2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mi történt augusztus 5-én? - a nap viccével
Majka örül, hogy Friderikusszal emlegetik egy lapon, de Vitray-ra nem akar hasonlítani
Kapcsolódó Kiadványok
Majka (Majoros Péter): Húz a szívem haza
Kapcsolatok
Majka (Majoros Péter)
Dopeman
Hip Hop Boyz

29 éves az ózdi hős - Majkában van fantázia

Gyerekként két álma volt a mai szülinaposunknak: zenélni és ismertnek lenni. Ezeket sikeresen abszolválta, de vajon milyen út vezetett idáig?

Majoros Péter, a.k.a. Majka 2002. szeptember 11-én robbant be a médiába, ekkor indult a Való Világ című reality show az RTL KLUB-on. Decemberig tartott a küzdelem, amit több mint egy millió néző követett nap, mint nap, így például azt is láthatták, amikor Dopeman pár napra a villába és megírták a Villa rapet.

Ez fordulópont volt Majka életében, hiszen sokak által emlékezetes pillanat, amikor a kipingált Trabant tetején ülve lökte a szöveget. Ez láthatóan Mr. Pityingert is meggyőzte, aki a műsor végeztével felkarolta a borsodi srácot és ’készített neki’ egy lemezt.

Két szép lemez

Háom LP-t adott ki eddig, ’Az ózdi hős’, ’Történt, ami történt’ és a  "Húz a szívem haza" címmel. Az elsőt Dopeman és brigádja, családja, a La Maffia Family csinálta, ami tökéletesen tükröződik is a korong hangulatán, hiszen amolyan gengszter rapnek titulálták. Nagy felháborodást váltott ki az anyag, elég trágár és szókimondó, az emberek meg úgy érezték, hogy van már itt elég mocskos szájú.

A második már sokkal kiforrottabb kiadvány, kicsit mainstreamesebb lett, populárisabb, persze néhány strófa azért megmaradt a keménységből, de a fő vonal már nem ez volt. Ezen korong hangszerelés Levy T, a Hip Hop Boyz egyik frontembere nevéhez fűződik, amire sokan azt mondták, hogy nagyon fülbemászó, de nem igazán ütős.

Ez persze senkit sem érdekel akkor, amikor Majka megmutatja, milyen sokoldalú, és raggázik, kedvesen szövegel, vagy éppen durván osztja az eszet, meg a nőket, meg mindent.

A szókimondó szövegek a barátság, szerelem, árulás, otthon témakörét járják körül. A lemez egyik legszebb dalában Majka Tóth Verával énekel duettet, de azért ez egy tökös rap album, hiszen Majka mellett Tyson és Kicsi Game voltak a „szövegfelelősök”. Vendégekből sincsen hiány, hiszen a már fent említett Tóth Vera mellett mikrofont ragadott Pápai Joci, Tyson, Kicsi Game, illetve DJ Quick és a Fourtissimo is színesítik Majka harmadik lemezét.

Ebből a három albumból úgy tűnhet, Majkának kevés dolog van, ami szent. Azért két platinát megért ez az életkáromlás.

Milyen ember ő?

Semmiképpen sem érdektelen, sem közömbös, az a tipikus szeret, vagy utál karakter (bár ez a médiás emberek többségével így van). Ő mégis valami újat tudott hozni, jött egy sokak által lesajnált valóság showból, aztán csinált két lemezt, amelyek nagyon sikeresek lettek, de ettől csak még jobban megutálták őt, a szakma, annak sikeres és kevésbé sikeres része.

Bulvárújságok címlapján szerepel minden héten, a legszebb, legdivatosabb barátnők feszítenek az oldalán, köztudottan szereti a szerencsejátékot, elsősorban a pókert.

Nagyképűnek tűnik, de aki személyesen találkozik vele, az mind azt mondja, hogy egy normális, kedves figura, akinek esze is van az élethez (bár remélhetőleg ez feltűnik mindenkinek, hiszen van olyan, hogy öt perc hírnél, meg majdnem híres, de ő már 29 évesen elmondhatja magáról, hogy hat éve a középpontban áll).

Kevés zene, sok duma

Mostanában az jellemzi Majoros Pétert, hogy keveset rappel, mégis sokat beszél, hiszen már nem az első tévé műsorát tapossa, természetesen, mint vezető. Nem tanulta sehol ezt a szakmát, mégis sokkal jobban mozog, mint sok „profi”, nem véletlen, hogy sok nagy volumenű dologhoz kérik fel.

A TV mellett már a moziban is megfordult, és nem popcornt zabált, hanem őt kajálta a nép a ’Szőke kóla’ és a ’PiROSSZka- a jó, a rossz, a farkas MEGAnagyi’-ban. Jelenleg a Bár 2.0 nevezetű realityre koncentrál, de nála sohasem lehet tudni, hogy éppen mivel rukkol elő, és ami a poén, hogy amihez eddig nyúlt, az csak pozitív előjellel sült el.

Boldog szülinapot kíván neki a zene.hu!

-Fábián Tamás-

[2008.08.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még