2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Apró malőr Csocsesz fellépésén
Csocsesz nem szégyenlős, oda dedikál, ahová kérik
Szandinak nyolc volt a rekordja
A Desperado kétszer is elérte a nyolcat
Elképesztő! Egy nap majdnem nyolcszor léptek fel
Kapcsolódó Kiadványok
Csocsesz: Csak lóvé legyen
Kapcsolatok
Csocsesz
Irigy Hónaljmirigy (IHM)

Meghökkentő! Csocsesz előtt nincs akadály: fellép, bármi történjék is

Maratoni haknisok rovatunkban ezúttal egy állandóan mosolygó énekest, Csocseszt kérdeztük. A mulatós zenész sem panaszkodhat, ő hivatalból járja át az országot keresztül-kasul. A zene.hu olvasóival egy igazán különleges sztorit osztott meg.

Csocsesz minden alkalommal saját technikát visz a fellépéseire. Maguknak állítják a hangszíneket, ez azért van - mint mondja az énekes - mert nem szeretnék, ha egy botfülű vagy éppen részeg technikus döntené el, hogy mi szóljon a közönségnek. Persze tisztelet a kivételnek. Az, hogy ők maguknak kevernek és pakolnak, természetesen nagyon időigényes.

A mulatószenész pályafutása alatt volt olyan hétvége, hogy 2300 kilométert mentek két nap alatt. Egy konkrét esetet azonban nem felejt el egyhamar.

Egy hakni alkalmával délelőtt tízkor indultak és másnap reggel fél hétkor végeztek. Az első helyszínük délután kettőkor volt Nyiriben, innen a megyebeli Szemerére mentek négy órára. Borsod megyei kalandjukat folytatván Hejőpapi település következett este fél hatkor, majd a Fejér megyei (!) Mátyásdomb fél kilenckor. Innen a Komárom-megyei Ácsra szólt a meghívó tizenegyre, majd következett az utolsó helyszín, Mátészalka. A szabolcsi településre hajnali négyre érkeztek.

Csoszesz azt mesélte, nehéz volt ezt a programot összehozni, mert minden időpontot minden helyszínnel egyeztetni kellett, hiszen a fellépések egymástól függetlenül szerveződtek.

Az első buli előtt a Zemplén-hegység közepén Csocsesz autója megállt. Innen lett érdekes a dolog, s bár a kocsi beindult, és szaggatottan elgurult az észak-magyarországi falucskába.

Az autóm alatt egy benzintócsa állt, a kipufogó és a benzintank közti lemezt elhagytam, így a kipufogó kiégette a műanyag benzintankot – mesélte az énekes. – Ezt a helyi TSZ traktorszerelője állapította meg, aki volt olyan kedves, hogy átöltözött és aknára tette a kocsimat. Nem ajánlotta, hogy továbbmenjek. Közben kezdenem kellett volna a műsort, amit bár kicsit késve, de megtettem. A közönség többször visszatapsolt, nagyon jó volt – tette hozzá.

Csocsesznek közben már a másik helyszínen kellett volna lennie, de autója továbbra sem volt képes a folyamatos haladásra. Benzint alig kapott a motor, de valahogy mégis elindult, s útközben Csocsesz egy miskolci autókölcsönzőt tárcsázott, azt kérte tőlük, vigyenek egy bérautót Hejőpapira. A szolgáltató természetesen nem akarta odavinni a járművét, de meghallgatván az énekes napirendjét, végül segítettek.

Szemerére érkezvén az énekest egy újabb meglepetés érte. Mivel a helyi szervezők nem tudták, hogy mikor érkezik a zenekar, így a már ott tartózkodó és a program szerint csak később kezdő Mirigyes fiúkat küldték fel a színpadra.

- Ezek után mehettem csak a színpadra, a zenekaromtól kértem, hogy gyorsan pakoljanak fel. A koncert után rohantam át Hejőpapira a rossz kocsival, amikor utánunk telefonáltak, hogy ott maradt a keverőnk az előző helyszínen. Megkértem a szervezőket, hogy hozzák utánunk, megvárjuk őket egy benzinkútnál. Ekkor csörögtek rám Hejőpapiról, hogy mikor kezdem a műsort és meghozták a csere autót is, de a sofőrfiúknak sietniük kell vissza. Képzelheted, én várom a keverőm a benzinkútnál és körülbelül ötven kilométerre vagyok a helyszíntől, ahol már kezdenem kellet volna – elevenítette fel a történteket.

Csocsesz ekkor már több mint két órás csúszásban volt. Hejőpapira érvén a polgármesteri hivatal udvarán hagyta rossz autóját. A buli végül jól sikerült, többször is visszatapsolták őket, így hiába siettek, muszáj volt ráadást adni, hiszen a publikum is megvárta őket.

Csocsesz országjáráson

Borsod megyéből irány a Balaton, Mátyásdombon szintén késett a megbeszélt időponthoz képest, onnan még a Tata melletti Ácson is várták a zenészeket. A közönség itt is megértő volt, a két koncert is jól sült el.

Hiába a fáradtság, újra nyakukba kellett venniük az országot, az utolsó fellépés helyszíne Mátészalka volt. Vissza tehát keletre, a távolság négyszáz kilométer, a buli pedig egy esküvő. Csocsesz felhívta őket, jelentette hogy késni fog, de a násznép megnyugtatta: megvárják! Nem volt tehát más választása, autóba be, irány ’szalka.

Ez egy emlékezetes nap volt, az élet tudja a legjobb sztorikat produkálni. Utána átgondoltam, hogy hibás vagyok-e valamiben. Más az én helyemben lemondta volna a fellépéseket, vagy harcolt volna ahogy én? Az autóm mindig kifogástalan állapotban van, de ezt nem lehetett kivédeni. A rossz utak visszaköszönnek – tette hozzá az országjáró haknis.

Hiába volt nehéz ez a nap, a hét fellépés számszerűleg mégsem hozna aranyérmet Csocsesz házibajnokságán a fellépések versenyében. A rekord tizennégy fellépés, amit egy kampány jellegű műsorkamionon tudott le.

Az énekes azt mondja, újra elvállalna egy ilyen pörgős napot. Ha hívják fellépni, ő megy, mert megtiszteltetésnek veszi, hogy rá gondoltak. Hiszen a közönség az első. Ők az igazi megrendelők.

-ej-

[2008.02.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még