2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Sena
 
Legutóbbi kiadványok
First One (2003)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Sena koncert az Akváriumban - jegyek itt
Tópart, bringázás, koncertek - idén is megrendezik a Bánkitó Fesztivált 
Sena és Spoek Mathambo az A38 Hajón 
"Nem telnek tétlenül a napjaim" - interjú Senával
"Tapasztalni kell, menni kell, csinálni!" - beszélgetés Senával
     
 
Sena
Web: http://www.myspace.com/dagadusena
Aktív kapcsolat: Art of Bits (előadó/zenész, 2006-), Irie Maffia (előadó/zenész, 2004-), Barabás Lõrinc Eklektric (DJ/VJ), Forward Ever (énekes, 2009-), W.H. formáció (énekes, 2006-)
 
     

Dagadu Veronika Sena

Dagadu Veronika Sena a ghánai Accrában született, anyja magyar, apja ghánai. Accrában nőtt fel két testvérével és sok zenével - súlyosan nagy dózisban. Már az óvodában is folyamatosan részt vett mindenféle kreatív tevékenységben, mint pl. a tradicionális dobolás, ének, tánc, versmondás, színjátszás, az általános iskolában pedig már maga is írt és előadott színdarabokat, előadásokat. A középiskolában már MC-ként vált népszerűvé, számos iskolai partinak és rendezvénynek volt a házigazdája. Sena gyerekkorától kezdve szinte egész életét a színpadon töltötte.

Sena 2001-ben kezdte zenei karrierjét Budapesten, amikor lehetősége nyílt együttműködni DJ Mango-val, Bosival és más neves magyar underground hip hop és dancehall DJ-vel és MC-vel. A munkakapcsolatok szoros barátságokká növekedtek, melyek közös alapja a freestyle hip hop volt. Ekkoriban a Gimmeshot Crew néven futó csapat hetente szervezett dancehall, hip hop esteket a budapesti G-Pont klubban, ahol ilyenkor körbejárt a mikrofon, és aki érzett magában elég kurázsit és elég jó volt, szabadon megragadhatta, hogy megőrjítse a közönséget. Sena máris otthon érezte magát, s ennek a kölcsönös kapcsolatnak a gyümölcseként született meg Sena és a Gimmeshot label közös lemeze, a Sena First One.

Az album azonnali sikert hozott a magyar underground szcénában, s a következő években koncertek és élő projektek egész sorát eredményezte. Magyarországon kívül ugyan nem forgalmazták, mégis könnyen eljutott Európa számos más országába és hamar elterjedt Ghánában is. Az albumon lévő számok olyan ismert magyar producerek és zenészek együttműködésével készültek, mint Modul aka Mango (Gimmeshot Crew), Yonderboi, Zagar, Absolut, Polskie, Superbeat, Marcel, illetve olyan zenekarokkal együtt, mint a Kamu és a Skeg, és olyan vendég MC-kkel, mint Bobakrome, Busa, Kemon, Hibrid, Interfunk, Rapa és még sokan mások.

Az album megjelenését követő években Sena nagy lendülettel dolgozott tovább több zenésszel többféle műfajban, ilyenek pl. az improvizációs, abstract hip hopot játszó Skeg, a balkán funk jazz-szerű Kamu, az osztrák Dzihan & Kamien (Couch Records), DJ Cadik, DJ Vadim (Ninja Tune, BBE Records), EasyLifeNatural, Sabrine El-Hossamy (török derbukás), a francia Colorblind All Stars, DJ Spider, az Irie Maffia magyar reggae zenekar, Dizko Stu aka Shabaak stb.

Mindeközben Sena valósággal lázba hozta a zenészeket azzal a képességével, hogy bele tud olvadni bármi nemű és stílusú zenébe, melyet elé tárnak. Gyakran lép fel meghívott vendégként különböző DJ- és zenekari produkciókban, akár előre begyakorolt műsor formájában, akár freestyle rögtönzéssel saját szövegeket, verseket és dalokat használva. Bár sose kapott iskolai szintű zenei képzést, különösen érzékeny hallása által egészen kivételes módon tud reagálni és ráhangolódni arra, amit hall. Sena hangját eredeti, autodidakta stílusa teszi igazán egyedivé.

[2007.10.01.]

Kiadványok
stúdió
Sena: First One (2003)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
pafff 2009.03.29. 17:05 • [1]
friss Sena interjú:

http://www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/185-sena-interju

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még