2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Desperado
 
Letölthető dalok
Kerek az élet (VIDEOKLIP)
Táncolj -videoklip

Összes letölthető dal

Legutóbbi kiadványok
Fütyülök rád / Take the Chance (2010)
Érezd a zenét (2008)
Érezd a zenét (2008)
Kerek az élet (2007)
A csillagokban járunk (2007)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Desperado: Táncolj! (2006)
Desperado: Táncolj (2006)
Desperado: Szabad vagy (2006)
Desperado: Fáj (2005)
Desperado: Add nekem az álmod (Őrült éj) (2005)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Csillagokban járunk - képek a klipforgatásról
Desperado sajtófotók 2006
Képek a Desperadoról
Sajtófotók 2001-2004
Kapcsolódó cikkek
Kockáztatott, de nyert a Desperado: megszólaltak az előadók
Szokatlan jelent történt a Desperado klipforgatásán
Tóparti házibulival nyit az EFOTT fesztivál
Újdonság! Desperado feat. Cozombolis - Ölelj át
A Desperado együttes 8 éve nem tett ilyet
     
 
Desperado
Megalakulás: 1993.
Cím: Debrecen, Pf. 560.
Web: http://www.desperado.hu
E-mail: desperado@desperado.hu
Aktív kapcsolat: Bodnár Zsolt (előadó/zenész), Zoy! (előadó/zenész), Sony Music (együttes)
 
     

Desperado

1993 januárja érdekes színfoltja volt Debrecen könnyűzenei életének. A helyi rockzene utolsó fellángolására készült, az éppen gyermek cipőben lévő "gépzene" - ahogy a szakma akkor hívta - első szárnypróbálgatását kezdte, techno-disco néven. A szitu azért volt érdekes, mert az akkori "Ki mit tud?" indulói közül a President, (kik dallamos rockzenét játszottak) - soraiban a későbbi Kerozinos Axellel és a leendő Desperado-s Zsoltival - a verseny egyik nagy esélyesének számított. Mondanom sem kell, hogy a "gépzene" képviseletében induló Tornádó együttes a Kerozinos Mosquitóval és a Desperado-s Zoy!-al soraiban nem sok eséllyel vehette fel a versenyt a rock zenészekből álló zsűri előtt. Aki látta az akkori versengést, nem hitte volna, hogy 7 év múlva más felállásban sokkal nagyobb sikerekre lesznek képesek ezek a fiúk.

2000-re eltelt 7 év. A Kerozin előbb ébredt. Mosquitó és Axel összeállt, malackodtak egy nagyot, és a közönség egyértelmű reakciója dá, dá, dá volt. Zsolti és Zoy! irigykedve figyelték barátaik sikerét. Valami hasonlóra vágytak volna Ők is: a közönség elismerésére, nagy slágerekre. Axel és Mosquito is érezte ezt és segítettek a srácoknak. Megszületett a név egy régi nagy kedvenc film címéből: Desperado. Így minden összevágott. Vidám temperamentumos srácok és egy időközben hozzájuk csatlakozó tüzes hölgy, Meli. 1998 nyarán, egy 4 számos demo CD-t készítettek. Meli fantasztikus szervezői készségének köszönhetően szinte azonnal elkezdtek koncertezni, és a rádiók is műsorukra tűzték az első számokat. A Desperado végig koncertezte az ország keleti féltekét, de a Dunántúlról is napról-napra több meghívás érkezett!

A zenekar időközben megtalálta végleges arculatát, és az új énekesnő, Betti személyében ütőképes hangra lelt. Meli távozott a csapatból, így lett háromtagú a Desperado: Betti-ének, Zsolti-ének, rap, és Zoy!-szöveg, énekdallamok. Elkészült az Aranyhal című szám, ami áttörést hozott az együttes életében. A BMG-Ariola lemezszerződést kínált a Desperado-nak. Megjelent az Aranyhal című maxi és a hozzá tartozó videoklip, amelynek forgatása sem volt egyszerű. Az Adria egy kis szigetére ment a stáb és nem mindennapi körülmények között forgatott. 10 méterrel a víz alatt életveszélyben, de mégis meglepő bátorsággal lubickoltak a sellőlányok. Egy szikla ormán állt Zoy! mint Poszeidon, Zsolti pedig a gonosz kalóz kapitány szerepében alakított nagyot.  A videoklip forgatása után stúdióba vonult az együttes, hogy elkészítse első nagylemezét. Az előzetes tervek szerint 11 saját szám került volna az albumra, ám egy váratlan baleset meghiúsította az elképzelést. A Kerozin és a Desperado egy közös koncertre indult éppen, amikor a Kerozin autója Hajdúsámson határában az árokba borult. Az autóban tartózkodott a Desperado énekesnője Betti is, aki súlyos szegycsonttörést és csigolyarepedést szenvedett. A gyógyulás hosszú heteket vett igénybe, így a koncepciót át kellett alakítani. Végül 9 saját számmal és egy Mosquito remix-szel, valamint egy Ger-Man, Dj Scaty nevével fémjelzett Megamix-szel lett teljes az album. A csúszás miatt csak november elején látott napvilágot a nagylemez, - melynek címe: Kívánhatsz bármit - majd röviddel ezt követte az együttes második maxija, amely két lassú számot tartalmaz, Bújj hozzám és a Szomorú alkalom címmel. Az utóbbiból - amely egy szép karácsonyi lassú dal - videoklip is készült. A forgatás a Vajdahunyad várában, a Dunaparton, valamint a kis földalatti egyik megállójában történt és mindössze egy napot vett igénybe.


2001-ben a karácsonyi dal után az együttes tavaszra újabb maxit készített el, a már közkedvelt Akarom Őt! című számból. Természetesen a videoklip is készült hozzá. A maxi és a klip május elején látott napvilágot! Az Akarom Őt! beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Hétről -hétre sűrűsödtek a fellépések, a meghívások! A klipet sem kellett sokáig vadászni a zenei csatornákon! Rengeteg emlékezetes fellépés, több Road Show, szabadtéri buli és néhány nagy fesztivál, valamint a 2001.-es Ifjúsági Atlétikai Világbajnokság nyitó és záró ünnepségén való részvétel után a csapat elérkezettnek látta az időt egy újabb dal bemutatására.

Így 2002 februárjában egy következő -sorban a 4.- maxi Cd-t és videót jelentetett meg az együttes, melynek címe, Tanár Úr! A dal a Kívánhatsz bármit című nagylemezen is megtalálható. A Desperado vallja, hogy csak akkor tud fenn maradni egy együttes hosszútávon, ha alkalmazkodni tud az adott kor zenei igényéhez, sőt előremutató és egyedi dolgokat is tud produkálni. Az igazán jó csapat nem egy lemezes. A Desperado is hosszútávra gondolkodik. Remélik a közönség is így akarja majd.  Nyáron megjelent, már a II. album előhírnökeként a Gyere és álmodj! című dal és a hozzá készített videoklip, melyet a közönség és a médiák is nagy szeretettel fogadtak! November 1.-én megjelent a Desperado II. albuma, Gyere és álmodj! címmel. A nagy érdeklődésre jellemző, hogy már karácsonyra aranylemez lett! Ezzel egy időben, az első Kívánhatsz bármit című album is bearanyozódott.

2003 nyarának elején egy újabb dallal jelentkezett az együttes, a Rajtad múlik cíművel, melyhez szintén klipet is forgattak. Novemberben megjelent a Gyere és álmodj! című második nagylemezről, a harmadik kimásolt maxi, az Ég veled!, mely egy lírai, lassú dal! Zsolti és Zoy! ötlete alapján készült a dal videoklipje, mely az első, amit filmre forgatott a Desperado. Még Karácsony előtt átvehette a csapat, a „Gyere és álmodj!” című, második albuma után járó platinalemezt.

2004 augusztus elején megjelent a „Csak egy perc…” című legújabb Desperado maxi lemez. Az új dal, az októberben napvilágra kerülő, azonos című 3. nagylemez előfutára. Természetesen klip is készült a szerzeményhez, melyet egy pesti háztetőn forgattak, és igen színesre, látványosra sikeredett. A harmadik album – „Csak egy perc…”, októberi megjelenése, a legádázabb kétkedőket is meggyőzte arról, hogy van keresnivalója a csapatnak a popzene hazai világában.

2005 márciusában készült el az „Add nekem az álmod!” című kislemez, melyhez a már jól bevált filmes stábbal alkották meg a klipet is. A forgatás, két Budapesti helyszínen zajlott: a kisfilm buli része a Spoon hajón, ami egy abszolút exkluzív hely a Duna pesti oldalán, a hálószoba-jelenetek pedig a Hotel Budapest, a "Körszálló" elnöki lakosztályában. Májustól elindult a Desperado Zenekar élő koncert körútja! Elérkezettnek látták az időt, hogy a Desperado dalokat élő hangszeres kísérettel is bemutassák a nagyközönségnek. Betti - ének, Zsolti – vokál, gitárok, és Zoy! – akusztikus gitár, három zenészbarátjuk társaságában lép a koncert színpadokra. Nyár közepén, a trió „Csak egy perc…” című nagylemeze is bearanyozódott, így már 3 aranylemezzel büszkélkedhet a Desperado. Augusztusban elkészült a Desperado új weblapja. Rengeteg újdonság és naprakész, friss információn kívül, egy Magyarországon egyedülálló kezdeményezéssel, egy online web-tv elindításával is színesítik a site-ukat! Itt találhatók koncert összeállítások és videohírek is. Október 1-én, egy újabb lírai dal látott napvilágot maxi formájában, a „Fáj” című. A 3. album megjelenésekor a csapat weblapján egy szavazóoldalt indítottak, ahol a látogatók belehallgathattak az új lemez dalaiba, és szavazhattak a nekik legjobban tetszőre. A kiértékelést követően, ez volt az a dal, amire a legtöbb szavazat érkezett.

A zenekar 2006 nyarán elkészítette „Táncolj" című dalukat, amiből klip is készült.

[2006.07.29.]

Kiadványok
stúdió
Desperado: Aranyhal (2000)Desperado: Kívánhatsz bármit (2000)Desperado: Bújj hozzám & Szomorú alkalom (2000)Desperado: Akarom õt (2001)Desperado: Tanár úr! (2002)Desperado: Gyere és álmodj! (2002)Desperado: Gyere és álmodj! (2002)Desperado: Rajtad múlik (2003)Desperado: Ég Veled! (2003)Desperado: Csak egy perc... (2004)Desperado: Csak egy perc (2004)Desperado: Add nekem az álmod (Őrült éj) (2005)Desperado: Fáj (2005)Desperado: Szabad vagy (2006)Desperado: Táncolj (2006)Desperado: Táncolj! (2006)Desperado: A csillagokban járunk (2007)Desperado: Kerek az élet (2007)Desperado: Érezd a zenét (2008)Desperado: Érezd a zenét (2008)Desperado: Fütyülök rád / Take the Chance (2010)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
erika20 2005.09.28. 13:41 • [1]
nagyon jo az oldalatok király

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még