2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megasztár 3: akár 7-en is továbbjutthattak volna
Értékeltük a megaprodukciókat - már hatan a Megasztár döntőben - KÉPEKKEL
Megasztár negyedik elődöntő - a legfurcsább és a legkülönlegesebb
A Megasztár különdíj célja
Könnyű dolga volt a zsűrinek a Megasztár elődöntőben – FOTÓK
Képgalériák
Képek a vigaszágról
Kapcsolatok
Molnár Ferenc "Caramel"
Tóth Veronika (Tóth Vera)
Tóth Gabi
Torres Dániel
Gáspár László (Laci)
Palcsó Tamás

Ideges versenyzők a Megasztár 3 vigaszágán
Kontor Tamás és Oláh Szabolcs vigasztalódott

Először láthattunk élő adást a harmadik Megasztárban, ez meg is látszott a kissé idegeskedő versenyzőkön. Tilla mellett Görög Zita segítette a műsor menetét.

Képek vigaszágas fordulóból

A vigaszágas versenyzők névsora:
1. Walkó Csaba: Michael Jackson - Black Or White
2. Polgár Odett: Sziámi - Halandzsa dal
3. Heincz Gábor "Biga": Aerosmith - Looks Like A Lady
4. Kontor Tamás: Cindy Lauper - Time After Time
5. Szolga József: Tankcsapda - Szappanoperák
6. Oláh Szabolcs: The Beatles - Come Together

Walkó Csaba - Kérdéses volt, hogy a misztikum melyet előző produkciójában közvetített nem fog-e hiányozni a mostaniból, de örömmel jelenthetem, hogy egyáltalán nem. Sőt, egyszerűen feketén-fehéren fergetegesen énekelt és ahogy a zsűri is elmondta, ezt így érdemes csinálni. Teljesen magára szabta a dalt és sok újítással tette még élvezetesebbé. Tényleg valami ősit közvetített, ehhez nem is kell többet hozzáfűzni. Tilla kínozta még kicsit kérdéseivel az értékelés közben, de Walkó Csaba hősies lihegéssel állta a sarat.

Polgár Odett - egyedüli nőként a mezőnyben az egyensúly irányába terelte a férfi-nő arányt, de így is öt férfival kellett megbirkóznia. Egy régi underground szám eléneklése nagy feladat egy 17 éves fiatal lány számára, főleg ha szövege jelentőségteljes tartalommal bír. Nos, hogy ez sikerült -e neki az megosztotta zsűrit, ugyanis Soma véleménye szerint ez csak "díszes köntösbe bújtatott üres valami" volt és rombolt a tudatosság hiánya is. Ezzel ellentétben Novák Péter és többi férfi zsűritag - kivéve Barnát - meglátta benne az értelmet, ahogy én is. Persze lehet, hogy női szemmel máshogy vélekednék. Azt, hogy hangja nagyon eredeti netán egyedi, vagy éppen nyafogós, kiforratlan azt mindenki maga eldöntheti, bár azért én szívesen hallgatnék még egy pár számot tőle.

Heincz Gábor "Biga" - egy lapos második bemutatkozó-kisfilm után következett egy Aerosmith számmal. Egy átlagos befutott zenekar számának érzését keltette kiengyensúlyozott produkciójával. Ez a túlzott kiegyensúlyozottság okozta a zsűri közel sem pozitív értékelését. Teljesen nyilvánvaló, hogy ebben a versenyben a résztvevőknek sokkal többet kell teljesíteniük, mint akármelyik zenekar melyet napjainkban a rádióban hallunk - talán ezzel nem volt tisztában Gábor. A zsűri túl "matekosnak" ítélte és tényleg hiányzott belőle az egyéni spiritusz. Ami Polgár Odettben túl sok volt, ő pont abban szenvedett hiányt produkciója alatt, itt persze nem a macsóságra gondolok.

Kontor Tamás - eklektikusan induló előadásával hívta fel magára a figyelmet. Először nehéz volt megítélni, hogy bakik sorozata -e amit csinál, de öt másodperc múlva egyértelművé is tette számunkra, hogy miről is van szó. Folyamatosan fölvezetett előadását intellektuális "pettingnek" nevezte Bakács. Végig lehetett látni Soma szemének csillogását, de meghallván ezt a szót egyből rávetette magát a témára - és egészen a "lájtos orgazmusig" nem szállt le róla. Egyébként részleteiben is kidolgozott, profi produkciót láttunk a fiatal zenésztől.

Szolga József - rossz dalt választott, ez lehetett az oka, hogy a legrosszabb volt a mezőnyben. A rockszám elején ritmikai hibákkal küszködött, elcsúszott és intonációs gikszerekből sem volt hiány - pechére csak a végén talált magára. Pedig az ő második bemutatkozó kisfilmjéből nagyon élénk, szimpatikus srácot ismertünk meg, de mint Novák Péter elmondta, a Tankcsapda a legnyugodtabb zene amit József hallgat. Így tehát érthető miért a banda egyik számát énekelte, de ettől függetlenül, ennek a műfajnak az interpretálásához nagyobb erő szükséges - mondta Novák Péter.

Oláh Szabolcs - volt az utolsó. Internetes szavazás útján került a vigaszágasok közé, bátran mondhatjuk, hogy szerencsénkre, mert a stúdiótulajdonos fiatalember rendkívül erős befejezéssel lepett meg minket, ezzel újra elnyerve a szavazók bizalmát, döntős lett. "Kis résből - nagy lyukat csinálsz" fogalmazott Bakács Tibor, melynek hatására Soma újra visszatalált kedvelt témájához - az orgazmushoz, és elmondta, hogy szerinte ez egy Heincz Gábor kategóriájú előadás volt. Ezzel rögtön vitába is szállt Novák Péter véleménye, miszerint aki Oláh Szabolcsnál akar lemezt készíteni az jó kezekbe adja munkáját. Az is Szabolcs pozitív produkcióját támogatja, hogy ő is mint Walkó Csaba teljesen átírta magára a dalt, az ő stílusának megfelelően.

A színvonalas vigaszágas előadások után, egy pár bónusz előadást láthattunk a szavazás befejeztéig.

Az ünnepi hangulatot hozta meg a stúdióba a különdíjas versenyzők közös előadása, mely egy csöppnyi áhítatott hivatott közvetítetni. Az áhítat után három duett is következett: egy szerelmes dallal Palcsó Tamás és Tóth Gabriella, utánuk pedig az ellentétek egymásra való jótékony hatását jött érzékeltetni Torres Dániel és Tóth Vera. Gáspár Laci és Caramell produkciója pedig már végleg mindenkit kielégíthetett akinek még nem volt elég a páros számokból. Ezek után Caramell: Zsoltár című meglepetése majd a vigaszágasok közös dala az "Ugye mi jó barátok vagyunk?" következett.

A szavazást ekkor zárták le, melynek eredménye: Kontor Tamás és Oláh Szabolcs döntőbe jutottak.

"Ha a zsűri döntött volna, ők jutottak volna a döntőbe:

Novák Péter: Walkó Csaba és Kontor Tamás.
Pély Barnabás: Kontor Tamás és Walkó Csaba.
Soma: Walkó Csaba, Kontor Tamás és Oláh Szabolcs.
Presser Gábor: Kontor Tamás és Walkó Csaba.
Bakács Tibor: Walkó Csaba és Oláh Szabolcs. " tv2.hu

Gizella Péter

[2005.12.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még