2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fergie: Pasztelrózsaszín öltözőt kérek Budapesten!
Kapcsolatok
The Black Eyed Peas
Kapcsolódó események
Black Eyed Peas
[2007. szeptember 16.
vasárnap 20:00]

I love Budapest - a Black Eyed Peas hatalmas koncertet adott

A címet igazán találónak nevezhetjük, ha azt akarom bemutatni, hogy melyik az a mondat, ami a legtöbbször elhangzott a Black Eyed Peas budapesti koncertjén. A tagok agyon dicsérték Magyarországot, a magyar lányokat, a gulyást és persze a fantasztikus közönséget.

Jöttek, láttak, és már el is mentek, hisz villámlátogatás volt ez, de a turné által diktált ütemet követni kell. A koncert napján hajnalban érkeztek, edzettek egy kicsit és este egy fantasztikus, igazi világszínvonalú bulit csaptak, melyben alaposan kimerültek, és az azt követni partin ahová egy hatalmas limuzinnal szállították őket, már csak megmutatták magukat, nem is buliztak igazán. Másnap tovább is repültek Varsóba.

Lézengő nézők kezdéskor

A koncert kezdése előtt fél órával nyitotta meg kapuit a Budapest Sportaréna. Legalábbis ezt gondolhatta az emberek többsége. De már jóval előbb hosztesz lányokkal volt tele a környék, akik egy üdítőgyártó cég - aminek reklámarca itthon a Hooligans, Amerikában pedig a B.E.P.- feszess ruháiban invitálták a koncertre érkezőket. Persze a jegyüzérek sem tétlenkedek, zajlott a szokásos adok-veszek háború. 19:30-as kapunyitás után, 19:50-kor a húrok közé csapott a Hooligans és indult a zúzás, sajnos kevés ember előtt. Nem lehet tudni, hogy miért, találgatások mégis vannak. Nem volt mindenkinek egyértelmű, hogy mi mikor kezdődik, vagy sokan csak az amerikaiakra voltak kíváncsiak? Sajnos. Jó, persze egy híres csapat előtt fellépni nem igazán hálás dolog, tekintve azt, hogy egy előfellépő nem ad nagykoncertet, valamint azt, hogy bizony benne van a pakliban, hogy nem rájuk kíváncsi mindenki. De ezzel a Hooligens tagjai is tisztában vannak. Ahogy egy nyilatkozatban hallhattuk: voltak ők már hasonló helyzetben, csak ott a nagykoncertre jövő, illetve az ő zenéjüket kedvelők korosztálya sem volt azonos.

A Hooligans mindent beleadott

A fiúk próbáltak nem törődni az említett körülményekkel és a félig sem telt stadionnal és mindent beleadtak a buliba. A harmadik számnál lekerült a felső Csipáról, az együttes frontemberéről, a rajongók nagy örömére. A tömegben nagy port kavart, hogy vajon mit ábrázol az övén látható kép. Sokak szerint egy sziluett, vagy valami női arc lehetett. De a kivetítőnek köszönhetően nem sokkal később erre is választ kaptunk, hisz a képen nem más volt mint: Che Guevara. Felcsendültek a nagy slágerek: a Játszom, a Nőben a boldogság, Hotel mámor, Félember a Szabadon és persze még sok szám, már amennyi belefért 35 percbe, ameddig a színpadon lehettek. Mindent megtettek a sikerért, mégis lehetett érezni, hogy nem miattuk jöttek az emberek, ennek ellenére elismerésem a fiúknak, nagyot zúztak.

Csen után a főprodukció

Fél óra csend következett, amikor is a technikusoké volt a főszerep. Az, akkora már tömeggé bővült nézőközönség kihasználta az időt, meglátogatta a büfét, és sétálgattak. Sajnos nem volt telt ház, ez köszönhető talán a drága jegyeknek, hisz a B.E.P. napjaink egyik legsikeresebb bandája és hatalmas médiareklám előzte meg a fellépést.

A show 21:05-kor indult el. Felgyúltak a fények és megjelentek a zenészek, majd a színpad emelt részén a 4 tag: Fergie, Taboo, Will I Am és Apl De Ap, a közönség pedig üdvrivalgással köszöntötte őket. A háttérben klip részletek és jól megszerkesztett képsorok, elől pedig a sztárok voltak láthatók. Első dal a Hey Mama volt, melynél még nem volt pontos a beállítás, szinte az összes tagnak jelezni kellett a technikusnak, hogy állítson a hangzáson. Ez okozott némi kis lemaradást a dalban, de aztán profik módjára sikerült helyre állniuk.

A látványelemekkel bővített produkció fontos kellékei voltak az akrobatikus elemek is, melyet Apl De Ap adott elő. A nóták között elhangzottak a szokásos köszöntők, és kihangsúlyozták a magyar lányok szépségét. Majd jöttek a slágerek, táncos lányokkal és a közönség közé szórt dollár köteggel, melyről utólag kiderült, hogy játékpénz, mégis egy rajongónak - lefogadom - egy vagyont ér. Ez után a többiek is üdvözölték az országot és most a lányok helyett a gulyáslevest dicsérték meg.

Mikor már belelendültek volna, Fergie hangosítása nem stimmelt. Le is jött a színpadról, hogy hozzák helyre a hibát, de ezt sem vette észre mindenki, mert közben a 3 fiú előadásában a Bebot című dal hangzott el. Majd sorra jöttek a jobbnál jobb dalok: Don’t lie és a Shut up, mely közben Fergie is megmutatta, hogy milyen akrobatikus mutatványokat tud egy kézzel, hisz egyik kezében végig ott volt a mikrofon. Ezután a szóló nóták következtek. Akik képben vannak az együttes háza táján, azok tudják, hogy a hölgy tagnak, Fergie-nak már jelent meg szóló lemeze, és nemsokára egy másik tag, Will I Am is követi majd. Ő ezúttal színpadra is lépett 3 hölgy társaságában. De jöttek a már slágerré vált szerzemények az együttes hölgy tagjától: a Big Girls don’t cry, a London Bridge, a Glamorous, és a Fergalicious, mely akkora siker volt, hogy a tribünön ülők is állva tomboltak. Majd felcsendült a latinos Mas que nada.

Kis pihenő és a kötelező promó
 
Elhangzott egy köszöntő, és a reklámnak is eleget tettek a tagok, megköszönték a cégnek, hogy itt lehetnek. Ezután jött az est egyik nagy produkciója, - gondoltuk a B.E.P. és a Hooligans közös dala lesz a legnagyobb -, hisz egy magyar lány és egy fiú együtt lépett fel a Black Eyed Peas-zel. Név szerint: Réthy Zsazsa és Vastag Csaba, akiket a Hooligans tagjai választottak ki. Nagyon pörögtek, látszott rajtuk, hogy hatalmas dolog az életükben ez a 3-4 perc, míg színpadon lehettek. A már említett magyar-amerikai közös dal elmaradt. Nem énekeltek együtt, az okok nem ismertek, pedig úgy érzem egy nagyon jó kis dallal lettünk szegényebbek.

Majd újra csend honolt az Arénában. A közönség visszahívta a bandát, és egy furcsa, hatalmas barnás feketés vásznat húztak fel a háttérbe. Mindenki csak találgatott, hogy vajon mi is lehet az, de nemsokára levegőt fújtak alá, és kiderült, hogy egy majom fej, hisz az az együttes kabalafigurája. A hajrába jöttek aztán az igazi nagy slágerek: Don’t phunk with my heart, Where is the love, a My humps, és a Let’s get is started.

Hatalmas, tipikus amerikai show-t láthattunk, és egyáltalán nem lehetett érezni a bandán, hogy nekik ez csak egy kis ország. Mindent beleadtak, Fergie megmutatta, hogy igen is tud énekelni, és bár a koncert alatt háromszor átöltözött, ügyelt arra, hogy lapos hasa jól látszódjon. A közönség az utolsó daloknál állva táncolt, és tapsolt, mosolygott és énekelt. Aki ott volt, bulizott egy jót és a talán senki sem bánta meg, aki eljött.

De valamiért mégis úgy érzem, hogy van vesztese ennek az estének, ezek pedig mi vagyunk, illetve a Hooligans. Egy remek közös produkció marad el, mellyel még szebb és jobb lett volna ez az amúgy is fantasztikus este.

- Pernyész Kitti -

[2007.09.20.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
iviszivi 2007.09.26. 20:13 • [3]
Oké köszi bocs, úgy látszik félre értelmeztem!
joan-waider 2007.09.26. 13:37 • [2]
Szia
a cikkben még a részletekről is olvashatsz, de íme a lényeg:
"...Ezután jött az est egyik nagy produkciója....hisz egy magyar lány és egy fiú együtt lépett fel a Black Eyed Peas-zel. Név szerint: Réthy Zsazsa és Vastag Csaba...."
Tehát nem, az nem maradt el.
üdv: Pernyész Kitti
iviszivi 2007.09.22. 21:11 • [1]
Hello!
Egyébként a zenekar csak a Hooligans-szel nem énekelt vagy akkor a Csabiékkal tervezett éneklés is elmaradt???

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még