2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
29 éves az ózdi hős - Majkában van fantázia
Gondoltad volna, hogy... - érdekességek Majkáról
Majka: "Kicsit besokalltam."
Majka élete jelentős állomáshoz ért
Kapcsolódó Kiadványok
Majka (Majoros Péter): Húz a szívem haza
Kapcsolatok
Majka (Majoros Péter)

Majka örül, hogy Friderikusszal emlegetik egy lapon, de Vitray-ra nem akar hasonlítani

Majoros Pétert a többség csak Majkaként ismeri. Ez a név azonban több dolgot is takar: rapper, műsorvezető, póker játékos. Majka mindháromban sikeres, bár az előző reality-je csúnyát bukott, ám ő tudja az okát. Ha kíváncsi vagy rá, olvasd el az interjút, amiből többek között kiderül, miért nem akar Vitray lenni, és minek tartja magát ez a nagyszájú srác.

- Filozofikus bemelegítés: a média funkciója a szórakoztatáson túl a nevelés is. Te finoman szólva is szerves része vagy a mai magyar médiának. Hogy látod a te tanító hatásodat, egyáltalán van-e ilyened?
- A nyomtatott sajtóban a Kretén, vagy a Kismalac sem oktató céllal jött létre, és szerintem az én tevékenységemnek sincs ilyen szándéka. Ha valaki ilyesmit akar, akkor szerződjön a Discovery Channelhez. Egyébként a média fő funkciója inkább a kikapcsolódás biztosítása, hogy az ember minden nyűgét elfelejtse. Én senkinek sem akarok példaképe lenni.

- Anno zenélésre és ismertségre vágytál. Utóbbival kapcsolatban érdekes, hogy egyes hírgyűjtőkön 179 cikk van rólad, mindent tudnak a magánéletedről. Ezt élvezed?
- Nem. Inkább a hozományt, a kiváltságokat szeretem. Sőt, ha belegondolok, akkor helyesebben szólva, ez a rivaldafény hozta meg azt a nyugodt életet, amire vágytam. Mind anyagiakban, mind a számításaim terén. Ha tele lennék pénzzel, akkor rohadtul szarnék az egész médiára. Ellennék és szórnám a lóvémat, eszem ágában nem lenne az újságokban szerepelni. Sajnos ez egy szakma, és én, mint egy jó munkás bevállalom, hogy olyanokat is megcsinálok, amik nem tetszenek. Nekem is vannak főnökeim.

- Felettesekről szólva, te szerkeszted és vezeted is a műsoraidat. Eddig minden támadást ki tudtál védeni, hiszen a produkcióid mind sikeresek voltak. A Bár 2.0 viszont leszerepelt. Mennyi a te részed ebből a kudarcból?
- Az a legnagyobb baj, hogy szinte semmi. Nekem ezért nagy világfájdalom a Bár 2.0.

- Nem formáltad, csak vezetted?
- Vettem részt szerkesztési feladatokban is, de olyan jelentéktelen szinten, hogy az nem igazán számít. Hét év után az első műsorom, ami megbukott. Különösen azért rossz a helyzet, mert tudom és tudtuk mi miatt volt a krach, és nem változtathattunk rajta.

- Egyes fórumokon olyan hangok jelentek meg, hogy már csak miattad sem nézik ezt a történetet. Ezekre te úgy szoktál reagálni, hogy teszel rájuk, de kis szkepszissel élve nem hiszem, hogy nem fáj, amikor bántanak. Vagy tényleg nem érzed ezeket?
- Nézd, kit érdekel a sok fika, amikor a legnépszerűbb emberek listáján Havassal, Fábry-val, Stohllal, Tillával meg Friderikusszal osztozom? Ez azért nem egy rossz csapat. Én is haragszom Hamiltonra, mert Nicole Scherzingert (a Pussycat Dolls fronthölgye- szerk.) tolja…Ezzel csak azt akarom mondani, hogy biztosan sok embernek böki a csőrét, hogy jól élek, és jó dolgokat csinálok, ő meg sosem került ilyen helyzetbe, viszont emiatt nem én vagyok a hibás.

- Jó életnek tartod, hogyha kórházba kerülsz, akkor azon csámcsog a bulvársajtó? Éjjel nappal dolgozol, ez nem olyan irigylésre méltó.
- Ugyanezek egy normális emberrel is megtörténhetnek. Eltöri a kezét, bekerül a dokikhoz. Ő is sokat melózik, csak ő a gyárban.

- De őket nem vádolják meg, hogy műbalhé a szívbetegségük.
- Persze, de ez kit foglalkoztatl? Nem hiszem, hogy sok időt kellene fordítanom olyanokra, akik már a helyesírás és gondolkodás terén is komoly problémákkal küzdenek.

- Visszakanyarodva Havashoz. Ti eléggé egymásra találtatok, hasonló a stílusotok, ráadásul ő meg is dicsért a Blikkben, pedig ez tőle ritka gesztus. Milyen a kapcsolatotok?
- Kedvelem Henriket, hiszen ő nem feltétlenül jópofizik még a munkaadóival sem. Ez egy nagy és bátor dolog, ezért tisztelem, becsülöm. Szimpatizálunk, mert mindketten öntörvényűek vagyunk, de nagyjából itt véget is ér ez a sztori. Még egyszer mondom, Havassal és a többiekkel nem rossz egy lapon szerepelni, rajtuk kívül meg van két ember, akit talán elfogadnak és szeretnek, de ők is ki fognak égni, és a népszerűtlenek listáján lesznek.

- Jó, hogy mondod a kiégést. Neked ugye volt egy kis afférod Vitray Tamással, aki több évtizedig etalon volt a tévézésben. Te is lehetsz ilyen, akire még öregkorában is felnéznek és emlékeznek?
- Akkoriban még egész más volt a televíziózás. A TV-be bekerülni egy unikum volt, de onnan kikerülni is. Lehet, ez bántó lesz, de én sohasem szeretnék olyan ember lenni, mint Vitray Tamás. Egyrészt, mert anyám megtanított, ha köszönnek nekem, akkor köszönjek vissza, másrészt pedig harminc év tévézés után nem akarom többnek gondolni magam attól, aki ugyanennyit a kohóban húzott le. Viszont ő ilyen. A nép persze nehezen fogadja el az olyat, hogy az ő bálványuk a valóságban egy nagyon undok, nagyon rossz fej alak, akinek már ki van a töke a nyilvánossággal, és abszolút nem kíváncsi a másik emberre. Rám inkább emlékezzenek, de egész életemben tartsam meg a jó kapcsolatot a többiekkel.

- Most még jó fej vagy, de nem tudhatod, mit hoz a jövő. Az a jövő, amiben úgy tudom, fejlődni akarsz, hiszen a Cool TV-től is azért jöttél el, mert nem kínáltak olyan műsort, amiben tanulhattál volna. Gondolom a reality-knél sem akarsz örökre leragadni, mit csinálnál szívesen?
- Abszolút nem zavarna, ha sokáig valóságshow-znom kellene, viszont egy beszélgetős produkció nagyon bejönne. Egy olyasmi, amit a Liptai Claudia kap, és huszadjára bukik meg vele…Például, el tudnám képzelni magam egy, a Hajdú Péter Frizbijéhez hasonló műsorban. Nehéz volt bevallani, de két-három év után ott volt az első interjú, ahol arról beszéltem, amiről akartam, közvetlenül beszélgettem egy emberrel. Elmentem minden nagy show-ba, de ott a műsorvezetők olyan jól laktak maguktól, hogy a te életedből annyit tudnak, amennyit a szerkesztők eléjük raknak. Hajdú meg készült belőlem. Itt csak annyi a probléma, hogy rossz csatornán van a produkció, pedig nincs még egy ilyen Magyarországon. A Fábry-ét mondhatjuk talk-show-nak, de egyébként nem az, hanem egy ember szereplése. Istenkáromlás lesz, de szerintem Larry King műsora olyan, mint a Frizbi, csak sokkal drágább kiadásban. Van benne bulvár, politika, társadalom. Egy ilyenben el tudnám képzelni magam.

- És a Való Világ előtt gondoltad volna, hogy száz- kétszázezres nevezésű pókertornákon fogsz indulni? Ez az imázsod tekintetében érdekes helyzet, hiszen aki mélyről jön, az a csúcson sem kezdi el szórni a pénzt.
- Most van lóvé, ezért el is költöm. Nem vagyok az a srác, aki jólétében akkor is belövi a heroint. Hidd el, bármennyit keresek, mindig tudom hova költeni. Most sincs sok dellám, ne gondolja senki. Egyszerűen jobban élek, mint négy éve :)

- Bokros teendőid között mennyi időd marad zenélni, számokat írni?
- Őszintén szólva, elég csalódott vagyok mostanában. A harmadik lemezem szerintem, az ország egyik legjobb eddigi hip-hop albuma, mégis elég kevés fogyott belőle. Három évet dolgoztunk a korongon, így a sikertelenség miatt, kicsit belefáradtam a témába. Keveset írok mostanában, tegnap épp belekezdtem egy nótába, nyolc-tíz sor már megvan.

- Mostanában már a pendrive népszerűbb, mint a CD. Persze, ez a kiadótól is függ.
- Nem feltétlenül jobb az ilyen kis kütyü. Ha így dobod ki, akkor sem kapsz a cégtől pénzt a klipre, anélkül pedig sehol sem vagy. Videó nélkül nem tudod reklámozni a dolgaid.

- Szükséged van promóra? Ha valaki, akkor te mindenhol látható vagy.
- Klip az akkor is kell. Hogy nézne ki Michael Jackson, Madonna, 50 Cent zenés film nélkül? Pedig az ő nevüket aztán néhány millióval többen tudják, mint az enyém.

- Azért furcsa helyzet ez, mert téged mindenhol rapperként említenek. Elsősorban te is annak tartod magad? Gondolom nincs névjegykártyád, de ha lenne, milyen foglalkozás állna rajta?
- Köcsög.

- Annak tartod magad?
- Igen.

- És ha csak szebb megfogalmazásban írhatnál rá, akkor mit firkantanál rá?
- Majoros Péter.

-Fábián Tamás-
Forrás: hallgato.com

[2008.12.09.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
janner20 2008.12.11. 13:28 • [2]
Majka, így jó ahogy van.Már akkor is szimpatikus volt , amikor Villában benn volt.Nem kell mindenkinek jól fésültnek és illedelmesnek lenni.Mert az unalmas.Jobban szeretem az ilyen lázadó és öntörvényű embereket, én magam is az vagyok. Pedig már nagymama korban vagyok, /sőt 6xos nagymama vagyok/, de még nem nőttem fel igazán.
Továbbra is csak így tovább Majka, bár egy kicsit jobban kéne vigyázni a szívedre, mert a"hullaházba nem jár a mikulás"".....ugye tudod?? kata mama
turoczi 2008.12.10. 16:59 • [1]
Magyarország 2008: Majka, Havas, Győzike - azé' ennél van feljebb!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még