2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Lukács Laci nem rajong a karácsonyi őrületért
Vonz, mint az elektromágnes - Tankcsapda lemezbemutató képekben
Születésnap Agyarországban - Lukács Laci 40 éves
7 tanulságos gondolat a Tankcsapda énekesétől
"Itt lakom látod, ez az a ház" - megnéztük a Tankcsapda internetes otthonát
Velünk ingyen mehetnek a Tankcsapda megabulijára
Évzáró, nyárnyitó: Tankcsapda!
Kapcsolatok
Lukács László
Tankcsapda
Kapcsolódó események
Tankcsapda
[2008. június 13.
péntek 18:00]

"El tudok képzelni nagyon sok mindent" - interjú Lukács Lacival

A Tankcsapda frontemberével beszélgettem abból az apropóból, hogy nagy koncertre készülnek, amely június 13-án, pénteken este lesz a Petőfi Csarnokban. Először azonban néhány személyes kérdést tettem fel neki.

– Hogy vagy?
– Köszönöm, kiválóan vagyok, abszolút. Itt voltunk egész nap a városban, mármint Pesten úgy értem, de reggel Debrecenből érkeztünk, oda megyünk vissza, mivel ott lakunk.

Néhány hónapja kerek születésnapot ünnepeltél. Miben volt ez más, mint a többi?
– Eleve az, hogy a többiek csináltak nekem egy meglepetés koncertet, ez már önmagában egy különleges alkalom volt. Az életemben másodszor fordult elő, 10 évvel korában, illetve most, amikor 40 éves lettem. Őszintén szólva annyira meglepetés volt ez a születésnapi buli, hogy valóban gőzöm sem volt róla, hogy mi lesz. Az a típusú ember vagyok, aki szívesebben csinál mások számára ilyesmit, meglepetést, bulit, kedveskedést, én kevésbé igénylem az ilyesmit, persze jól esett természetesen. Az ajándékokat nem is sorolom végig, mert rengeteget kaptam. Azonban van közöttük egy, ami különlegesebb, mint egy „átlagos ajándék” - bár ez a szó nem jó erre - mégpedig egy szép és jó nagyon hangszer, egy gitár. Van már jó néhány gitárom, de ez egy hangszerkészítő által készített egyedi darab, ez egy különlegesen kedves ajándék volt.

– El tudnád képzelni az életed a Tankcsapda nélkül?
– El tudok képzelni nagyon sok mindent. Azért nem tudnám elképzelni az életemet Tankcsapda nélkül, mert a Tankcsapda az életem maga. Persze most egy kicsit patetikusan hangzik. De ha belegondolok, hogy az életem felét a zenekarral együtt töltöttem el, és azt hiszem, hogy ez az arány csak nőni fog az évek múlásával. Nem tudnám elképzelni az életemet Tankcsapda nélkül, meg a zene nélkül egyáltalán nem.

– Hogy készülsz a koncertekre, hogyan „tartod karban magad”?
– Ebben az évben viszonylag kevés koncertet játszunk. Ennek taktikai oka vannak, hogyha lehet így fogalmazni. Hogy hogyan készülök egy koncertre? Mentálisan rá kell hangolódni. Igyekszünk a koncertek helyszíneire időben megérkezni, hogy fel tudjuk venni azt a fajta hangulatot, ritmust, amely ott a helyszínen uralkodik. Fizikálisan pedig a legfontosabb dolog, hogy eleget kell aludni, mert ha ki vagy pihenve, akkor olyan nagy probléma nem érhet a színpadon. Ha az ember mondjuk túl van a negyedik x-en, akkor céltudatosabban kell fizikai értelemben készülni a turnéra. Én is néhány hónapja rendszeresen mozgok, és ez nyilván azt célozza, hogy a színpadi munkát a lehető legintenzívebben tudjam csinálni.

Hogyan szoktál pihenni, esetleg nyaralni?
– Ha nyaralunk is időnként, akkor az rendszerint nem nyáron van, hiszen általában ez a fesztivál-időszak, amikor nagyon sok szabadtéri rendezvény van, Ilyenkor rengeteg a meghívásunk, egy részének tudunk eleget tenni és nincs arra lehetőségünk, hogy egybefüggően két-három hetet pihenjünk. Egyébként egyikünk sem az a nagy nyaralós típus. Utazgatni szeretünk.

– Mit kedvelsz jobban, a hegyes vidéket vagy az egzotikus tájakat?
– Nekem nagyjából mindegy, hogy hol vagyok. Szeretek otthon, úton is, szeretek a tengerparton, de hegyes vidéken is lenni.
Egyik legnagyobb élményem – a tájat tekintve – a Nevadai kősivatag közepén állni, pedig ott aztán valóban nincs semmi az égvilágon, de nekem pont az tetszett benne, hogy olyan, mint a filmeken. Igazából jól érzem magam bárhol.

– A június 13-i nagy koncerttel kapcsolatban mit tudsz mondani? Úgy hallottam, hogy már egy új dalt is játszani fogtok.
– Valóban játszunk egy új dalt, igen. Az egész tavaszt azzal töltöttük, hogy dalokat rakosgattunk össze a próbahelyen, ezek egy jövő évben megjelenő új lemez dalai lesznek.

– Hány dal van készen?
– Van öt-hat dal, amelyre lehetne mondani, hogy készen van, de igazán majd akkor lesznek készen, amikor elkészül a hangfelvétel.
Van rengeteg téma, igazából azért nem tudom ezt számszerűsíteni, mert jó néhány olyan dal, vagy dalkezdemény van, ami félig-meddig állt még össze, éppen ezért nem mondanék még darabszámot. Nem úgy dolgozunk, mint egy csavargyártó üzemben, tehát nem ilyen mechanikusan gyártjuk a dalokat. Amikor a lemez elkészül, akkor tudom majd megmondani, hogy hány dal készült el.

Visszakanyarodva a koncerthez. Itt fogjátok az új nótát „tesztelni”?
– Nyilván kíváncsiak vagyunk arra, hogy a közönség mit szól majd hozzá, de ennek jóval prózaibb okai vannak. Készülünk másokkal együtt egy őszi, illetve téli közösködésre, de erről majd később beszélünk, mikor itt lesz az ideje. Tehát emiatt játszuk el ezt a dalt, amelyet majd rögzítünk képben/hangban, amit aztán később fel fogunk használni a tél folyamán. Viszont a többi nyári bulinkon már nem fogjuk játszani ezt a nótát, csak itt.

– Hogy áll össze a mostani koncertre a műsor?
– Azt hiszem, aki Tankcsapda koncerten volt valaha, az pontosan tudja, hogy a koncertműsor összeállításakor gyakorlatilag a zenekar megalakulásának évétől kezdve éppen az aktuálisan friss lemezig minden korszakból szoktunk játszani, több-kevesebb dalt. Van olyan, mikor egy időszak jobban megragad bennünk és volt már olyan koncertünk is, hogy az első néhány lemezről több dalt játszunk, de volt már fordítva is. Ez a mostani koncertműsor egy vegyes műsor lesz, lesznek benne mondjuk „slágerdarabok”, amelyeket a közönség szívesen hall, lesznek olyanok is, mint például a Szabadon című dalunk, amelyet a megjelenés 1999. tavasza óta nem is nagyon játszottunk, tehát eléggé vegyes, változatos lesz a történet. Várunk szeretettel mindenkit a nagy bulira.

Olvass tovább: Velünk ingyen mehetsz a Tankcsapda megabulijára

- Hajós Maja –

[2008.06.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még