2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ideges versenyzők a Megasztár 3 vigaszágán
Képgalériák
Képek az ötödik elődöntőről

Könnyű dolga volt a zsűrinek a Megasztár elődöntőben – FOTÓK

Véget ért a Megasztár elődöntők sorozata, tíz döntős már biztonságban érezheti magát, míg a vigaszágas versenyzőknek van miért izgulniuk. Öten kerültek vigaszágra, a hatodikat, pedig a nézők szavazatai alapján választják ki, jelenleg Sudár Anita vezeti a szavazást. A kiválasztott 6 vigaszágas közül szintén szavazatainkra bízzák kettő sorsát, akiket bejuttathatunk a tíz döntős mellé.

Az utolsó felhozatal nem bizonyult olyan erősnek, mint az előzőek, így beigazolódni látszik az a teóriám, miszerint az adásszám növekedésével csökken a színvonal. Ahogy Novák Péter elmondta, sokan teljesítettek maguk alatt, ezért a zsűri szinte teljes egyetértésben tudott dönteni a továbbjutók személyéről.  Képek az elődöntőről
Az ötödik elődöntő mezőnye
1. Katona Gergely - LGT: Boogie a zongorán
2. Pálvölgyi Éva - Sade: Smooth Operator
3. Somogyi Adrienn - Anastacia: Seasons Change
4. Szolga József - Zoli Band: Painful
5. Rock Lívia - Sheryl Crow: Steve McQueen
6. Bocskor Bíborka - Kovács Kati: Úgy mentél el
7. Széles Izabella - Charlotte Church: Crazy Chick
8. Oláh Szabolcs - The Police: Roxanne
9. Samu Ernő - Gipsy King: La Rumba De Nicolas
10. Masszi Eszter - Keresztes Ildikó: Nem tudod elvenni a kedvem


Ezúttal Katona Gergelyre várt a feladat, hogy elsőként elkápráztassa a zsűrit. Kiemelkedően jószívű és szimpatikus embernek ismerhettük meg a bemutatkozó filmje alapján, kiderült az is, hogy két örökbefogadott - nevelt fia van, akik olyanok mintha a testvérei lennének. Egy LGT számot adott elő, de az eredeti Somló Tamás rekedtes hangjával jobbnak bizonyult, bár a zsűri értékelte bátorságát, hogy az LGT -től énekelt, így csak dicséret hangzott el és, hogy mindenkinek szélesebb legyen a mosolya, Bakács oda is ígérte neki a vigaszágas versenyzői díjat. De végül nem ő kapta meg így csalódottsága érthető.

Pálvölgyi Évával indokolatlanul szigorú volt a zsűri - észrevételeztük zenész barátaimmal. Az igaz, hogy ruházata alapján azt mondtam volna, hogy ő "piroska zöldben" de ez is csak az előnytelen szoknya és szokatlan csizma miatt lett volna. Angol kiejtése sem volt tökéletes, de már megszokhattuk, hogy hiába figyelünk a megasztárokra, úgy sem értjük a szöveget. Ennek ellenére Éva egyáltalán nem énekelt rosszul, sőt mondhatni egész jó volt, a zsűritagok mégis nagyon lehúzták az érzelmek hiányára hivatkozva. Nekem nagyon nem jött át - mondta Pély Barnabás, amit már egy ideje hiányoltam nála.

A 16 éves Somogyi Adrienn lepte meg a közönséget harmadikként kiemelkedő előadásával, korához képest nagyon jól énekelt, de a rutintalansága túl nagy méreteket öltött, ezért nem juthatott tovább. Somában - és a zsűri többi tagjában is - valamiféle nagymamai gondoskodást véltem felfedezni és ez bizonyítást is nyert, mikor "Nyugodj meg kicsikém, nagyon jó volt!" szavakkal értékelték a produkciót.

Újabb igazságtalanságot véltünk felfedezni, amikor meghallottunk, hogy Szolga József jutott vigaszágra. Ugyanis elég gyenge előadást hallhattunk, amely nemcsak vontatott volt, de még éneklési szempontból sem volt profinak. Az énekest egy nagyon jó hegedűs kísérte, akit inkább jutattam volna tovább, még ha meg sem szólalt. A zsűri mély megdöbbenésemre, „halálra dicsérte” Józsefet, Soma úgy értékelte, hogy "hál' Istennek megvan benned az exhibicionizmus is tehetséged mellett", ebből csak az exhibicionizmust láthattuk.

Rock Líviát biztos vagyok benne, hogy csúfolták kiskorában. Ugyanakkor, most egyéniségéhez hozzátartozik a motor, a rövid haj, a fiús viselkedés és főleg a mély erős hang, amivel elképesztette a zsűrit és a nézőket. Végül is egész jó kis produkció volt, olyan unikum féle, de Lívia mégsem az a megasztár alkat, akit egy ilyen műsorban keresnek, ráadásul Soma még az energiákat sem érezte.

A döntős Bocskor Bíborka nyugodtan „lekecskézhette” a zsűrit, mégis beválasztották a legjobb tizenkettő közé, ezzel teljes mértékben egyet is lehet érteni, mert előadása a legszínvonalasabbak egyike volt, amikben ez az adás nem bővelkedhetett. Természetes és mértéktartó volt végig éneklése során ugyanakkor a misztikum sem hiányzott. Gondjai voltak a koreográfiájával, saját bevallása szerint "nagy kezei és lábai" miatt, de ez teljes mértékben kiküszöbölhető.

Akinél abszolút elállt a szava mindenkinek az Széles Izabella volt. Róla csak azt lehet elmondani, hogyha valaha reklámozni fogják a következő megasztárt - azt vele fogják megtenni, mert ő teljesen megfelel a popszakma iránti elvárásoknak. "Egzotikus, gyönyörű arca és tökéletes alakja" mellett, koreográfiája is tökéletesnek mondható, nagyon pici intonációs problémái voltak, de ez betudható a lámpaláznak, ami mindenkit kínzott. A zsűri sem tudott több hibát találni rajta, inkább csorgó nyála feltörölgetésével volt elfoglalva (kivéve persze Somát). Széles Izabella, mondanom sem kell - döntős lett.

A zenei stúdiót vezető Oláh Szabolcs nyilván megunta mindig az üvegfal túloldaláról hallgatni a zenéket, ez ösztönözte, hogy énekeljen és induljon a Megasztárban. Legnagyobb pozitívum benne, számomra a tökéletes angol kiejtése volt, de sajnos rekedtsége miatt nem tudta hangja maximumát teljesíteni, valószínűleg ezért sem ő lett a vigaszágas, pedig remek hangulatot teremtett a tenorszaxofon és a gitár együttes játéka.

Samu Ernő játéka engem a Moszkva téren néha zenélő indián bandára emlékeztett, ami nem is baj mert kellemes zenét játszanak - és játszott Sanyi Ernő is, csak az eredetiség hiányzott belőle, egyszóval senkinek sem tűnne fel, ha ő is kiállna valamelyik térre a cd-it árulni. A meglepetés hiányát is megjegyezte a zsűri és azt sem díjazták, hogy egy ilyen közönségbarát egyszerű dallal és műfajjal állt elő.

Szegény Masszi Eszterrel mindenki humorizált - ugyanis cseppet sem jó produkciója után, melyben nyüzsögtek a hamis és félreénekelt hangok, mégis el tudta venni az emberek kedvét, (meg a sajátját is) az énekelt dal címe ellenére. Bakács Tibor - akinek gerincferdülése egyre súlyosabb méreteket ölt - szinte már az asztal alól mondta el kritikáját, hogy Eszter még túlságosan gyerekes ehhez a műfajhoz és nagyon modorossá "túljátszottá" vált az egész dal. Ezzel teljesen egyet is értünk.

Vigaszágas - Szolga József
Döntőbe jutottak - Bocskor Bíborka és Széles Izabella
Különdíjas ezen a héten nem volt.

A legközelebbi adást december 25 -én vetítik addig is kellemes ünnepeket mindenkinek.

Gizella Péter

[2005.12.15.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
efelen 2005.12.19. 23:02 • [3]
csóka sztem mindenkinek megvan a saját véleménye és az hogy neked tetszett a katona legjobban az csak egy szubjektív vélemény. amúgy meg a cikk egy sima cikk
gpeter 2005.12.19. 20:23 • [2]
Kedves Csóka!

Először is köszönöm,hogy olvastad a cikket, a hibát már javítottuk mint észrevehetted. Örülök, hogy ilyen kritikusan fogalmaztál, bár a mondatértelmezéssel valószínűleg akadnak problémáid máskor is. Nem értem milyen sértő, vagy megalázó dolgot találtál a cikkben - akár Katona Gergő akár Samu Ernő esetében, de ha találtál akkor elnézésedet kéreml. Ha úgy gondolod, hogy szakmai tudásod birtokában te tudnál, vagy szeretnél jobb cikket írni, szívesen várjuk cikkeidet melyeket - ha úgy gondoljuk feltétlenül közölni fogunk.

Szívesen venném ha is ennyire kritikusan kommentélsz valódi nevet használnál - minthogy az én nevem is valódi a cikk alján.

Előre is köszönöm Gizella Péter
csóka 2005.12.19. 13:25 • [1]
Kedves Gizella Péter!
Gondolom nem vagy zenei szakember, hanem mint amatőr egyéni véleményt alkotó újságíró írtad meg cikkedet. Ha zeneértő lennél, más véleményt írtál volna Katona Gergő produkciójáról.
A Boogie a zongorán dal technikailag egy igen nehéz, Somló-Dusán szerzemény Pici bácsihoz csak annyi köze van, hogy az LGT játszotta. Katona Gergő átdolgozta és magára írta a dalt, és bravúrosan megoldotta a technikai nehézségeit, amit a zsűri, ellentétben veled értékelt is. A kreativitást, a zenei tehetséget és az előadásmódot dicsérték és nem azért akarták továbbjuttatni, mert LGT dalt énekelt - hiszen az a nyalizás érzet miatt inkább hátrányt jelent-, hanem mert egy igazi zenei tehetség. Miért nem ő jutott tovább, hanem a többiek? A Megasztár egy médiabiznisz, ahol más szempontok alapján is döntenek, de ebbe nem szeretnék mélyebben belemenni.
Egy másik versenyző nevét pedig helytelenül írtátok. Nem Sanyi, hanem Samu Ernő. A Moszkvatéren zenélő indiánok cd-ről nyomják a zenét és nagyon sokszor semmi közük az igazi zenészekhez. Amit írtál az durván sértő. A zsűri itt sem az előadásmódot kritizálta - mert abban nem volt hiba - hanem azt, hogy nem mutatta meg más oldalát is.
A ti újságotok zenei újság, hát akkor valóban hozzáértő zenei fülekkel írjatok véleményt és kritikát, különben a szakma szemében hiteltelen lesz a lapotok.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még