2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Roy és Ádám Trió
 
Legutóbbi kiadványok
10 év (2008)
10 év (cd2) (2008)
Fullánk (2005)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Befejeződött a Hangfoglaláson - íme az idei mérleg
Dobosnak állt a No Thanx exénekese?
Roy "A szerelem dzsungelében" kezdte
Miért érdemes a Gitártáborba menni?
A Hungária előtt tisztelegtek - képekkel!
     
 
Roy és Ádám Trió
Megalakulás: 1998.
Web: http://www.royesadam.hu
Aktív kapcsolat: Csányi Zoltán (dobos, 2006-), Nagy Ádám (Ádám) (gitáros, 1998-), Kohánszky Roy (énekes, 1998-)
Egyéb kapcsolat: Papp Szabolcs (basszusgitáros, 2000-2002), Kontor Tamás (basszusgitáros, 2002-2005)
 
     

Roy & Ádám Trió

1998 - A formáció a Tramps klubzenekarból nőtte ki magát, ahol a két fiatal zenész '94 óta játszott együtt (1998-ig). Roy & Ádám első maxi CD-je '98 májusában jelent meg. "A csapból is én folyok!" c. dal hatalmas sikert aratott, mint a közönség, mint a "szakma" körében, és a fiúkat pillanatok alatt a legnépszerűbb zenekarok közé emelte. A "Tartsd életben!" c. debütáló album '98 szeptemberében látott napvilágot, nem titkoltan céljaként kitűzve az élőhangszeres zene népszerűsítését. Ezzel egy időben elkészült a fiúk második videó klip-je a "Trambulin" c. dalra, a siker itt sem maradhatott el. November 19.-én az E-klubban közel két órás "élő"-lemezbemutató koncert, melyre közel 1200 ember volt kíváncsi.

Decemberben Ádám megkapta az egyik legnagyobb szakmai elismerést, az év zeneszerzőjének járó Huszka Jenő-díjat, Roy pedig az E-klub által szervezett Rockvoks '98 díjkiosztó gálán az "év énekese" címet.

1999 - A fiúk januárban sem tétlenkedtek, leforgatták harmadik klipjüket az "Egyetlen hang" c. dalra. A sikersorozat folytatódott. A Z+ Pepsi Generation Next sikerlistája alapján a '98-as év legnagyobb slágerének a "Csapból is én folyok!" c. dalt kiáltották ki. Június 27.-én a fiúk 8 session-zenész közreműködésével közel 300.000 ember előtt léptek fel a Hősök terén az LGT vendégeként a "Kapcsolat" koncerten. Augusztusban újabb klip-forgatás, de már a "Csak 1 pillanat" c. sláger filmre forog. A "klip-felelős" ezúttal már Carrick McDonald fiatal amerikai rendező, aki többek között az X -akták sorozaton is dolgozott. Az elmúlt években nem igazán volt még egy zenekar, aki egy albumról négy slágerrel tudott volna előrukkolni. Egész évben folyamatos fellépések, valamint szakmai felkérések és kihívások (duett Cserháti Zsuzsával az "Adj még a tűzből!" c.albumán, Presser Gábor: "Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról" c. album, Hooligans: "Mesét, álmot, mámort" c. album, Laux József: "Nem Semmi" c. albuma, Roland Szentpáti: "I killed my lips" c.albuma / USA).

A zenekar 2000. januárjában stúdióba vonult, hogy elkészítse a kissé irónikus címre keresztelt "Most jövünk mi!" c. albumát, mely május 8-án jelent meg. A fiúk februárban átvehették az "1999-es év modern rock albumá"-ért járó arany zsiráf díjat a "Tartsd életben!" c. első albumukért. Az CD-ről az első kislemezre kimásolt dal, a "Gyanús sláger" már a megjelenés pillanatában klipjével együtt hatalmas port kavart. Júniusban egy 10 állomásos közös lemezbemutató turné indult a Venus zenekarral. Közben július 2.-án a tavalyihoz hasonlóan ismét közel 300 ezer ember előtt óriási siker a "Kapcsolat" napon. Két év leforgása alatt a zenekar 11 válogatás CD-re került fel slágereivel (Best of Junior, Bravissimo 5., Ártatlan világ, Danubius vígállomás, Fiatal szerelmek, Bravissimo 6., RTL klub: Jó reggelt!, Jackpot 2000, Ják-show Hot 20, dancemix.hu, Régi nyár).

Július végén a fiúk egy hattagú stábbal és természetesen Barney-val (United) Benidorm-ba (Dél-Spanyolország / Costa-Blanca) utaztak, hogy leforgassák 6. klipjüket a "Feketén a hófehér" c. dalra, ami néhány héttel késöbb már óriási sikerrel futott a Z+-on (ahol hetekig listavezető volt), és más tv csatornákon. A dal hatalmas sláger lett, így bekerült a 2000-es év, legtöbbet rádióban játszott 10 magyar dala közé. A "Most jövünk mi!" c. második album lemezbemutató koncertje 2000.08.16.-án került megrendezésre a Budai Parkszínpadon. Ez az ünnepi esemény volt a fiúk addigi legnagyobb önnáló bulija, természetesen teltház előtt, a siker önmagáért beszélt. A koncerten vendégként fellépett a Mystery Gang rockabilly trió, valamint a United.

A nagysikerű fellépések, koncertek folytatódtak. November elején - elsősorban koncepciós problémák miatt - a fiúk megváltak addigi zenésztársaiktól, és állandó session-zenészekként bevették maguk mellé a már feloszlott Up! zenekar ritmusszekcióját, Papp Szabit (bass) és Mozsik Imit (dob). November 10.-én elkészült a 7. videó-klipp a "Zsebemben a holnap" c. dalra, melynek föszereplője Juhász Bence, 10 éves váci kisfiú volt. Az új felállású banda sikert-sikerre halmoz a koncerteken. December 17.-én megrendezésre került a budapesti Long time-ban az I. Roy & Ádám klub, mely minden hónap utólsó vasárnapján várta a rajongókat.

2001 - Miközben Ádám januárban nekilátott a 3. album előmunkálataihoz az Eleven házistúdióban, Roy és Szabó Leslie is az új dalok szövegírásával foglalatoskodott. A fellépések, koncertek mellett folyamatosan folyik a munka, érlelődnek a dalok. A március elején megrendezésre került MAHASZ díjkiosztó gálán "Az év hangfelvétele"-ért járó Arany Zsiráf díjjal jutalmazta a szakmai zsűri a "Most jövünk mi!" c. albumot. Április végén napvilágot látott a 2. albumról a 4. maxi single az "Édesem" c. dalhoz. A slágergyanús szerzeményhez video-klip is párosult, mely a "Feketén a hófehér"-hez hasonlóan Benidorm-ba forgott. A dal rövid idő alatt a Z+, és a kereskedelmi rádiók egyik kedvencévé vált. A Roy & Ádám klub közben hónapról-hónapra megrendezésre került, melynek évadzáró party-ját május 5.-én, vasárnap tartotta a banda. Július 1.-én immáron hagyomány szerinti koncert a Kapcsolat napon, a Felvonulási téren.

A többszázezres tömeg elött a Venus, a United, a Kispál, valamint Mel C. és a Kool & the Gang társaságában lépett fel a zenekar. A nyár folyamán folyamatos turné, szinte az ország egész területén. Augusztusban, a Coca-Cola felkérésére a zenekar stúdióba vonult, és rögzitette a Túl a forró... c. vadonatúj dalt. A slágergyanús szerzemény felkerült a szeptemberben megjelent Élni jó! c. válogatás cd-re. November 5.-én a fiúk New York-ba repültek a helyi Magyar ház meghívására, és unplugged koncertet adtak a Backgraft's klubban. Ezenkivül lehetőséget kaptak New York elsőszámú élőzenés klubjában, a Cafe Wha?-ban is beugrani a helyi fekete zenekarral jam-melni, ahol is osztatlan sikert arattak.

A Roy & Ádám zenekar 2006-os év eleje óta trió felállásban a Black-Out zenekarból már jól ismert dobossal, Csányi Zolival kiegészülve turnéznak országszerte.

2008-ban 10. szülinapi koncertjüket tartották a Petőfi Csarnokban.

[2006.11.06.]

Kiadványok
stúdió
Roy és Ádám Trió: Fullánk (2005)
élő (live)
Roy és Ádám Trió: 10 év (cd2) (2008)
válogatás
Roy és Ádám Trió: 10 év (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még