2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Paul Oakenfold
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Zamárdi Calling - Jövőre is!
David Guetta és a Pet Shop Boys is a 2010-es Sound vendége lesz
Esett az eső Madonna koncertjén, de így is fergeteges volt
Paul Oakenfold: "Nagy élmény Madonnával turnézni"
Fontos információkat tudtunk meg! Megosztjuk a Madonna koncertre készülőkkel
     
 
Paul Oakenfold
Web: http://www.pauloakenfold.com/
 
     

Paul Oakenfold

Már nagyon régen az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb név a modern klubkultúrában. Még azok is akik nem jártasak a dj-k világában is ismerik Oakenfold nevét, s azt, amit Ő képvisel. Akik azt hiszik, hogy nem hallották még a művészt, azok is találkoztak zenéjével, olyan szupermárkák reklámjaiban, mint a például Coca Cola, Toyota, Humvee, Motorola és a Saab. Olyan szuperfilmeknek készített filmzenét, mint a Kardhal, a Mátrix Újratöltve, vagy a Micheal Mann’s Collateral és még a Big Brother anyagát is Ő írta. Mára tény, hogy a modern pop zene mellett a klubkultúra is végre megérkezett Amerikába. Ezt az bizonyítja, hogy pár éve a szupersztárdj fellépésére a Hollywood Bowl-ban pillanatok alatt eladták az összes jegyet.

Az első nagy válogatása a kétszeres Grammyra jelölt Paul Oakenfoldnak a Paul Oakenfold: Greatist Hits and Remixes, ami a művész elmúlt 20 évének zenei tevékenységét tökéletesen összefogja. A Bunkka szóló lemeze több mint 1 millió példányszámban kelt el, amin szerepel többek között a “Ready, Steady, Go” és a “Starry Eyed Surprise”. 2006-ban adta ki a Lively Mind albumát, ami a Top 10-be jutott “Faster Kill Pussycat” slágert is tartalmazza.

Oakenfold Önéletrajza bemutatja, hogyan jutott el a londoni soul fenegyerek világhírű DJ, Producer és remixerig, aki olyanokkal dolgozhatott együtt, mint a U2, Happy Mondays, Massive Attack, The Cure, New Order és a The Shamen. Már 91-ben az “Even Better Then the Real Thing”, a “Mysterious Ways” és később a hatalmas “Beautiful Day” U2 dalokat remixelte. A U2 Zoo TV turnéján ő játszott a teltházas arénáknak az együttes előtt a világ szinte minden pontján.

2003-ban a Heinekennel közösen készítette el és vezényelte le a Heineken Thirst Music-ot, ami egy tehetségkutató verseny, ahol 60 ország 2500 dj-e vett részt. Ebben az évben játszott egy koncerten a Kínai Nagy Falnál, “Pioneer of Dance Music” díjat vehetett át II.Erzsébet Királynőtől és Bonoval, Peter Gabriellel és Beyoncéval részt vett a Nelson Mandela által szervezett Dél Afrikai AIDS jótékonysági koncerten. Another World(Perfecto) albuma 500.000 példányszámban kelt el az Usában, ami rekordnak számít. Madonnának a Confessions of a Dance Floorból készített remixet és követte a nemzetközi turnéján is.

2007 egy nagyon sűrű év volt Oakenfold számára a két legnagyobb szabású rendezvényen való részvétellel a The Hollywood Bowlban és a Red Sox Stadiumban az Usában. Emellett egy dokumentum DVD kiadásával ( Paul Oakenfold 24:7) és a régóta várt Greatist Hits válogatásának elkészítésével volt elfoglalva, amit egy nagy amerikai turné követett.

Az évek során szinte mindenkinek készített remixeket Madonnától, Elvis Preslytől, Justin Timberléktől Mobyn keresztül Snoop Doggy Dog-ig. Ő volt az első elektronikus zenei előadó, aki a Guiness rekordok könyvébe került, mint a “A Legnagyobb DJ a Világon” és az egyetlen, aki a Hard Rock Café Rock&Roll Múzeumában helyet kapott.

Oakenfold a 80-as évektől nagyban befolyásolta a fiatalság zenei kultúráját. Az első djk között volt akinek rezidenciája volt Ibizán, ami egy hatalmas elismerés, ezt mindenki tudja.

[2008.02.21.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még