2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
KFT együttes
 
Legutóbbi kiadványok
A bábu visszavág (2008)
Nem csupa angyal (2006)
Higiénikus ember (2003)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Válogatás / több előadó: A 80-as Évek Magyar Slágerei - Karaoke DVD 2 (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
KFT sajtótájékoztató
KFT zenekar (press)
KFT-koncert a BalaTone-on - 2007
Sziget 2006 - KFT
Kapcsolódó cikkek
Az Édes életet játssza újra a KFT az A38-on
Miskolcon lép fel a KFT
Így még tuti nem hallottad a népszerű magyar slágert
Jópofa válasz! Ez a KFT együttes sikerének a titka 
X-Faktor: Muri Enikő és Kocsis Tibor finalista, kiesett Baricz Gergő
     
 
KFT együttes
Megalakulás: 1981.
Web: http://www.kft.hu
Aktív kapcsolat: Márton András (dobos, 1981-), Laár András (gitáros, 1981-), II. Lengyelfi Miklós (basszusgitáros, 1981-), Bornai Tibor (billentyűs, 1981-)
 
     

KFT

A KFT zenekart 1981-ben alakította négy korábbi zenész- és iskolatárs: Laár András, Bornai Tibor, II. Lengyelfi Miklós, Márton András, és a véletlen szerencse.

A zenekar rögtön a megalakulás évében két díjat nyert Magyarország akkori legnagyobb zenei eseményén, a Magyar Televízió Tánc- és Popdal Fesztiválján. Slágerük, a Bábu vagy szokatlan hangzásával, a festett arccal, jelmezekben előadott bábu-szerű koreográfiájával egycsapásra ismertté tette őket az egész ország előtt. A fesztivált követő négy hónapban kétszáz hazai koncertmeghívásnak tettek eleget.

Eredeti hangzás- és szövegvilágukkal sajátos magyar „Új hullámot” teremtettek, e stílus első számú zenekarának számítanak. Kilenc önálló albumot és több kislemezt jelentettek meg, más népszerű előadók kértek tőlük dalokat, dalszövegeket, hívták meg őket vendégszereplésre. Bornai Tibort a szakma 2001-ben az év szövegírójának választotta.

A társaság szívesen alkalmaz színházi eszközöket, ami megnyilvánul a koncertekbe épített abszurd jelenetekben, versekben. Elmúltak az ünnepek című önálló zenés színdarabjukat a magyarországi mozgásszínház központjában, a Szkéné Színházban mutatták be. A KFT a színházi elemek mellett előszeretettel alkalmazza az éppen megjelenő legújabb technikákat is.

A nyolcvanas évek közepén már multimédia-tartalmú számítógépes programot fejlesztettek a Bál az Operában című albumuk mellé. Az internet magyarországi megjelenése hajnalán, 1996-ban – amikor az egész országban még csak egyetlen személy foglalkozott a domain nevek hivatalos bejegyzésével – Bál az Interneten címmel rendeztek nagyszabású koncertet a Budapest Sportcsarnokban, tizenötezer néző előtt.

Ezen a koncerten az internet segítségével valós időben „festett” számítógépes illusztrációt az óriás kivetítőre egy dalhoz Wahorn András festőművész Los Angelesből, és énekelt szinkronban a zenekarral Hazel O’Connor énekesnő egy dublini (Írország) stúdióból. A lebonyolításban három ország telefontársasága és több neves számítástechnikai cég vett részt.

A harmadik évezred kezdetén, 2003-ban, a Higiénikus ember című albumuk ősbemutatójára a világűrben került sor.

Az amerikai Cosmic Call program keretében Sir Arthur C. Clarke, David Bowie, Greg Lake és Sally Ride űrhajós üzenetei mellett a KFT zenekar dalai, és egy, a földönkívülieknek szóló Földönbelüli kommunikáció című, 30 másodperces videóüzenetük is útnak indultak a Naprendszeren túlra. Az adásra július 5-én került sor egy óriási, 70 méter átmérőjű rádiócsillagászati antennával az ukrajnai Jevpatorijából.

Földi idő szerint 2004. január 4-én a KFT zenekar megérkezett a Marsra is. Igaz, egyelőre nem a valóságban, hanem egy időkapszulában, a Guszev-kráterben landolt egy DVD lemezen a Spirit marsszondával.

A csapat 2010 decemberében ünnepelte a 29. születésnapját az A38 Hajón. A több mint kétórás koncerten elővett néhány ritkán hallható dalt a zenekar, és kedvelt jelmezes jeleneteikből is előadtak párat. A koncertet megelőző vacsorán a KFT-konyha és az A38 I. osztályú éttermének közös ételkölteményeiből összeállított menüt tálalták fel a vendégeknek (Makákó Saláta, Parasztos Lábujjközpálladék-leves, A Cukrász Mosolya stb.).

A fellépést követő partin meglepetésszerűen - a KFT háta mögött megszervezve - fellépett a zenekar tagjainak gyerekeiből alkalmilag összeállt A Te Apád együttes (Bornai Szilveszter - szintetizátor, Lengyelfi Eszter - basszusgitár, Bornai Emma - ének, Lengyelfi Edit - akusztikus gitár, Laár Bence - szólógitár, Bornai Kamilla - ének az utolsó dalban, Szurok Ádám tiszteletbeli Bornai családtag - szintetizátor). Márton Áron igazoltan hiányzott, mert még csak 5 és fél éves.

[2006.11.01.]

Kiadványok
stúdió
KFT együttes: Higiénikus ember (2003)KFT együttes: Nem csupa angyal (2006)KFT együttes: A bábu visszavág (2008)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
jumu 2009.08.27. 23:27 • [2]
Az "Ég és Föld" című albumukat szeretem talán legjobban. Kár, hogy alig ismerik. Pedig mestermű.
BICI 2007.08.19. 12:40 • [1]
Király

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még