2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Bárzongorista
Kapcsolatok
Gesztesi Károly
Legnépszerűbb csengőhangok
Malek Andrea

Bárzongoristák veszik birtokba a Művészetek Palotáját

Ugye senkinek nem kell bemutatni a lelkünkbe látó bárzongoristákat, azokat a zenészeket, akik esténként mindannyiunk által ismert és szeretett dallamokkal vígasztalnak, örömet szereznek, emlékeztetnek vagy esetleg megríkatnak? Ugye azt is jól tudjuk, milyen, amikor a bárzongorista a dizőzt kíséri és együtt keltik életre a csodálatos melódiákat?

A bárzongorista szakma nagymesterei ebben az évben a Művészetek Palotájában lépnek a nagyközönség elé, hiszen évről évre egyre többen kíváncsiak az est során felcsendülő régi melódiákra és közismert dallamokra, valamint a klaviatúra virtuózaira. Az elmúlt évek rendezvényeinek nézőtereit zsúfolásig megtöltötték a műfaj szerelmesei, a színpadon pedig múltidéző előadás keretében közismert és népszerű dallamokból összeállított műsorok hangzottak el. A Roland East Europe és a Filmmúzeum exkluzív gálaestjével immáron ötödik alkalommal – s ezúttal utoljára! - repíti vissza a múltba a régi pesti kávéházak szivarfüstös hangulatának szerelmeseit.

A hagyományteremtő kezdeményezés öt év alatt bebizonyította, hogy a közönség bárzongoristák iránti érdeklődése és szeretete napjainkra sem múlt el. Ez persze nem meglepő, hiszen a koncerten fellépő művészek valódi zenei tehetségek, első osztályú, csodálatos muzsikusok. Idén olyan bárzongoristák zenélnek majd, mint Farkas Sándor, a 2003-as és a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese; Orosz János, a 2003-as Bárzongorista Verseny második helyezettje; Ökrös Ottó, a 2004-es Bárzongorista Verseny győztese; Taligás Tibor, a 2003-as Bárzongorista Verseny harmadik helyezettje, valamint a 2004-es Bárzongorista Verseny második helyezettje és Táborosi István, a 2004-es Bárzongorista Verseny harmadik helyezettje és közönségdíjasa, valamint a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese.

Vendégművészek az utolsó esten

Az est során egyébként vendégművészek is fellépnek. Ott lesz a Művészetek Palotájában Malek Andrea, aki régi magyar slágereket énekel, Emiri Almira friss diplomás zongoraművész, aki közismert dallamokat játszik és zenél még Weszely Ernő harmonikás is. Az estet Dudás Tibor és Ipacs Katalin táncospár valamint Patuzzi Mónika táncos is fellép majd, ők a zongoristák improvizációira táncolnak. Az est házigazdája Gesztesi Károly, aki a műsorvezetés mellett dalra is fakad.

A világvárosokat megjárt bárzongoristák az est első részében örökzöld melódiákból, valamint magyar és nemzetközi slágerekből játszanak majd 10-15 perces összeállításokat. Ezt követően a bárzongoristák műsorait Malek Andrea közreműködésével egy-egy zongorista-dizőz duett, azaz egy-egy múlt századi magyar sláger-összeállítás teszi még különlegesebbé. A fellépő bárzongoristáknak végül egy-egy közismert régi magyar film (Meseautó, A körhinta) 6 perces részletéhez, illetve a profi táncospár, Dudás Tibor és Ipacs Katalin mozgásához kell megfelelő aláfestő muzsikát rögtönözniük. Az est különlegessége, hogy a fellépés során semmilyen technikai kiegészítőt nem használhatnak a résztvevők, csupán a kétkezi zongorajáték lesz megengedett.

Az utolsó Bárzongorista gálaestet a Filmmúzeum idén is teljes egészében rögzíti és a későbbiekben többször is műsorra tűzi, a rendezvényről pedig komplett hangfelvétel készül, mely 2008-ban dupla CD-n jeleink meg a Narrator Records kiadó gondozásában.

-ej/-

[2007.09.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még