2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Queen + Paul Rodgers On Tour
Október 28-án Budapesten lép fel a Queen
Hogyan ünnepel az öt éves Hollywood Rose?
Kapcsolódó Kiadványok
Queen + Paul Rodgers: Return Of The Champions
Kapcsolatok
Queen + Paul Rodgers
Queen
Kapcsolódó események
Queen + Paul Rodgers koncert
[2008. október 28.
kedd 20:00]

Ismét Budapesten a Queen

Zsúfolásig megtelt a Papp László Sportaréna anno 2005. április 23-án, a Queen együttes és Paul Rodgers, az egykori Free, és Bad Company-frontember nevével fémjelzett koncertre. A turnék sikerein felbuzdulva, a neves rock-alakulat 2007-ben stúdióba vonult. Az idén szeptemberben napvilágot látott első közös stúdiómunkájuk gyümölcsének, a Cosmos Rocks című albumuk négyhónapos turnéja kapcsán 2008. október 28-án újra a Budapest Sportaréna vendégszeretetét élvezhetik.

Az alapfelállás 1970-ben született meg Brian May gitárossal, Roger Taylor dobossal, és Freddie Mercury énekessel, majd 1971-ben egészült ki John Deacon basszusgitárossal. Két évvel később már a boltokba került - a jobb híján a zenekar nevét viselő - bemutatkozó albumuk, amely még nem keltett különösebb feltűnést. Nem úgy a ’74-es Killer Queen kislemez, és a mai napig rock-alapvetésnek számító A Night At The Opera LP (rajta a Bohemian Rhapsody-vel), melyek egymás után hozták meg a jól megérdemelt elismerést. Innentől egyenes út vezetett a csúcsokra. 

1976-ban a Somebody to Love, 1977-ben a We Are the Champions és a We Will Rock You, ’78-ban a Bicycle Race, 1980-ban a Crazy Little Thing Called Love, majd a David Bowie-val közös Under Pressure lemezek ostromolták a slágerlisták előkelő helyeit. 1984-ben jelent meg The Works című albumuk, melyről négy kislemezt is kimásoltak, a Radio GaGa, I Want To Break Free, It’s A Hard Life és a Hammer To Fall - mindegyike Top 20-as felvétellé vált. 1985-ben felléptek a Bob Geldof által szervezett Live Aid koncerten.

Az 1986-os év magyar vonatkozásban is fontos dátum az együttes életében. A Hegylakó című film betétdalaiból készült A Kind of Magic LP monumentális turnéja keretében, a londoni Wembley Stadion után július 27-én, a budapesti Népstadionba is eljutottak. Hazánkban való vendégszereplésüket őrzi a fővárosban forgatott Live At Budapest című koncertfilm, melyet egy évvel később a mozik is műsorukra tűztek.

A világon szinte egyedülálló orgánummal rendelkező Freddy Mercury 1991. november 24-én bekövetkezett haláláig még két kitűnő album demonstrálta a szinte töretlen sikerszériát. Az 1989-es Miracle, és a ’91-es Innuendo méltó lezárása egy korszaknak. Vagy mégsem…?

Úgy tűnik, hogy a lángot nem engedték kialudni. 1995-ben Made In Heaven címmel útjára bocsátották az AIDS-ben elhunyt énekes addig kiadatlan felvételeit és a tagok szóló számait tartalmazó anyagot. A Queen megítélésére jellemző, hogy a hanghordozóból világszerte 20 millió kelt el.

És az a bizonyos láng ma is lobog. Bryan May és Roger Taylor (John Deacon ’97-ben ugyanis szögre akasztotta basszusgitárját) viszi tovább a Queen nevet. Paul Rodgers egykori Free, és Bad Company énekes-frontember - valamint session zenészek – közreműködésével, 2005 óta tovább élnek a kultusszá nemesedett dalok. Hangsúlyozva, hogy a szőrös hangú dalnok de jure nem tagja a bandának, de facto óriási sikereket könyvelhet el a véletlenszerűen indult fúzió. Erről bárki meggyőződhetett, aki 2005. április 23-án jelen volt a fergeteges bulin, az Arénában.

Aki valamilyen okból kihagyta, most itt a lehetőség, hogy pótolja a mulasztást. A régi ismert nóták mellett, ráadásul a vadonatúj CD dalaiból is kaphat ízelítőt.

Hölgyeim és Uraim! The Show Must Go On, azaz a show folytatódik…

-Hegedűs István-

[2008.10.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még