2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Novák Péter
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Ízléssel és mértékkel: István, a király 2015 - Királydomb
Erkel operájával emlékeznek
Közel száz program a Budapesti Nyári Fesztiválon
Novák Péter is gyászol: "Áradt belőle a muzsika, nagyon ösztönös volt"
Ritmusországba hívja Novák Péter a gyerekeket
     
 
Novák Péter
Születés dátum: 1970. július 18.
Aktív kapcsolat: Kimnowak (énekes), Megatánc (közreműködő)
 
     

Novák Péter

Novák Péter 1970. július 18-án szülelett. Nem kellett sokat várni arra, hogy ráébredjek, hogy neki a világot jelentő deszkákra kell lépnie, ugyanis kilencéves korában állt először a színpadon. A kisfiú klasszikus balettet és néptáncot tanult is tanult, így a mozgással is korán megismerkedett.
Sőt, 13 évesen a közkedvelt István a király című rockoperában is szerepet kapott. Nem érte be azonban ennyivel, neki bizony kellett egy zenekar, így nem is tétlenkedett és 14 évesen életre hívta a Cég nevű rockformációt, amelyben iskolatársai voltak a zenészkollegák. Miután ez a banda megszűnt létezni, létrehozta szalmaláng életű csapatát, amelynek a keresztségben Vörösök nevet adta. Itt már mint már mint szerző is bontogatta szárnyait.

A Vörösök után sem maradhatott zenekar nélkül, így 1990-ben csatlakozott az Aranyláz elnevezésű formációhoz. Itt egészen 1993-ig bírta, amikor is ismét úgy döntött, hogy neki új kihívás és új csapat kell. Ennek eredményeként Nagy Gergellyel megalapította a Kimnowakot. Még ebben az évben az edinburgh-i fesztiválon szerepelt.

Tehetségének és sokoldalúságának ékes bizonyítéka, hogy Novák Péter nem csak a zenélésre figyelt és figyel mind a mai napig, hanem színházi munkákat is vállal. Zenés darabokhoz adta a nevét, amelyekben hol szövegíró, hol éppen zeneszerző volt. Sőt! Szereplőként is megállta a helyét. Emellett egy ideig tagja volt a Galla Miklós vezette Holló Színháznak. Színházi debütálásai voltak a Kolumbusz című musicalben, megmutatta magát a Kolibri színházban, majd az Új-Színházban, egészen pontosan a Koldusoperában.

Az 1999-es esztendő is biztosan emlékezetes a számára, hiszen szerepelt a Jézus Krisztus szupersztárban, ahol Judás szerepét kellett megformálnia. S ha már a történelemnél vagyunk, akkor nem hagyhatjuk ki a Gárdonyi Géza klasszikusát, az Egri Csillagokat sem, amelyben Bornemissza Gergely karakterét jelölte ki neki a rendező. Egy „családi darabban” is feltűnt, név szerint a Kőműves Kelemen című színdarabban, amelyet édesapja, Novák Ferenc rendezett.

Szintén 1999-ben, egészen pontosan szeptemberben debütált az RTL-Klub Tébolygó című műsorában, majd ezt követte a Reggeli és Delelő című adás, amelyeknek házigazdája volt. A TV2 által elindított Megasztár zenés tehetséggondozó műsorának ítész-stábjához 2006-ban, a harmadik szériában csatlakozott.

[2008.07.18.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még