2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újabb magyar albumot terjesztenek világszerte
Ciprus vs. Buzsák - avagy Deutsch Gábor lemezt készít
Először lép fel magyar csapat a legnagyobb brit fesztiválon!
"Néha nem hisszük el, hogy hova sodort minket a zene" - beszélgetés a Gelkával
Ingyenes Realistic Crew koncert a hétvégén
Képgalériák
Realistic Crew 2008
Kapcsolódó Kiadványok
Realistic Crew: Overcome
Kapcsolatok
Realistic Crew
Legnépszerűbb csengőhangok

"Dalformába öntöttük magunkat" - beszélgetés Krizsóval, a Realistic Crew tagjával

A Realistic Crew egy pillanatra sem áll le: a csapat gőzerővel dolgozik új lemezén, hogy még decemberben a kezünkbe vehessük az anyagot. Mindemellett két filmhez is készítenek filmzenét és a koncertezéssel sem hagynak fel. Krizsóval, a csapat egyik alapítójával beszélgettünk.

- Nyáron játszottatok a leghíresebb brit fesztiválon, a Glastonbury-n. Hogyan sikerült a koncert? Milyen volt a hangulat és hogyan fogadta a zenéteket a - talán már mindent hallott - brit közönség?
- Glastonbury egy élmény volt, és most nem egy kelet-európai turista szempontjából, aki rácsodálkozik a nagy tradicionális brit fesztiválra, inkább zenekari szempontból. Természetesen pénz hiányában rockandroll hangulatban érkeztünk (kocsiban alvás, 48 óra buszozás stb.), ami azért kivett a zenekarból, de körülnézve a V.I.P. sátorhelyen, a zenecsatornákról ismert arcok is ott táboroztak. 

A koncertről annyit, hogy zseniális szakemberek, általunk sosem tapasztalt sebességgel és figyelemmel készítették elő a produkciót, amitől mindenki megnyugodott és felszabadult. A sátorban kb. 80 ember lézengett az elején, ami a koncert végére úgy megnégyszereződött. Ováció, bugyidobálás stb. A viccet félretéve, volt őrjöngés is, és a lefurcsább az volt, hogy az olyan zenéket, amik abszolút nem táncolhatóak és nem egy rockfesztiválra valók, azokat ugyanúgy, vagy talán még jobban értékelték. Ebből a szempontból nagy hazatalálás volt.

- A külföldi sikerek után mennyire vesznek benenteket komolyan itthon? A Szigeten egy kicsi, napsütötte színpadocskán jutott nektek hely, délutáni időpontban, miközben simán megérdemelte volna a csapat mondjuk a Wan2-t, este...
- Nem igazán foglalkozat, nem kesergünk ezen. Pontosan tudjuk, hogy működnek itthon a dolgok, épp most nem lobbiztunk vagy haveroztunk eleget. A Sziget meg már nem az a sziget, ahol évekig egész héten kint voltunk, úgyhogy tökmindegy. Amúgy meg alapvető problémánk nincs ezzel, minden nagy klub hív minket játszani, a lemezbemutatónk pedig a trafó szinháztermében lesz, ami nem sok magyar zenekarnak adatik meg.
 
Talán még annyit a témáról, hogy ha itthon nem egy külföldi trendet követsz vagy esetleg mélyebb és nem feltétlenül vidám zenéket csinálsz, arra az a bevett válasz, hogy nem eladható. Számomra nem örök kérdés, hogy a média igényt szolgál vagy teremt. Botrány pédául, hogy mi lett egy év alatt az Mr2-ből. Vicc.

- Kb. pont egy évvel ezelőtt jött ki az Overcome. Most már van némi rálátásotok a dologra: összességében milyen volt a fogadtatása?
 - A fogadtatása? Hát nehéz erről mit mondani. A sajtó általában nagyon szerette itthon és külföldön is, de személy szerint nekem az volt fontos, hogy eljutott olyan emberekhez, akik kaptak tőle valamit és ezt a tudtunkra is adták. 

- Készül az új anyagotok. Mit tudhatunk meg róla? Egy Mancs interjúban azt nyilatkoztátok még tavasszal, hogy a következő koronggal más irányba akartok elmenni (dalforma, rövidebb számok...stb), nem szeretnétek ismételni önmagatokat. Az új Realistic Crew album ezek szerint merőben más lesz?

- Igen, és decemberben ki is jön. Merőben más lesz, nem fog szétfolyni és talán még dúdolni is lehet. Dalformába öntöttük magunkat, de érzelmi világában biztos hasonló lesz, viszont semmiképp sem fog szétfolyni mint az Overcome. Számok lesznek rajta, verse refrénnel, fura dalszerkezetekkel. 13 számból 12 vokális lesz. Azaz ének vagy- és szöveg. 

- Mi lesz a címe és mikor jelenik meg pontosan? Lemezbemutatót és esetleg klipet is terveztek?
- A cím alakul és nagyon remélem december 15. Két kisfilm biztosan készül hozzá, nem is akármilyen. Lemezbemutató: Trafó, december 28., 21.00.

- Dalmán és Zeeken kívül is lesznek még énekesek, illetve MC-k a közreműködők között?

- Meglepetés. Pár dolog változik.

- Ha jól tudom, jelenleg két filmzenén is dolgoztok, az első nagy sikeretek is egy filmhez köthető. Ennyire bejött a filmzene-készítés vagy a zenétek passzol ennyire a mozgóképhez?
- Igen, egy svájci magyar koprodukció, a Pinprick/Tűszúrás az egyik, ami már 85%-ban kész is van, a másik az Adás, amit most kezdünk, reméljük a Szemlén mindkettő látható lesz. A filmzene-készítést sokat tanultuk és tanuljuk, egész más zenét csinálunk a filmekhez, mint a sajátunk, bár biztosan van átfedés a kettő között.

- A filmzenék is megjelennek lemezen? Ha igen, akkor csak itthon?
- Nem keverjük össze a dolgokat. Ahogy most látom, megint nem olyan anyag (filmzene) fog készülni, ami megállna a lábán önálló produkcióként.

- Szó volt arról, hogy idén ősszel turnéztok egyet itthon a Cinetour-os mozis, akkezdet phiai-s produkcióval. Ez most tavaszra tolódott?
- Igen, kicsit elcsúszott, de tavasszal már 100%, hogy megvalósul. Készülünk arra is...

-M-

[2008.11.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még