2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

Botrány vagy színjáték? Összetörte a Fonogram-díjat a magyar zenekar!

Az év hazai hard rock vagy metal albuma kategóriában győzedelmeskedő The Idoru tagjai elmondásuk szerint összetörték a Face The Light albumukért kapott Fonogram díjat.

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2010.02.13.
Utolsó hozzászólás: 2010.05.11.
Hozzászólások: [32.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

zigi3131 2010.05.11. 16:00 • [32]
(kimoderált hozzászólás)
Buer 2010.02.22. 20:11 • [31]
Tapasztalat: olyan emberrel nem lehet vitatkozni a zenéről, aki nem ért hozzá. Hozzáértés alatt nem arra gondolok, hogy profi zenésznek kell lennie, hanem egy minimális zenei tudásra. Ez alatt azt értem, hogy jusson el odáig agyilag, hogy rájön: egy oktávból álló számot bárki tud írni, a gitárszóló meg nem zseinális attól, hogy egy skálát kicsit megvariálva ledarálja a gitáros, valamint attól, hogy 4-5 akkordot váltogat, még nem tud gitározni.

Aki a külső és az "előadó" viselkedése alapján dönti el, hogy mit hallgat, valamint az alapján, hogy mennyit adják a tv-ben, nyilván nem ért hozzá. Ez még nem lenne baj, csak akkor maradjon meg az olyan kijelentéseknél, hogy neki nem tetszik ez meg az a zene, és ennyi. Ne ő akarja megmondani, hogy mi zeneileg a jó. Maradjon annál, hogy neki mi tetszik. A kettő különböző dolog.
Ahogy a juj.hu-n írtam a Fonogram-díjra, hogy nem erkölcsdíj, ez magára a zenére is igaz. Nem attól ír valaki jó számot, hogy milyen ember. Amikor zenét hallgatunk ne azt nézzük már, hogy milyen ember az, aki azt a számot írta.
Feka14 2010.02.20. 12:30 • [30]
ja egybként mindenkinek ajánlom a The Muse The Resistance című 2009-es albumát, mer nagyon jó. Egy kicsit progresszív, egy kicsit altarnatív, kicsit queen-es de a végeredmény zseniális. Az utóbbi évek legjobb rocklemeze. asszem nyert is a fonogrammon
Feka14 2010.02.20. 12:27 • [29]
Pl az ien mondatok miatt is érdemes elolvasni az ördög-motívum köré épülő műveket, mert a mai napig is aktuálisak. PL Goethe-Faust, Bulgakov- Mester és Margarita, vagy ugye Az ember tragédiája Madáchtól
toromon 2010.02.20. 11:36 • [28]
Olvastam mindkettőt. Amikor elhagy a remény, jusson eszedbe, hogy ez ördögi gondolat:
"Miért is kezdtem emberrel nagyot,
Ki sárból, napsugárból összegyúrva
Tudásra törpe, és vakságra nagy."
;)
Feka14 2010.02.19. 20:39 • [27]
http://juj.hu/ny/forumposts.php?fid=1923
érdemes megnézni, hogy egy másik oldalon ugyanerről a témáról mik a vélemények.legalább nem vagyok egyedül
toromon! neked meg ajánlom, hogy olvasd el a " beszélgetést" a vendégkönyvben, kb ugyanez megy mint itt, de van egy gyöngyszem közülük. Tényleg, ez a legsúlyosabb, legelvetemültebb dolog amit valaha hallottam. Egy olyan embernél aki ezt a mondatot:

"Hallgassatok Sp-t, Márkot, Lolát, Barbee-t és akkor normális emberek lesztek akik talán viszik valamire az életben (ezzel a senkivel szemben)"-->ugye ez én lennék
-minden irónia nélkül, halál komolyan le bírja írni valahova,azzal nincs miről vitatkozni. azt ugyse tudjuk meggyőzni semmiről se. Tényleg próbált ironikus lenni, és ahogy te is leírtad kis ferdítéssel leírta a valóságot. Vagy nagyon hülye, hogy nem látja, hogy szinte szóról szóra az történik amit leírt, vagy egyszerűen nem akarja látni. ÉS most azon lovagol, hogy mennyit bazmegezek, és hogy ha az emberek tankcsapdát, quimbyt meg kispált kezdenek el hallgatni akkor ien parasztok lesznek mint én. Gratula hozzá, és tényleg mindenkinek üzenem, hogy tartsa magát messze a zenei csőcseléktől, mer egy kurva senki lesz, akivel nem lehet normálisan vitatkozni. ez van
toromon 2010.02.19. 00:10 • [26]
"Aha ez a rendszer: egy világméretű összeesküvés amelyik arra törekszik, hogy születésükkor kiválaszt gyereket ezeket különböző orvosi módszerekkel széppé teszi, majd 16-17 éves korukig számítógépes technikával kitalálják neki a megfelelő hangot"
Nem, egyszerűen keresnek egy modell típust (lehetőleg nyuszi hajlammal) és kezdődhet a buli. Az USA-ban is szemre adják el, de ott akkora a tömeg, hogy még az énektudást is megkövetelhetik.


"közben arra nevelik őket hogy hogyan tátogjanak, hogyan villantsanak...Közben van ezek mögött egy állandó menedzsment. minden embernek ugyanaz az ember írja a szövegeket választja ki a ruhát...s ezt mind azért hogy a felnövekvő generációt elhülyítsék, "
Bocs, de ebben mi az új? Hányan jöttek a régiek közül Sík Olga nénitől? Hány szerző működött? Ki törte be a zenészeket?

Összeesküvés elmélet meg nem kell, mert megpróbálták a másik utat is. A tv2 gyártott egy műsort Dalnokok ligája néven, de a Megasztár gazdaságosabb lett, mert a nagy üzlet az 1 év haknijárat.
Másik út meg a playback sztárok. Hány együttes bukott meg? Ha én összerakok egy jó csajt, meg egy jó hangot, mindkettő a markomban van így lehet menedzselni. "Ingyenmunkás."
Feka14 2010.02.18. 23:37 • [25]
Maurice16 a "valaki" az igazi művészek védőszentje! tapsot neki! tényleg ekkora elvetemült közveszélyes emberrel még nem találkoztam. Aról meg nem szeretnék vitatkozni h ki mennyire értelmes, mert te is nagyon jól tudod, h a bazemgok száma nem fordítottan arányos az iq-val. egyszerűen nyomatékosítják a mondandót. de ha ez teccik akkor magyarázd be magadnak h hülye vagyok, ha jólesik tőlem nyugodtan, nem fogok álmatlanul fetrengeni az ágyamon elalvás előtt miatta.
Maurice16 2010.02.18. 23:12 • [24]
Csak azért akartam tudni mert ha a Kérlek hogy II-t hallottad akkor meg lehet érteni mert az egy megosztó szám. Nem tudom mit hittél arról hogy mit akarok
Előzmény: Feka14 • 2010.02.18. 23:10 • [22] • Előzménykövetés 
Feka14 2010.02.18. 23:12 • [23]
egybként gyorsan nézd meg a vendégszóbát mer gondolom mingyá törlik
na csá
idoru!
lap teteje
További oldalak 1 2 3 4 »»
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még