2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csocsesz nem szégyenlős, oda dedikál, ahová kérik
Meghökkentő! Csocsesz előtt nincs akadály: fellép, bármi történjék is
Csocsesz pont karácsonykor vesztette el a ....
Jó éve volt Csocsesznek, pedig egyszer még el is cserélték
Megható történet! A mulatós zenészek gondoskodnak a brutálisan megvert néniről
Képgalériák
Csocsesz a börtönben

Csocsesz levelet kapott a börtönből! Mit akarnak tőle? - képekkel

Valószínűsíthető, hogy ha valakinek olyan levelet hoz a postás, amin a feladó a Márianosztrai Fegyház és Börtön látható, jeges veríték lepi el homlokát. Nem úgy Csocseszét, aki tudta miről van szó.

A mindig vidám énekesnek egyenesen a börtönparancsnok írt, aki ily módon köszönte meg Csocsesz műsorát a falak között:

"Erről a rendezvényről még sokáig fognak beszélni az elítéltek. Ekkora hangulatot ritkán idéztek elő más előadók. A bv.Intézet vezetése illetve a fogvatartottak nevében nagyon köszönöm, hogy támogattad a koncerttel a szürke hétköznapjainkat, melyet kellőképpen sikerült megszínesítened. Mindent nagyon köszönünk. További sok sikereket és legfőként jó egészséget kívánok: Bódi István bv.százados"

Na, ez a levél nekünk is felkeltette az érdeklődésünket, és megkerestük Csocseszt, hogy avasson be egy kicsit bennünket a fellépés titkaiba és azokba az élményekbe, amelyek őt érték a rácsok között.

– Érdekes volt! Nehéz olyan helyen hangulatot csinálni, ahol nagy a szigorúság, fegyelem! – kezdte a mókakirály.

Bódi István, a Márianosztrai Fegyház és Börtön századosa - akinek nagy érdeme hogy engedélyeztette a műsorokat a parancsnokságon - hívott fel, hogy az elítélteknek nagy örömöt okoznék, ha egy jótékony koncertet adnék a börtönben. A kívánságlistán előkelő helyet foglalok, eddig mindenki eljött, mint a Váradi Roma Café, Fábry Sándor, Gáspár Laci és lehetne folytatni. Tehát hagyománya van a szórakoztatásnak! – mesélte Csocsesz.

Úgy gondoltam, ha egy kicsit is jobb kedvre tudom őket deríteni, akkor már van értelme az egésznek! Nagyon sok jótékony koncertre kapok meghívást, ha mindegyikre elmennék, nem maradna időm a többi fellépésre. Ám itt az időpont rám volt bízva, ezért egyszerűbb volt egy hétköznapot kiválasztani. – avatott be minket a részétekbe.

A börtönfolyóson alakították ki a helyszínt, tökéletes színpad és jó technika lett. A zsiványok - mert ez a becenevük az elítélteknek - tökéletes fegyelemben ültek, úgy 100-150-en, a többiek a folyósról nézték és hallgatták a koncertet. Hamar oldódott a hangulat, megengedték azt is, hogy aki akar, táncolhat. Mit ne mondjak, volt egy-két olyan táncos, aki bárhol megállta volna a helyét! A többiek tapssal jutalmazták őket, így egyre jobb lett a hangulat! Közismert mulatós és saját dalokkal szórakoztattam őket. – mondta.

Csocsesz és az izompacsirta

Majd odajött hozzám tisztelettudóan egy csupa izom 2 méteres srác, hogy szeretne velem énekelni. Milyen jó az élő zenekar?! Semmi akadálya, mondtam neki és az Accalari Bomba/Nosztra/ című dalt elénekeltük. Viszont most én csodálkoztam egy nagyot, mert a srácnak olyan egyedi, jó hangja volt és tökéletesen énekelt, hogy csak na! Nagy sikere volt. Láttam a srácokon, hogy benne vannak a huncutságban és kértem 3 önként jelentkezőt a színpadra, s nem mondtam meg mi lesz a feladat, csak mikor kijöttek. – anekdotázott a slágergyáros.

Jódliztak a zsiványok!

Képekért klikk a fotóra

Ekkor pedig felkonferáltam az első „Márianosztrai jódli versenyt”… A többiek a hasukat fogták úgy nevettek! Na, hát ilyen hangulatban kezdődött a verseny. Én jódliztam, ők pedig utánam. Mind a hárman nagy show-manek voltak, nagy nevetést és tapsot kaptak, aki pedig a legnagyobb ovációt váltotta ki, az nyert. Még az őrök is nevettek. Nálam mindenki nyert, és egy-egy ajándék CD-t kaptak a bátorságukért. – avatott be minket, hogy is sikerült ez a meglepő verseny.

Még egy nagy mulatós egyveleget betettem a végére, amire még többen kezdtek el táncolni. Elbúcsúztam, de mindig visszatapsoltak. S ekkor jött a benti dolgozók kérése: énekeljem el Mókus szőrrel pucolom a bakancsot című dalt. Nagy örömmel eljátszottuk, hisz igazi katonanóta.

Kívülállóként betekintést nyertem egy más világba, ahol nagy rend és fegyelem van, és ahol mindenki tudja a dolgát. Megpróbálják az itt eltöltött időt „könnyebbé” tenni a különböző programok szervezésével, amiért minden elismerésem! – zárta Csocsesz.

Láthatjuk, hogy Csocsesz milyen hangulatot varázsolt a börtönbe és hogy értékeli a vezetőség az efféle hozzáállást. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a köszönő levél, amely az előadónak nagyon jól esett.

Ez is érdekes: Jó éve volt Csocsesznek, pedig egyszer még el is cserélték

– Havassy –

[2009.01.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még