2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

Hatezer ember előtt szerelmeskedett Dobrády Ákos és Emilia

A TNT zenekar egykori frontembere négy év után újra Budapesten adott nagykoncertet, ezúttal a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban tartották az eseményt.

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2009.12.28.
Utolsó hozzászólás: 2010.01.18.
Hozzászólások: [11.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

macza 2010.01.18. 12:36 • [11]
Sziasztok!
Egyszer már elküldtem nektek ide a beszámolómat,de valamiért nem érkezett meg:-((Most pár szóban leírom,hogy voltam sok Dobrády koncerten,de szerintem ez volt idáig a legjobb.Színvonalas volt minden.A szervezés a hangosítás a diszlet.Egyszóval szenzációs volt az egész.Gratula Ákosnak és persze az egész zenekarnak meg a kisegítő személyzetnek is.Nagyon várom a következőt és a márciusban megjelenő dvd-ét is.
Szép napot mindenkinek!
üdv.Macza
bayerlem 2010.01.04. 05:24 • [10]
Ákost eddig csak nyári szabadtéri koncerteken hallottam. Eddig soha nem jutottam el nagykoncertjére. Idén a Jézuska megajándékozott 2 koncertjeggyel, így a férjemmel vártuk őt. Még most sem tudom elmondani, leírni, hogy mekkora élményt adott azon az estén. Egyszerűen fantasztikus volt! Életem eddigi legnagyobb élménye. A férjem személyében egy újabb rajongót szerzett magának, aki mint barátainknak előtte elmondta, feláldozza magát, hogy elkísér engem. Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos volt a technika, a szervezés, minden.

Köszönjük!
murmuc 2009.12.31. 16:28 • [9]
Én másodszor voltam Ákos koncerten. Azt el kell mondanom, hogy fergeteges buli volt. Még most is a hatása alatt vagyok.
Kedves Ákos! Nagyon köszönjük ezt a fantasztikus koncertet, és természetesen a cd-t.Nem minden előadó teszi meg ezt a gesztust. Köszönjük.
vekker 2009.12.30. 18:43 • [8]
A családommal sokat járunk koncertre, de még ilyen gyönyörűségben itt Magyarországon soha nem volt részünk! Csak superlativusokban tudok beszélni a koncertről, még most is hatása alatt vagyok/vagyunk. Ilyen színvonalas koncert /akárcsak az Emíliával közös duett/ szerintem a világ bármely pontján tisztességgel megállná a helyét! Köszönjük a jegyekhez járó új albumot, azóta sokszor meghallgattuk, kivétel nélkül mindegyik nagyon jó!
Egyetértek "Herby" koncert-beszámolójának minden sorával. Ő volt, aki először tájékoztatta a nagysikerű koncertről a nagyérdeműt és azokat, akik nagyra értékelik Ákos munkásságát, de nem tudtak részt venni a koncerten. A cikket olvasva, képzeletben újra átéltem a koncert minden mozzanatát. Köszönjük!!! Igen; a "zene oltárán" egy népszerű magyar énekes csillogtatta meg tudását és profizmusát!
Tisztelt Dobrády Ákos! Köszönjük a felejthetetlen élményt, további sok sikert és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!
Hoferike 2009.12.30. 18:36 • [7]
Világszínvonalú koncert, két igazi sztárral és profi előadókkal.
Hoferike 2009.12.30. 18:19 • [6]
Szuper koncert volt !
Denis 2009.12.30. 15:01 • [5]
Pourben Antalnénak!
Szeretném ha Kisstadionos dvdt-t át tudná nekem írni, mivel sehol sem találom már. Nagyon fontos lenne.
denis1@citromail.hu
Poruben Antalné 2009.12.29. 15:20 • [4]
Én is ott voltam tegnap a koncerten, az első sorban "csápoltam", ülni nem tudtam volna. Nagyon szuper volt, ezt vártam tőle. Jó hang, kihangosítás, kivetítő, jó zenekar. Én 10 pontot adnék rá. Előző nap Fenyő Miki koncerten voltam, de az nem tetszett ennyire. Ákosnak nagyon jó hangja van, jók a számai. Kevés magyar előadó van, aki tehetséges és sokáig a csúcson tud maradni. Még sokáig szeretnék Ákos koncertekre járni. Jó ötlet volt, hogy megkaptuk az új CD-t is ajándékba, azóta csak ezt hallgatom. A Hetedik ajtó című szám szuper, de lassan a többit is fújom kívülről, hangolok a következő koncertre.
Remélem lesz a tegnapi koncertről DVD, mert a Kisstadionos DVD-t is nagyon szeretem, az is szuper koncert volt.
Denis 2009.12.29. 14:06 • [3]
Én is ott voltam ezen a fantasztikus koncerten, bár nem vagyok egy nagy fan, de azért követem Ákos zenei pályáját.
Nagyon ott volt ez a fantasztikus este és én nem bántam meg, hogy elmentem.
Bár a szervezők nem voltak a szeren, oda is lehetett jegyet kapni ahol a keverőpult állt, de akinek volt egy kis esze leballagott az állók közé és tombolt egy jó nagyot.
Összességében én úgy érzem nagyon jó volt az egész, ha tehetem legközelebb is ellátogatok egy Ákos koncertre.
Herby 2009.12.29. 07:52 • [2]
Amikor a TNT legenda újra robban, immáron Emiliával

2009-12-28-án nagysikerű koncertet adott Dobrády Ákos az egykori TNT frontembere a Syma rendezvénycsarnokban. A jelentések szerint mintegy hatezer ember várta a koncertet és bizton állíthatom, hogy a rajongók nem csalódtak.

Mintegy 30 perces késéssel indult a koncert, aminek a tényleges okát nem igazán tudom. Talán a koncertlátogatók beengedésének szervezetlensége, talán a technika üzembeállítása, vagy egyszerűen csak a hangulat fokozása volt az ok? Nem tudom, de immáron a koncert után azt mondom, hogy ennek nincs is jelentősége. Az viszont meglepett, hogy amint átjutottam a határozott biztonsági emberek sorfalán és a jegyvizsgálaton, azonnal a Ákos Jézuskája átadta a jegy mellé járó vadonatúj Közelebb Egymáshoz címet viselő albumot. Mindenki kapott egy egyszerű öngyújtót is, így már a belépéskor lehetett tudni, hogy a szervezők nem bíztak semmit a véletlenre a hangulat fokozása érdekében.
A látogatókat végignézve feltűnt, hogy Dobrády nem a tini lányok kedvence, hanem elsősorban a +25-30-as korosztály képviseltette magát a látogatók soraiban. A Syma csarnok szokásos épített széksorainak a színpaddal szemben a legfelső sorában ültem. Mindig megrémülök a közel 40-45 fokos szögben álló padsortól, mely rémületet rögtön kárpótolja az, hogy mindenki mindent lát. A csarnok a 20:30-as kezdésre szinte teljesen megtelt. A küzdőtéren a keverőpultig tömött sorokban álltak és a csarnok széksoraiban szinte minden szék foglalt volt.
20:30-kor megjelent Abaházi Csaba a színpadon és megpróbálta a hallgatóságot két-három, „Ki szereti a mákos bejglit? Ki szereti a diós bejglit? kérdéssel bemelegíteni, ami valljuk be nem nagyon sikerült. Egy idő után már nem mást várt a hallgatóság, mint az est előadóját Dobrády Ákost, aki négy év kihagyás után lépett a színpadra. És igen eljött a pillanat amikor mindenkiben megfagyott a vér.
Sötétség borult a csarnokra, csupán sejtelmes köd és pár halvány fehér reflektor világított, amikor feltűnt a színpad mögött egy 17:00 felirat. Majd eltűnt és újra sötét lett. Megint feltűnt a 17:00-es, majd újra sötét. Feltételezem, hogy ezen az estén semmit sem bíztak a véletlenre, így a 17:00-es szám újra megjelent, majd kitágult a kép és egy digitális vekker képe jelent meg. És elindult a műsor.
Dobrády Ákost sejtette mindenki a megjelenő klipben, annak ellenére, hogy a főszereplő fejét senki nem látta. Végig követhettük, amint a nyugtalanul csörgő vekker hangjára főhős kikel az ágyából, megzuhanyozik, felöltözik, majd autóba száll és elindul a koncertre. A kamera ott lihegett Ákos nyomában, és egészen a színpadig kísérte, majd berobbant a színpadra a hangorkán és ováció kíséretében Dobrády Ákos.
Fergeteges színpadkép fogadta a koncertlátogatókat. A színpad két oldalán a kísérő zenekar tagjai foglaltak helyet, akik szolidan a háttérben maradtak az egész este során és Dobrády a tőle megszokott laza eleganciával, alpakka-ezüstösen csillogó zakóban, fehér ingben lépett a színpadra. Az egész színpad mögött hatalmas kivetítő falak a zenével összhangban megjelenő szín kavalkádot varázsoltak a látogatók elé. A képarány talán 20:10 lehetett, így a teljes színpadot ez a látvány uralta.
Sorban felcsendültek a régi Dobrády/TNT slágerek és meghallgathattuk szinte az összes új „Közelebb egymáshoz” CD dalait is. Felmerül a kérdés, no de, hogy szólt a koncert? Számomra meglepően jól, sőt egy tízes skálán kilencesre értékelném a hangzást.
A zenészek végig hozták a tempót, egy pillanatra sem érezte azt a hallgató, hogy bárki is kiesett volna az ütemből. A dobos és a kongás és más ütős hangszerek mögött álló művészek mindig „hozták a négyet” Értelemszerűen akkor volt igazán nagy ováció az arénában, amikor a közönség a régi jól ismert dalokat együtt énekelte Dobrádyval.
Külön ki kell emelnem a hangosítás mellett a színpadképet, illetve a világítást és a videó kivetítők összhangját. A küzdőtér szélén felállított keverőpultok mögött vagy egy tucat videó és hangmérnök serénykedett, nem beszélve a színpadon munkálkodó műszaki személyzetről. Végig azt éreztem, hogy itt ezen az estén minden a főszereplőről szól és a zenéről.
Érdekes betét tarkította a koncertet, amikor is egy szám erejéig és egy Jacko imitátor táncos segítségével a Pop Királyára emlékeztek. És dübörögtek a régi és az új slágerek. Egy percre nem állt meg a koncert! Megjelent egy modern balett táncos is a színpadon, aki hozzájárult a hangulat fokozásához, művészien kecse lépteivel.
Ováció fogadta az est egyik vendégét, Intit, akivel Dobrády a legjobb TNT hangulatot varázsolta a színpadra. Egy instrumentális rész, majd gyors átöltözés után, újra Ákos vette át a főszerepet. Külön érdekesség volt, amikor Ákos a Roland zongora mögé ült, amin remek dallamok csendültek fel és Dobrády Ákos egyedi hangzásvilága.
És igen az est szár vendége Emilia is pont ott és pont akkor jelent meg, amikor a hangulat eléggé felfokozott volt. És felcsendült a http://www.dobradyakos.hu/ oldalon is látható videó klippel kísért „Szerelemre hangolva” sláger. Emilia meglepte a koncert látogatókat „A jó itt lenni!” mondatával, illetve azzal, hogy magyarul énekelte a refrént. Majd Ákos átadta a színpadot és felcsendült a „Big, big world!”, amit a közönség együtt énekelt Emiliával. Dobrády és Emilia nem csak hangban, de látványban is egy párt alkotta ezen az estén.
A koncert vége felé szinte az egész aréna együtt énekelt és érezni lehetett, hogy a látvány, a hangosítás a régi és új slágerek mind-mind egyről szólnak. A zenéről és a szórakozásról. Dobrády meg is jegyezte, hogy ezért érdemes mindazt csinálni, amit előadó művészetnek neveznek. A koncert 22:00 óra körül véget ért ráadás számokkal közöttük az immáron elmaradhatatlan „Kicsi gesztenye” slágerrel.
A koncert utolsó mozzanataként több száz színes léggömb szállt alá a küzdőtéren állókra, ami felülről nézve látványnak sem volt közömbös, de talán ennél még nagyobb örömet okozott a koncert látogatóknak.
A koncert végén amikor a ruhatár felé araszoltam azt éreztem, hogy egy zenei élménnyel lettem gazdagabb. Igazán semmi rendkívüli nem történt, csupán a zene oltárán egy népszerű magyar énekes közel 6000 ember előtt egy remek koncertet adott, remek zenészekkel és pazar hangosítás és világítás, videó megjelenítés keretében.
Előzmény: bizso • 2009.12.28. 23:56 • [1] • Előzménykövetés 
lap teteje
További oldalak 1 2 »»
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még