2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Uriah Heep
Palya Bea
Keresztes Ildikó
Rockinform
Nevergreen
Metallica
Rammstein
Deftones

Ilyen még nem volt a RockinforM életében

Ha belegondolunk, hogy tizennyolc évvel ezelőtt szinte toalettpapír minőségben, elmosódott fekete-fehér fotókkal, vékonyka brosúraként debütált a RockinforM Zenei Magazin, hát ahhoz képest a 173. lapszámon már van mit csodálni. A takaros külsőhöz ezúttal is igényes tartalom járul, a sztárparádét felvonultató DVD mellékletről nem is beszélve.

A címlapon igazi őskövületek néznek bele a digitális fényképezőgép sok-sok magapixeles lencséjébe: a kelta népzenék fuvolista életre keltája, akarom mondani – keltője - Ian Andersson és csapata a legendás Jethro Tull, valamint hatodikként belemontírozva Ken Kensley zeneszerző és Hammond orgona varázsló, a Uriah Heep egykori meghatározó muzsikusa. Persze a hozzájuk kapcsolódó írások mindjárt elárulják, hogy mivel is vívták ki előkelő helyüket a rockmagazinban.
 
Folytatva a sort a Gastroblues Fesztivál 2010-ről jön egy kis ismertető, hogy aztán az interjúk egész sorozatával frissítsük ismereteinket a tágabb értelemben vett rock világáról. Drowning Pool és Luis Gruber mellett a Uriah Heep alapító atyja Mick Box állt a RockinforM mikrofonja (mármint telefonmikrofonja) elé; nem úgy , mint Keresztes Ildikó, aki élőszóban mesélt frissen megjelent új albumáról. Hja kérem, a földrajzi távolság nagyúr!

Aztán itt van a következő nagy falat: a Metallica. A magyarországi koncertjére tekintettel, mi sem természetesebb, mint hogy a fiúk kielégítsék az istenadta, zeneértő nép információéhségét.

Kis kitérő: Újratöltve - a Metallica a Puskás Ferenc Stadionban

Egy korosztállyal odébb már a Rammstein dívik, a csapat kitűnő gitárosa válaszolt a szerkesztő úr kérdéseire. Az angol nevű, de ízig- vérig magyar Bloody Roots is megszólalási lehetőséghez jutott, akárcsak eredeti angol kollégája a Kids In Glass Houses csapatánakszíneiben.

Az alt-metál vonal egyik nagyszerű képviselője a Deftones hatodik stúdióalbumának megjelenéséről számol be az olvasónak. Az Újgenerációsok is megtöltik a nekik fenntartott rovatot, de a gótikusmetál gurujai, a Nevergreen-es fiúk „nyelve is megoldódott” az internet segedelmével. Az Oldalfény rovatot ezúttal Barabás Tamás gitáros világítja be, de a sokszínűség jegyében a csodálatos szépségű és még szebb orgánumú Palya Bea (aki a lap főszerkesztőjével csak bece-névrokonságban van) interjúja is helyet kapott a RockinforM májusi számában. A beszélgetések sorát a Trottel, a Purple dobos Ian Paice, valamint Andreas Kisser zárja.

A Küzdőtér rovat is bővelkedik a jobbnál jobb bulikról készült beszámolókban, többek között Jon Lord és a már említett Paice győri hangversenyeit idézi fel. Folytatódik a sztorizás is: a Lazításban most Latzin Norbert és Radics Béla sajátos attitűdjein vidámkodhatunk. Kedvcsinálónak sor kerül egy kis lemeztelenítésre is, hogy a maga pucér valóságában értesülhessünk a legfrissebb CD-, DVD-, illetve könyvtermésről.

Ismét újított a lap: a szokásos CD melléklet helyett ezúttal DVD lemezt talál az olvasó a lapok között – rendkívül erős anyaggal. 240 percen keresztül követhetjük a legendává nemesült paksi Gastroblues Fesztivál legjobb pillanatait 1993 és 2000 között, de már a 2010-eshez is kapunk egy kis ízelítőt.

Tehát RockinforM májusban is, immár százhetvenharmadszor!

- Hegedűs István -

[2010.05.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még