesetre szörnyű érzés lehet, ha a saját testvérük álmait kell önnön kezünkkel összetörni.

A mentorok döntése alapján (3-1) Vastag Tamásnak most véget ért az X-faktor. Talán Csabának nehezebb elviselnie a kialakult helyzetet és szembenézni a saját lelkiismeretével.

- zene.hu - 

[2010.12.05.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
magducika 2010.12.09. 22:39 • [8]
Norbi a legjobb
Septi 2010.12.07. 18:00 • [7]
Norbit szereti a nép, az egyszer biztos.:D
És, ha valaki fellengzősen ír, az a cikk-író...XD Mert a fellengzős duma szerintem az nem boyler-nél kezdődik. Persze, lehet, h tévedek, de én is írogatok, csak nem cikkeket, mert nem szeretem a tárgyilagosságot, és ahhoz az kell, ha beleviszed minden érzésed, akkor ferdít a valóságon. Mondjuk a kritika az más tészta, ott szabad. Csakhogy ilyenkor történik meg, h néha a vélemény annyira elüt a tömegétől, hogy az sok-sok ellenérzést vált ki. De nem is ez a lényeg. Mert a kritika írásnak pont az a lényege, hogy az olvasó vagy egyet értsen vagy nem, tehát kiváltson valamilyen érzést. Nem úgy, mint egy szimpla tényeket közlő újságcikk. Kell bele a vélemény, de ilyenkor gondolom azt, hogy kellene egy másik író is, aki másik korosztály, más körökben mozog. Mondjuk egy szakértő és laikus vélemény egy olyan versenynél elkellene, ahol ugyebár a közönség a legfontosabb. Persze ezt én gondolom így, és nem kell miatta most rögtön lehülyézni.XD

xxFULxx, szerintem mindenki megértette elsőre, és ezt hagyom is ennyiben, mert ahogy te írsz, az válaszra se méltó...o.O
valaki2323232323 2010.12.05. 15:58 • [6]
Tuti hogy nem véletlen a testvér párbaj!!!!Sajnálom hogy ők párbajoztak voltak náluk gyengébbek is.
bizso 2010.12.05. 00:58 • [5]
Kedves Boyler!
Javítottuk az apró pontatlanságot! Amúgy a rövid hibajelzést is eléri a célját nálunk, nem kell itt fellengzősen írni...
Előzmény: boyler • 2010.12.04. 23:28 • [4] • Előzménykövetés 
boyler 2010.12.04. 23:28 • [4]
Kedves Cikkíró! Mikor tanulja már meg végre hogy a Jégszív V'Moto-rock dal!!! Mégpedig az egyik leghíresebb Lerch-
Demjén szerzemény 1982-ből! Ha pedig nem tudja akkor talán utána kéne nézni...

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még