2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Szörf az ürességen át a pozitív felé” – Klaxons interjú
"Tudják, hogy a fesztivál az egyik legnagyobb kincsük" - Az újvidéki EXIT-en jártunk
Sziget 2010 - képek, beszámolók, interjúk
Felnőttnek kinéző gyerekek - The Hives-interjú
Az élet cool a halál előtt! - Children of Bodom-interjú
"Felháborító, kirívóan méltatlan eset történt a Sziget Fesztiválon" - sajnálkoznak a szervezők
Kapcsolatok
NIna Hagen
Sziget Fesztivál
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2010
[2010. augusztus 11. - 16. ]

"A punk egy elképesztő, bűzös fajzat!” - interjú Nina Hagennel

55 éves, de valójában egy tavaly megkeresztelt kislány – mindörökkön örökké! Szerepekben megbúvó Nina Hagen. A punkok majdnem istenek, bármennyire is bűzösek! Reinkarnáció a fasizmustól megfosztott kereszténységben. Írónő, anya, színésznő, operaénekesnő, keresztanya, „csatorna”. Vad téboly a színpadon. A sikoly magyar hangja: „Hééé, örökké élünk!!!”

- Mit mondasz, ha azt mondom hogy punk?
Nina Hagen: - A punk egy elképesztő fajzat, bűzös rock helyeken. Számomra a punk egyenlő az emberek egyesült erejével, hatalmával. Mozgalom és zene. Amikor punkokkal éltem Amsterdamban, egész éjjel imádkoztunk. Volt egy pár drogfüggő – köztük én is az voltam. Az első filmemet készítettük éppen Herman Brooddal, és minden nap kokaint kaptunk. Négy hét után csont-bőr lettem, 45 kilóra lefogytam, skizofrén hangokat hallottam a fejemben. Ezen a ponton kiáltottam fel: „Ó, Istenem segíts nekem!” A barátaim segítettek, látták hogy valami gond van. Hatalmas volt, ahogy Isten felszabadított minket! Másnap felébredtünk és egy teljesen más légkörbe csöppentünk. Mindenki felhagyott a droggal. A ház Istené lett és mi Isten gyermekei. Szóval a punkokkal volt igazán Isten-élményem. Isten egy punk – nem, nem, nem! Akarom mondani, Isten szereti a punkokat!

- Kiket szeret még Isten?
Nina Hagen: - Mindenki valami furcsa, borzalmas diktátornak képzeli Istent. Ez nem igaz! Olyan sok keresztény ember szenved a kontroll bénaságától. A katolikus egyház például azt mondja: „Reinkarnáció? Nem, nem hihettek a reinkarnációban!” Annyira sok fasiszta van a keresztények között! – ezért is tartott olyan sokáig, hogy megkereszteltessem magam. George Bush is azt állítja, hogy keresztény, holott fiatalként egy sátánista klubnak volt a tagja.

- Hány éves korodban keresztelkedtél meg?
Nina Hagen: - Tavaly, 54 évesen.

- A lányod neve Cosma Shiva. Miért ezt a nevet adtad neki? Van ennek valami köze a hinduizmushoz?
Nina Hagen: - 26 évesen voltam állapotos Cosma-val. Akkoriban egy jógi önéletrajzát olvastam, akit India Krisztusának is szoktak nevezni. Azt gondoltam, hogy Krisztus is biztos indiai, utána kellett járnom. Addig azon a véleményen voltam, hogy mindenki ugyanazt az istent szereti, csak más néven szólítja. De ez nem igaz! Shiva nem Isten. Sokszor jártam Indiában, a guru emberek nagyon okosak. Azt mondják: „Cool, hogy keresztény vagy! Minden vallás egyenlő. Kövesd a szíved hitét!” – azonban ezt csak mondják, nem így értik valójában! Láttam egy s mást! Állatokat ölnek vallási célból, a hindu nőket nem engedik be a templomokba… Emiatt írtam egy könyvet az életemről.

- Ez már megjelent? Milyen címen?
Nina Hagen: „Vallomások” címmel jelent meg Németországban.

- Miről szól?
Nina Hagen: - Ez az önéletrajzom. A gyerekkoromról szól, az édesapámról, akit a nácik öltek meg. Továbbá arról, hogyan találtam Istenre.

- Hány éves voltál, amikor rátaláltál Istenre?
Nina Hagen: - Gyerekkoromban féltem a sötétben. Olyan hitet akartam, mint amilyen a nagymamámnak volt, hogy ne féljek többé. Elkezdtem a Bibliával Isten után kutatni, és egy másik dimenzióban találtam magam Krisztus előtt, de sajnos vissza kellett jönnöm, nem maradhattam még ott. Hiszek a reinkarnációban, annak ellenére hogy keresztény vagyok, mert szerintem Isten nem hagyja a halott gyerekeket, vagy az abortusz áldozatait elveszni.

- Te minek a reinkarnációja vagy?
Nina Hagen: - Nem akarom, hogy ennek felkutatása érdekében hipnotizáljanak, viszont volt egy álmom, amikor állapotos voltam. 1889-ben Franciaországban a munkásoknak főztem. A fiam apja az előző életemben a jelenlegi nővérének volt a férje és én voltam a szeretője! Nem voltam túl boldog.

- Színésznő is vagy.
Nina Hagen: - Nina Hagen vagyok.

- Ki Nina Hagen?
Nina Hagen: - Egy édes öreg kislány.

- Aki közel sem öreg!
Nina Hagen: - Mert Isten adott humorérzéket!

- Mit tartasz a legfontosabb dolognak az életedben, amit eddig elértél és mit szeretnél még?
Nina Hagen: - A legnagyobb dolog az életemben, hogy szeretetet, segítő kezet adtam az embereknek. A fiatal művészek - punkok, gótikusok - engem kérnek fel keresztanyjuknak. Nagyon büszke vagyok erre! Továbbra is szeretném a szeretet és Krisztus üzenetét terjeszteni – ez a célom. Az üzenet az, hogy örökké élünk!

-Bajnóczi Piroska-

[2010.08.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még