2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Mp3Portál blog
mp3portal.hu
Kapcsolódó cikkek
Valódi vagy hamis CD?
Tovább csökken a zenekiadók bevétele: Mi van a háttérben?
Használd ki a lehetőséget! Könnyedén kapod meg a legizgalmasabb híreket!
Megérkezett a fejhallgatóba épített mp3-lejátszó
Biztonság és szórakozás egyben: itt az mp3 sokkoló
Veszélyes az MP3-lejátszó?
Az új technikai csoda - a legtöbb gyerek erre vágyik
A legnagyobb vesztes a zene
Képgalériák
screenshot, mp3portal.hu
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
mp3portal.hu

Kész, ennyi volt! Bezárt a közkedvelt mp3-portál

Nem üzemel tovább az egyik legnépszerűbb site. Típusát nem könnyű behatárolni, hisz sokan letöltő oldalnak neveznék, ez azonban ebben a formában mégsem igaz. Az mp3portal.hu inkább egy közösségi oldal volt, ahol a regisztrál tagok fórum formában beszélgethettek egymással, és ide linkelhették azt, amit többiekkel kívántak megosztani. A probléma is itt kezdődött…

A site tulajdonosa, Pintér Zsolt döntött úgy, hogy nem üzemelteti tovább az oldalt. Az internetes közösségben csak Mp3Pintyőként ismert úriember azt mondja, saját döntése volt az oldal bezárása.

- Több oka is van a bezárásnak. Lassan belefáradtam az oldal és az ellenem irányuló támadásokba – mondta el lapuknak utalván a Mahasz, a Proart és a kiadók állandó „zaklatására”, és a fenyegető telefonokra, vagy a házkutatásra.

Konkrét bírósági pere is volt már Zsoltnak az oldal miatt a Mahasz feljelentése miatt, erről akkor több nagy hírportál is beszámolt.

(Az Index egy 2002-ben íródott cikke szerint házkutatást is tartottak Pintér Zsoltnál, aminek nem volt túl nagy eredménye, mert a laptulajdonos (akkor) nem tartott otthonában számítógépet, de a szerveren sem találtak értékelhetőt a nyomozók. Ez pedig érthető is, hiszen az mp3portal-on csak linkeket találhattak az internetezők, konkrét fájlcsere itt nem történt.)

Azóta sem csökkent a hazai szervezetek irányából történő támadás, a Proart például heti rendszerességgel küldte a leveleket, ha olyan hozzászólásokat találtak, ami szerintük jogsértő URL-eket tartalmazott. Ezeket a tulajdonos három napon belül mindig eltávolította.

Persze a felhasználókat nagyon rosszul érintette a hír. Az mp3portal.hu oldalon a tulajdonos elmondása szerint rengeteg kapcsolat, barátság alakult ki, és sok olyan felhasználó is volt, aki naponta több órát töltött a portálon, és beszélgetett a többiekkel.

- Folyamatosan jönnek a köszönő, segítségnyújtást ajánló levelek mindenkitől. Fiatalok, idősebbek, gyerekek, családok, stb. De természetesen akadnak olyanok is akik nem fogadják el a tényt, hogy megszüntettem az oldalt, és elhordanak mindennek, amiért is meg mertem ezt tenni – tette hozz kicsit mosolyogva a tulajdonos.

Az mp3portal.hu oldalon már csak egy üzenet áll. Ebben Zsolt azt közli a látogatókkal, hogy az oldal nem üzemel tovább, de egy érdekes mondat is olvasható a portálon: „E-mailek tömegében kéritek tegyem fel valahova az adatbázist. Sajnos ezt nem áll módomban megtenni. A felhasználók elérhetőségét pedig semmiféleképp nem adhatom ki, az ő adataik védelmének érdekében.”
Persze nem ipari méretű adathalászatra kell gondolni, Zsolt elmondása szerint általában azok a volt felhasználók kérik ’netes ismerőseik elérhetőségét, akikkel korábban nem sikerült e-mail címet cserélni.

Az mp3portal.hu-nak egyébként több mint 110 ezer felhasználója volt. Ha ezen tagoknak csak az egynegyede is volt aktív, már az is hatalmas eredmény. A különlegesség pedig az, hogy ezen emberek segítették is egymást, és minden témában akadt több szakértő is. Aki valamilyen témában választ, segítséget kért, az nagy valószínűséggel itt kapott is.

Az oldal tehát nem üzemel tovább, legalábbis egyelőre. Pintér Zsolt közleményében azt írja, „A folytatáson gondolkozom, ha bármilyen lehetőség is adódik egy jó közösség összehozására hallani fogtok róla!”, és hozzáteszi, "Van, mikor tisztább eltörni egy tányért, mint elmosogatni.".

A korábbi kapcsolatok megmentésére is van lehetőség, a tulajdonos ugyanis létrehozott egy Mp3Portál blogot, így aki szeretné megtalálni barátait, ismerőseit, vagy csak mondanivalója van, az itt keresgélhet.

-ej-

[2009.02.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még