2024. május 13. | hétfő | Szervác, Imola nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Space Monkeez
 
Legutóbbi kiadványok
Speedracer (2006)
Inframind (2005)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Sajtófotók 2006
Kapcsolódó cikkek
Speedracer az Evo-Gyorsulási Verseny hivatalos dala
Az Űrmajom ezúttal nagyot ugrott
     
 
Space Monkeez
Megalakulás: 2001.
Web: http://www.spacemonkeez.com
Aktív kapcsolat: Vanicsek Viktor (dobos, 2004-), Lalátka Lajos (gitáros, 2001-), Kassai Szabolcs (billentyűs, 2001-)
Egyéb kapcsolat: Sasvári Ferenc (dobos, 2002-2004)
 
     

Space Mokeez

Space Monkeez 2001 őszén alakult Lalátka Lajos és Kassai Szabolcs révén. 2002 tavaszán Sasvári Ferenc csatlakozott a csapathoz, így az Űrmajom gépezet beindította a próbákat és 2002 őszére színpadképes produkcióvá érett be.

2003 tavaszán aktív promóciós hadjáratba kezdett a csapat: újságok, netzine-ok, kiadók, programszervezők részére szórták a bemutatkozó anyagukat. Emellett egy rakás koncerttel kóstoltatták meg magukat a közönséggel, ami a várt sikereket meg is hozta. Többek között közös bulikat adtak az Irigy Hónaljmiriggyel, Bon-Bon-nal, Beatricével Szlovákiában, és a Nu-Metal tehetségkutató verseny döntős produkciója is volt, stb.

2003 nyarán a klubok és fesztiválok színpadain hirdette a Space Monkeez az ipari zene eljövetelét, többek között nagy sikerű koncertet adott a Paradise Lost (UK) vendégeként is, Szigeten, egyéb egyetemi rendezvényeken. És szinte varázsütésre valósággá vált a nagy álom! A csapat lemezszerződést írhatott alá az Universal Music Hungary kiadóval, így az debüt lemezük "Inframind" címmel megjelent. 2003. Augusztusában elkészült az első videoklip a „Bodyjailed Soul” dalra, amely a lemez Multimédia mellékletén is szerepel. A 2003 ősszén elindult a „Beware of the Monkeez Tour”, így sok hazai klubbot megcéloztak, és sikerült is lezúzni minden közönyt az arcokról. Nem titkolt terv, hogy a nemzetközileg is egyedi vonásokat tartalmazó zenéjüket az ország határain túl is megkedveltessék az erre éhező fülekkel. 2003 októberében Music Non Stop (UK) 10 ponttal értékelte az Inframind lemezt, s el is vállalta a lemez nemzetközi terjesztését, így EU-ból, Kanadából, USA-ból és Japánból az Internet révén már beszerezhető.

2004 februárjában indul a „The Monkeez’ Year 2004” koncertsorozat, ahol számos országos klub koncert mellett Március 23-án valóra vált egy „gyermekkori” álom. A csapat debütált a Papp László Sportarénában. Méghozzá nem is akármilyen kaliberű rendezvényen, hanem a nu-metal egyik legnagyobb képviselőjének, a Limp Bizkit-nek a vendégcsapataként. A csapat fantasztikus bulit adott, s egy csapásra közelebb került az országos hírnévhez.

2004. áprilisban tagcsere révén Vanicsek Viktor lett az új dobos. 2004. májusban Universal Hungary marketing meeting-en végre eldőlt, hogy a csapat átütő sikereket érhet el, ha nagyobb figyelmet kap. Májusban elkészítették második videoklipjüket a My Lil’ Whore dalra, mely több hétig tanyázott a Viva slágerlistáján is. Továbbá számos tengerentúli netrádió is műsorára tűzött néhány Space Monkeez szerzeményt.


2005 elején a csapat neki fogott az új dalok megírásához, melyekből májusban 3 számot stúdióban is rögzítettek. Az új dalok felvételei, valamint egy új videoklip elkészítés júliusban esedékesek. A Space Monkeez legfőbb célja, hogy a Nagyközönség előtt mutathassa be dalait. Így megragadnak minden fellépési lehetőséget. A 3 új dallal pedig nemzetközi szervezőirodákat szeretnének megnyerni maguknak, mivel úgy vélik, hogy határon túl e stílusnak nemcsak hagyománya és közönsége, hanem komoly iparága is van
Kép: Répa

[2005.06.09.]

Kiadványok
stúdió
Space Monkeez: Inframind (2005)Space Monkeez: Speedracer (2006)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még