2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Pápai Joci
 
Legutóbbi kiadványok
Ölelj át (2006)
"Vigaszdíj" (2005)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Mándoki László / Leslie Mandoki: Mandoki Soulmates - Magyar képek (2022)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Újdonság: Pápai Joci - Kék Rózsa: videoklip itt
Különleges látvány Pápai Joci szimfonikus koncertjén - jegyek itt
Új klippel jelentkezett Pápai Joci
Petőfi Zenei Díj 2019 - díjazottak névsora
Pápai Joci és Missh új dallal jelentkezett - íme a Te vagy a békém
     
 
Pápai Joci
Születés dátum: 1981. szeptember 22.
Web: https://www.facebook.com/papaijociofficial/
Web még: https://www.instagram.com/papaijoci/?hl=hu
Aktív kapcsolat: Magneton Music Group (kiadó)
Énekes, A Dal 2017 és A Dal 2019 győztese
 
     

Pápai Joci

1981. szeptember 22-én, Tatán született. Négyen vannak testvérek. Joci 5 éves korában, a bátyja hatására kezdett el gitározni. Az, hogy a gyerekek fogékonyak a családban a zenére, nem volt meglepő dolog, hiszen már az édesapjuk is zenész volt.

1988-ban Joci már túl volt az első zenei megmérettetésén, azaz az első koncertjén.
Később az általános iskolás évek alatt, több "Ki mit tud"-on is elindult, amelyeket többnyire meg is nyert.

A zene mellett a sport volt az, amiben a fiatalember még jeleskedett: kosárlabdázott. Ebből adódóan komoly töprengést jelentett neki, hogy melyik „szerelmét” válassza, hiszen a sport terén is igencsak ígéretes lehetőségek előtt állt. Ám végül sikerült döntenie, s a zene mellett tette le a voksát.

2001-ben hallatott először magáról a nagy nyilvános előtt a fiatal zenész, amikor is elindult az Üstökös elnevezésű tehetségkutató versenyen. Ezen bár remekül szerepelt, ám az áhított győzelmet mégsem sikerült megszereznie. Az adás fordulópont volt életében, hiszen ekkor határozta el véglegesen, hogy életét a jövőben – a családján kívül - csak a zenének szenteli.

A TV2, Megasztár elnevezésű tehetségkutatójának első szériájába még nem jelentkezett, azonban később már ő is beadta a jelentkezési lapot. Az első fordulókat könnyedén vette, ám a döntőben a zsűri már nem szavazott neki további bizalmat. A fiatal énekest nagyon megviselték a történtek. No de ekkor következett a vigaszági döntő, amelynek köszönhetően a Blikk olvasói rengeteg szavazatot adtak le rá, s ez ismét reményt adott Jocinak. A 35 versenyző közül ő volt az, aki a legtöbb szavazatot kapta.

Joci pedig meghálálta a bizalmat. Ugyanis a vigaszági döntőn egy vadonatúj, saját szerzeményt énekelt el, "Adj erőt!" címmel. Nagyon kevesen múlt, de a zsűri nem juttatta tovább a tehetséget.

Ekkor jött a Magneoton hanglemezkiadó, s megkereste a fiatalembert. Így az elődöntőt követően több évre szóló, hosszú távú szerződést ajánlottak fel neki, amelyet természetesen el is fogadott. Az együttműködés első kézzel fogható eredménye a csak promóciós célokat szolgáló "Adj erőt!" című kislemez volt. Ezt követte később a "Ne nézz így rám!" elnevezésű maxi. A dalhoz videoklip is készült.

A zenei sikereken túl a magánéletébe is pozitív fejlemények jöttek ugyanis 2005. január 9-én megszületett a kislánya, Hanna Napsugár.

2005. augusztusában került a boltok polcaira a bemutatkozó albuma "Vigaszdíj" címmel. A 13 plusz 1 bonus dalt tartalmazó album zenei producere Szabó Zé volt, a dalok között hallhatunk néhány saját szerzeményt, de többek között Rakonczai Viktor, Majka és Tyson is képviseli magát egy-egy felvétel erejéig. Az albumon a jó értelemben vett slágeres popzene keveredik r'n'b és soul hatásokkal. A lemezen megtalálható a világsztár, Santana "Maria, Maria" című slágere is, amelyet Joci korábban már nagy sikerrel adott elő a Megasztár elődöntőjében.

2006. február 1-jén jelent meg a soron következő kislemeze, „Ölelj át” címmel, amelyhez egyedi képi világú, speciális effektekben bővelkedő klip is készült. Ettől az évtől kezdve számos közös felvételen (Nélküled, Nekem ez jár) volt közreműködő Majka oldalán, s egyre többen ismerték meg a nevét. Az első igazán átütő sikerre mégis egészen 2015-ig kellett várnia, akkor viszont berobbant a köztudatba! Ezt a  "Mikor a test örexik" című daluknak köszönhette, amely azóta is nagy siker. 

Joci ezután egy újabb önálló dallal jelentkezett, amit Caramellel és Szabó Zével közösen alkottak Elrejtett világ címen. Majkával értek még el közös sikereket, a legkiemelkedőbb ezek közül a Senki más című dal volt. 

2016. december 8. újabb mérföldkő az énekes életében, ugyanis ekkor jelentették be Duna TV-n futó A Dal 2017 névre keresztelt euroviziós dalválasztó műsorban, hogy Origo című saját dala bejutott a legjobbak közé. Először 2017. február 4-én, a nemzeti dalválasztó harmadik válogatójában lépett színpadra, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján a második helyen végzett, és továbbjutott az elődöntőbe. Február 10-én, A Dal első elődöntőjéből a zsűri és a nézők szavazatai alapján 45 ponttal az első helyen végzett, és továbbjutott a műsor döntőjébe. Február 18-án a döntőben a nézőktől ő kapta a legtöbb szavazatot, így ő képviselhette Magyarországot május 9-e és 13-a között Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

2017. május 11-én a 62. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében Pápai Joci a szavazatok és a nemzetközi zsűrik pontjai alapján bekerült a május 13-án megrendezett döntőbe, ahol nyolcadikként lépett színpadra. A szakmai zsűriktől és a közönségtől összesen 200 pontot szerzett, és a 8. helyen végzett.

Később részt vett a TV2 csatornán futó Szrtárban Sztár című adásban is, ahol a nézők egyik kedvence volt. 

2018. december 3-án bejelentették, hogy újra bejutott az eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2019-be, mégpedig Az én apám című dalával, melyet saját maga szerzett Caramellel közösen. A műsor magyarországi története során ő lett az első előadó, aki másodszor is meg tudta nyerni a válogatót, így ő képviselhette Magyarországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, Tel-Avivban, ahol azonban már nem sikerült még egyszer bejutnia a döntőbe. (Forrás: wikipedia)

[2007.06.16.]

Kiadványok
stúdió
Pápai Joci: "Vigaszdíj" (2005)Pápai Joci: Ölelj át (2006)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még