2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elisabeth a mozikban, két év múlva?
Új élet várja Fekete Dávidot?
Meglepetés és csalódottság - Ádok Zoli így értékeli produkciójukat
Régi musical meglepetésekkel - Drakula a lovak között?
MÁZS és Kamarás Máté fergeteges bulija a Kaméleonban - beszámoló
Friss hazai pop - legújabb kiadványok
Az Éj királynője és Rómeó a West Side Storyban
Kiderült! Évekig jegelték a nyár zenei szenzációjának ötletét
Náray Erika kerti partyjának titka: "A legnagyobb világsztárok szórakoztatnak bennünket!"
Hamarosan tényleg Szép nyári nap lesz - részlet az új sikermusicalből
Rafinált meglepetés a Szép nyári nap CD-n - Meghallgattuk a Neoton musical dalait!
Képgalériák
Szép nyári nap jelmezes próba
Szép nyári nap próba
Kapcsolódó Kiadványok
Neoton Família: Búcsúzni csak szépen
Kapcsolatok
Neoton Família
Csepregi Éva
Pásztor László
Hatvani Emese
Jakab György
Náray Erika
Csengeri Ottília
Kerényi Miklós Máté
Csonka András
Szulák Andrea
Peller Anna
Vágó Bernadett
Vágó Zsuzsa (Vágó Zsuzsi)

Bemutatták a Szép nyári nap musicalt - képek a próbáról

Olyan dalok csendülnek fel a Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös produkciójában, mint a Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének.

A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalairól van szó, melyek nagyszerű alapul szolgálnak a nyári premierhez: Szép nyári nap – a Neoton musical 2009. július 15-étől a Pesti Broadway-n! S hogy mit is érdemes tudni a részletekről? Minden kiderül!

Miről is szól a darab?

Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján „önkéntesen” utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet… A tábor vezetője, a helyi MGTSZ melléküzemágának vezetője, Tóth Antal, s helyettese Panni néni, az orosztanárnő, éberen figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja ’56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik...

Ám az építőtábor többi lakója drukkol a párnak, hisz’ az összes pesti tinédzser egyet akar: egy emlékezetes nyarat! Összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre. A Szép nyári nap, húsz évvel a rendszerváltás után, közelmúltunkban nosztalgiázik, s mindemellett egy igazi forró retrobuli!

Színházba a Neotonnal!

A Neoton dalai máig slágerek, nem csoda hát, hogy felmerült, dalaik egy zenés teátrumban keljenek új életre. Az együttes tagjainak is azonnal megtetszett az ötlet, hogy készüljön musical Pásztor László-Jakab György-Hatvani Emese slágereiből. A történetet Böhm György és Korcsmáros György írta, a dramaturg és a művészeti vezető: KERO®, a koreográfus a friss Harangozó-díjas Duda Éva, a rendező az Abigél sikerét is jegyző fiatal Somogyi Szilárd.

Több mint húsz Neoton-dal hallható a nyár musicaljében – egytől egyig mindegyiket a mai napig játsszák a rádiók, pedig 1965-ben a két alapító, a közgázos Pásztor László és Galácz Lajos nem gondolta, hogy a Mikulás-napi egyetemi versenyre összeállt csapat Magyarország egyik legsikeresebb könnyűzenei projektje lesz.

Szép nyári nap próba

Gitárról kapta a nevet a csapat

A csapat, melyet csehszlovák gitárjuk márkájáról neveztek el, 1968-ban megnyerte az Országos Ki mit tud? vetélkedőt, s ugyanebben az évben készült el a Kell, hogy várj című sláger. Az első nagylemez 1971-ben jelent meg, Bolond város címmel, amit 30 másik követett. Az évek során többféle stílust játszottak, az együttesből tagok váltak ki, újak jöttek, zenéjük végső formáját végül az 1972-es Ki mit tud?-on Csepregi Évával feltűnt lány-vokál, a Kócbabák csatlakozása döntött el véglegesen.

A siker innentől végképp megállíthatatlan volt. Végigkoncertezték a világot Dél-Amerikától Afrikán és Európán át Ázsiáig, s mindenhol hatalmas sikert arattak. Sajnos azonban a Szép nyári nap premierjét nem érhették meg mindannyian, köztük az egyik szerző, Jakab György sem lehet már ott a bemutatón.

A Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös nagy nyári premierjére 2009. július 15-én került sor, a produkció 15 alkalommal tekinthető meg júliusban és augusztus elején. Az előadás főszerepeiben Csengeri Ottília, Csonka András, Faragó András, Kerényi Miklós Máté, Náray Erika, Peller Anna, Szabó Dávid, Szerényi László, Szulák Andrea, Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi látható majd.

 Előadás időpontok ITT.

 Szép nyári nap - jelmezes próba (galéria)

– zene.hu –

[2009.07.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még